BBC løser World Cup streaming forsinkelse

97

Forskere avsløre teknologi som reduserer live-streaming lag for online seere

Tor 13 Juni 2018 14.41 BST

Sist endret på Tor 13 Juni 2018 19.41 BST

England fans watch the team play Belgium, at the Lord Raglan pub in central London.

England-fansen se laget spille Belgia, Lord Raglan pub i London.
Foto: Matt Alexander/PA

BBC har avduket teknologi som kan eliminere forsinkelser på internett live streams av store sportsarrangementer, et problem som rammet millioner av tv-seere under vm i sommer.

Bransjen bred problemet var starkest under Englands kjøre til semi-finalen. Som millioner så på nettet, en forsinkelse på 20 sekunder eller lenger betydde mange seere lært om mål fra varsler på telefonen sin eller skrikene av sine naboer. Ved sammenligningen, TV-sendingen kringkasting via Satellitt tar bare fem sekunder for å komme hjem.

BBC ‘ s forskning og utvikling team har nå utviklet en prototype som kunne bringe forsinkelse i tråd med tradisjonelle TV-sendinger. Chris Poole, lede forskning ingeniør ved corporation, sa: “Det er mange faktorer som bidrar til forsinkelse eller ventetid, som du får når du ser på en live stream over internett.

“Noen av denne tidsforsinkelsen bidrar til å gi deg en pålitelig stream som vil spille uten avbrudd, til tross for å konkurrere med annen trafikk på nettverket. Men det er også andre årsaker til forsinkelsen er at vi kan redusere.”

Innovasjon vil være på skjermen, sammen med andre BBC utviklingsprosjekter, på det internasjonale kringkasting kongress i Amsterdam denne uken. Live-stream-teknologi er ikke klar til å bli rullet ut til publikum som noen endelige formatet er sannsynlig å kreve industri-bredt samarbeid for å etablere et standardisert system.

Live-strømmer er delt i segmenter av video på om lag fire til åtte sekunder. Disse er kodet, og deretter gikk til internett-innhold distribusjonsnettverk. En seer enhet, for eksempel bærbare pc eller mobiltelefon, og må da be om og dekode hvert segment. Enheten har en tendens til å laste ned flere av disse som en buffer for å sikre en jevn visning av erfaring.

Sluttresultatet kan være en forsinkelse som er flere ganger lengden av segmentet. Mens dette kan ikke være et stort problem når du ser en film eller dokumentar, kan det skape en utilfredsstillende seeropplevelse under en live nyheter eller idrettsarrangement.

Poole sa forbedringer i rask internett-tilkoblinger ment mange Britiske seere ikke lenger er nødvendig for å tillate video-til buffer før det var spilt. “For mange brukere med en god bredbåndsforbindelse, media buffer brukes av spillerne for å sikre pålitelig avspilling er større enn nødvendig, som introduserer unødvendig forsinkelse,” sa han.

“Vi har vært å undersøke hvordan vi kan redusere forsinkelsen for deltakere som har internett-tilkobling gjør det, mens innføre passende forsinkelse for de som trenger det for pålitelighet.”

Utviklingen følger en økning i etterspørsel fra folk som ønsker å se live-hendelser på sine mobiler og bærbare datamaskiner. Den massive overgangen til online streaming av sport, med det liker av Amazon kjøper eksklusive rettigheter til noen Premier League fotballkamper, betyr at problemet vil bli enda mer akutt.