Google Gir 2FA Fingeravtrykk Støtte til Sin Nettleser Med Chrome Beta 70

72

Bilde: Google

Chrome nettopp feiret sitt 10-bursdag tidligere denne måneden, og selv om det ikke er helt super rask og lett nettleser som fikk folk til å falle i kjærlighet med det et tiår siden, Google har ikke sluttet å prøve å stappe nye funksjonene i Chrome.

I den nyeste versjonen av Chrome-70 beta, Google håper å gjøre logge inn nettsider en litt enklere ved at Chrome kan bruke din Android eller Mac-enheten er fingeravtrykkleser som en form for to-faktor autentisering. Ja, det er ikke helt en komplett måte å kvitte seg med passord, men det er en start.

For de gangene du trenger å oppgi passord eller annen sensitiv informasjon, Chrome 70 vil også automatisk avslutt fullskjerm-modus når en side med en dialogboks dukker opp, som inkluderer når et nettsted ber deg om å angi en adresse, kredittkort-informasjon, eller andre godkjenning ber.

Den andre store endringen i Chrome 70 beta er en prøvetur for Google Form Deteksjon API, som gjør at Chrome for å oppdage og gjenkjenne ting som ansikter, strekkoder og tekst i bilder. Dette skal bidra til å forbedre funksjoner som er avhengige av OCR (skjermen character recognition), slik at du kan lettere slå et bilde av et tekst-dokument til en PDF-fil, eller rett og slett gjøre det enklere å skanne en QR-kode uten å måtte dra ut en ny enhet.

Til slutt, mens Google erklærte seier for HTTPS i Chrome-69 ved å fjerne de “Sikre” tag fra adresselinjen når du besøker en kompatibel nettstedet, hvis du besøker en side som fortsatt bruker HTTP, Chrome 70 vil blinke en advarsel i rødt, slik at du vet den feilende side er “Ikke Sikker”.

Hvis du er interessert i å lese opp enda mer på alle de andre små endringer i Chrome 70 beta, føl deg fri til å gå til kassen endringen loggen over på Googles Krom Bloggen her.