Demi-Monde-polymaterial: nya partiklar kan leda till en revolution inom databehandling

67

Forskare har upptäckt en ny partikel som kan vara grunden för den framtida tekniska revolution som bygger på optiska kretsar, och leda till utveckling av ultra-snabb beräkningsmässiga metoder på grundval av ljus. För närvarande beräkningar är baserade på elektronik när elektronerna används för att koda och överföra information. På grund av vissa grundläggande begränsningar, såsom förlust av energi i processen resistiv värme, det förväntas att den nya elektroner kommer fotoner och kommer att visas futuristiska datorer baserade på ljus, vilket kommer att bli mycket snabbare och mer effektivt elektroniskt.

Fysik från University of Exeter har tagit ett stort steg mot detta mål genom att upptäcka nya partiklar, vilket är hälften ljus, halv roll, och som genererar ett antal märkliga egenskaper hos grafen.

Vad som kommer att ersätta elektronik?

Upptäckten öppnar dörren till utvecklingen av fotoniska kretsar som använder alternativa partiklar, som kallas massless Dirac polaritons, för att överföra information i stället för elektroner.

Dirac polaritons uppstå i cell metaphorist, som presenteras ultra-tunt material med konstruerade strukturer som är mycket mindre än ljusets våglängd.

En unik funktion i den Dirac partiklar är att efterlikna de relativistiska partiklar utan massa, vilket tillåter dem att resa mycket effektivt. Detta faktum gör grafen en av de ledande material som människan känner till.

Men trots den ovanliga egenskaper materialet är extremt svårt att kontrollera. Till exempel, i grafen kan inte slås på och av elektrisk ström med hjälp av en enkel elektrisk potential, vilket begränsar den potentiella tillämpning av grafen i elektroniska apparater. Detta grundläggande fel — avsaknad av anpassningsbarhet — var framgångsrikt med fysiker från University of Exeter.

Forskare har visat att genom att bädda in cell setpowermode mellan två speglar och förändringar ett avstånd mellan dem, kan du konfigurera grundläggande egenskaper Dirac polaritons enkla, hanterbara och reversibla sätt. Det var uppnås eftersom Dirac polaritons är en blandning av komponenter som är av ljus och materia. Det är denna hybrid naturen gör att du kan konfigurera sina grundläggande egenskaper, manipulera bara ljuset komponent, vilket inte är möjligt i grafen.

Är du redo för revolutionen? Berätta för oss i vår chatt i Telegram.

Demi-Monde-polymaterial: nya partiklar kan leda till en revolution inom databehandling
Ilya Hel