9 Grunner Kan Det Være på Tide å Bytte til Microsoft Kanten

94

Bilde: Microsoft

År etter at vi alle hoppet skipet fra Internet Explorer til Firefox og Chrome, kan vi ikke virkelig ønsker å gå tilbake til en Microsoft-nettleser, gjør vi? Mens buggy og treg når den først dukket opp, Microsoft Kanten har fått en stadig strøm av nye funksjoner og oppdateringer som gjør det verdig din vurdering nå. Nedenfor finner du ni av våre favoritt-tillegg som gjør det til en verdig erstatning for den gjeldende nettleseren.

Vi har vært ved hjelp av Microsoft Kanten utelukkende for den siste uken, og kan bekrefte at det er faktisk ikke så ille som man kunne forvente—i hvert fall ikke etter at du har flyttet alle dine bokmerker, surfing historie, og passord over, som Kant kan gjøre for deg i noen få klikk.

Basert på vår egen erfaring og andres erfaringer, Kanten er fortsatt henger etter Krom i form av fart, men gapet er ikke veldig merkbar mesteparten av tiden. Og mens Chrome fortsetter å rydde opp i sin handling i form av ressurs-hogging, Edge gjør det bra her også—som du ville forvente vurderer Microsoft utvikler både nettleseren og operativsystemet den kjører på.

Integrasjoner mellom Microsoft Kanten og Windows-10 fortsette å bli bedre (for eksempel varsler i Action Center), og Microsofts nettleser fungerer veldig bra med online Office-programmer, som du ville forvente. Det kan også håndtere Google Drive og sin online apps veldig godt også, men du vil i første omgang bli møtt med en flom av pop-ups for å installere Google Chrome…

Bare en forespørsel til Microsoft: kan du, på grunn av journalister, forfattere, og folk som bruker Content Management Systemer verden over, innføre støtte for Ctrl+alt + Shift+V snarvei for å lime inn uten formatering… vårt levebrød på det.

Du kan kaste nettsider

Skjermbilde: Gizmodo

Microsoft Kanten har nå muligheten til å stråle nettsteder, bilder og videoer til en enhet ved hjelp av Miracast standard. Dette er en annen protokoll Googles Chromecast bruker, men det er støttet av (for eksempel) Amazonas-Brann TV-stick og Roku ‘ s linje av streaming-pinner. Klikk på Del-knappen (øverst til høyre) for å søke etter enheter i nærheten og start casting.

Omfattende autofyll-verktøy

Microsoft Kanten kunne ikke huske informasjon du har skrevet inn i skjemaer, når den ble lansert, men det kan nå—og det betyr at du ikke trenger å ta hurtig på i din adresse eller ditt kreditt kort nummer 20 ganger i uken. Lagret informasjon kan nå være riktig håndtert og redigert, og betalingsinformasjon knyttet til Microsoft-kontoen din kan automatisk bli importert også.

Bedre autoplay-alternativer

Skjermbilde: Gizmodo

Kant kan du dempe faner (høyre-klikk på Mute-fanen), men det gir deg også mer detaljerte alternativer for å håndtere autoplaying på nettsteder som du surfer på nettet. Fra app-menyen klikker du Innstillinger og deretter Avansert og du kommer over en Media autokjør drop-down menyen.

Velg Grense for å stoppe eventuelle autoplaying media som har lyd med det, eller Blokkere for å stoppe eventuelle autoplaying media eller ikke, lyd eller annet. Kant advarer om at dette kan føre til at noen områder til pause, men det kan være en fair pris å betale for en mer fredelig surfe-opplevelse.

Du kan angi dette på et nettsted nivå som godt, noe som kommer til å være nyttig hvis du liker måten enkelte områder for bruk autokjør men finne andre steder frustrerende: Klikk Vis informasjon om området – knappen på adresselinjen (som vil være enten en hengelås eller info-symbol), og velg deretter Media autokjør-innstillinger for å angi innstillingene for det gjeldende nettstedet.

Noen anstendig utvidelser har blitt lagt

Mangel på extension støtte var noe som gjorde Microsoft Kanten en umulighet for noen i begynnelsen, men utvidelser og add-ons er gradvis finner sin vei til nettleser nå. Fra app-menyen, klikk Extensions for å se hva som er tilgjengelig—du har Grammarly, Lomme, AdBlock, LastPass, 1Password, Office Online og mer akkurat nå.

En leser vise at det faktisk fungerer

Skjermbilde: Gizmodo

Du kan være vagt klar over at din nåværende nettleser har en distraksjon-gratis-modus som skjærer ut side rot, men er det så godt som Kant? Klikk på Lesing vis – knappen på høyre side av adressefeltet og reklame og menyene forsvinner, slik at bare tekst og bilder som du er interessert i. Klikk på øverst deretter læringsverktøy for flere alternativer.

Disse ekstra alternativer inkluderer et utvalg av temaer, avstand innstillinger, en modus der bare et par linjer av tekst er uthevet på en gang, og fargekodet grammatikk-basert vekt som kan også forbedre leseforståelse. Som ekstra bonuser, kan du ha artikler lest opp for deg, og det er en ryddig utskrift alternativet finner du på skriv Ut – dialogboksen som godt.

Bedre PDF-håndtering

Microsoft Kanten nå fungerer mye bedre som en PDF-leser, så hvis du bruker nettleseren til å åpne opp for andre typer filer, som er noe å gjøre oppmerksom på. Samt noen under panseret gjengivelse forbedringer, er det en nyutviklet flytende verktøylinje som lar deg høre Pdf-filer leses høyt, legge inn kommentarer til dokumenter, endre dokumentet du vil vise, og mer.

Redesignet hub og menyer

Kanten bare ser mye bedre i disse dager også: menyene er nå delt inn i undermenyer og er lettere å komme seg rundt, mens alle viktige hub gir enkel tilgang til dine favoritter (bokmerker), leselisten (lagrede artikler), nedlastinger, og nettleserloggen. Disse individuelle skjermer er mye mer detaljert og intuitivt enn de pleide å være.

Med den nyeste oktober 2018 update, vil du legge merke til at programmet alternativer er nå mer pent organisert, og du kan kollapse menyen overskrifter (og hub overskrifter) ved å klikke på pilen øverst. Du kan også feste bestemt undermenyer eller bestemt hub kategorier (for eksempel nedlastinger) å bo på skjermen: Bare klikk på Pin – knappen i øverste høyre hjørne.

Flere tilpasningsmuligheter

Snakker av Microsoft Edge-grensesnittet, noe som var ganske grov og klar når du lukker nettleseren din først kom sammen med Windows 10, nå kan du tilpasse den viktigste verktøylinje på skjermen for å passe til dine behov—åpne opp Kanten program-menyen, gå til Vis på verktøylinjen oppføring, og du kan legge til snarveier til dine nedlastinger, surfing historie, og så videre.

På samme tema, lys og mørke moduser har blitt inkludert i Kanten for en stund, men de har blitt raffinert og polert i de siste månedene—du finner dem på Generelt – fanen i Innstillinger. Full-screen modus (F11) har blitt gitt noen tweaks for, gjør det enklere å få tilgang til adressen bar og åpne faner når Kanten er å ta opp hele skjermen.

Kanten på mobil

Skjermbilde: Gizmodo

Det gjør mye fornuftig å ha den samme nettleseren på din mobile og stasjonære enheter, noe som kan være en grunn til at du har vært å unngå Kant, men Microsoft nå gjør svært anstendig versjoner av nettleser for Android og iOS. Nettleserloggen og andre data som blir synkronisert på tvers av kurset, og du kan pinge nettsider og tilbake mellom enheter. Den har en mørk modus—den eneste store browser, som er tilgjengelig på iOS med denne funksjonen.

Den nye Telefonen app inkludert i oktober 2018 oppdatering for Windows 10 gjør det enklere å synkronisere din surfing mellom Android, iOS og Windows-10, men for tiden er ditt valg er ganske begrenset på en iPhone eller iPad (du kan i utgangspunktet dele nettsider og det er om det). Bare logg deg på med en Microsoft-konto for å få opp og kjører.

Deler Denne Historien