Forskare har börjat att skapa en ny klass av antibiotika som kan döda superbakterier

66

Nyligen, farmaceuter, är alltmer oroade över framväxten av så kallade superbakterier — organismer som är resistenta mot de flesta kända antibiotika. Och för att förstöra dem behöver för att skapa “superactivity”. Det är detta och anlitade en grupp danska bakteriolog.

Enligt publikationen Natur, studien leds av Dr Hans Christian Graham Genentech. Utvecklingen sker inom ramen för projektet G0775.

Enligt en klassificering bakterier delas upp i 2 typer: gram-positiva och gram-negativa. Den första i strukturen har ett yttre membran som förhindrar inträngning av främmande agenter inne. Det är det som ger dem stabilitet, men på ytan av membranet är peptidoglycan, som är ett mål för antibiotika. Bakterier från den andra kategorin har också peptidoglycan, men det är “dolda” mellan de två membran, som är mycket svår att bekämpa dessa patogener.

Idag finns det några “kooperativitet”, som är ett ämne i klass arylamino att blockera enzymer som är viktiga för verksamheten av bakterier tränger in genom cellväggen. Den nya molekylen är mycket mer effektiva än de existerande G0775. Hon har mycket bättre permeabilitet. G0775 har redan testat för resistenta mot 13 antibiotika, den stam av Klebsiella Pneumoniae. Och G0775 visade hög effektivitet. Men trots de positiva resultaten, för att skapa nya läkemedel som fortfarande är långt. Som forskare not,

“Det är för tidigt att säga att upptäckten av en ny typ av föreningar som kan blockera signalen processer kommer att revolutionera medicinen i den nära framtiden. Sådana antibiotika förekommer mycket sällan. Nu kommer vi att fortsätta att ändra G0775 att förstöra andra stammar av bakterier som redan finns påverkas inte av vanlig antibiotika.”

Forskare har börjat att skapa en ny klass av antibiotika som kan döda superbakterier
Vladimir Kuznetsov