YouTube: TV: n är vår snabbast växande marknad

34

Programföretag som är försiktig av Googles plattform som TV-tittande växer 45% på årsbasis i Europa

@alexhern

Fre 14 Sep 2018 08.32 BST

Senast ändrad Fre 14 Sep 2018 08.46 BST

Geoff Blaber, VP Research, Americas at analyst firm CCS Insight: ‘ They’re a frenemy. The fact is, a consumer’s time, and it doesn’t matter what market, is going to be split across a growing range of different services.’

Geoff Blaber, VP Research, Americas på analysföretaget CCS Insight: ‘De är en frenemy. Faktum är att konsumenternas tid, och det spelar ingen roll vad marknaden, kommer att delas över ett växande utbud av olika tjänster.”
Foto: Chris McGrath/Getty Images

Efter att ha dominerat video visning på mobila telefoner, surfplattor och datorer, YouTube nu sätter siktet på den stora, eller större – tv: en i vardagsrummet.

TV-skärmar är det snabbast växande området för YouTube, enligt bolagets chief product officer Neal Mohan. “Mobiltelefoner är inte ens de snabbast växande enhet i dessa dagar. Det är faktiskt skärmar … gillar vardagsrum tv eller tv-apparater, där folk slår på TV: n och öppna upp YouTube appen när de kommer hem från jobbet, sitter på soffan eller vad har du.

“Det är idag ca 180 timmar för att titta på tid [en dag], och inom EU och antalet växer 45% på årsbasis.”

Dessa siffror visar tittarna är aktivt byta en gång ägnas åt att titta på traditionell broadcast-TV med strömmande video. Men Mohan insisterar på att företagets förväntningar i vardagsrummet placera den inte i konkurrens med tv-bolagen. “Jag ser det inte på det sättet alls”, säger han. “Det är verkligen om det sammanhang som användaren är i: om du står vid gatan väntar på en taxi eller på en plattform och väntar på ett tåg, kommer du att ha din mobila enhet med dig, och det är hur du kommer att konsumera allt innehåll som du väljer att konsumenterna.

“Ibland kan vara hemma och det bästa stället för att konsumera innehåll är att ligga på sängen med din tablett, och ibland kan det vara på din stora tv-skärm, antingen via appen på smart tv eller Chromecast.

“En sak som jag vill påpeka är, oavsett enhet, i termer av vad konsumenterna tittar på, traditionella programföretag har alltid varit en del av YouTube.

“Vi har arbetat med tv-bolag i hela Europa, men i synnerhet här i STORBRITANNIEN, år efter år, och de riktigt avancerade förstår att det är ett sätt att nå en målgrupp utöver bara tv.”

Geoff Blaber, VP Research, Americas på analysföretaget CCS Insight, säger YouTube kan vara en bra partner till traditionella radio – och tv- och ett hot. “De är en frenemy. Faktum är att konsumenternas tid, och det spelar ingen roll vad marknaden, kommer att delas över ett växande utbud av olika tjänster.

“Oavsett om du är ägaren till innehållet eller programföretag, du har för att kunna säkerställa att du når konsumenten i rätt tid

“Tv-bolag i STORBRITANNIEN utan tvekan visa YouTube som en konkurrent, men de är inte i innehållet spel till någonstans i närheten av samma utsträckning som Netflix eller en Amazon.” Att Blaber säger, gör YouTube mindre av ett omedelbart hot.

The Late, Late Show, featuring Michelle Obama with James Corden on his popular Carpool Karaoke sketch.

Facebook

Twitter

Pinterest

Den Late, Late Show, med Michelle Obama med James Corden på hans populära Bilpool Karaoke skiss. Foto: Den Late, Late Show/PA

Mohan är ivriga att peka på områden där YouTube har arbetat hand i hand med tv-bolagen, till gagn för båda, från ett samarbete med Endemol Glans för att främja den tecknade Mr Bean-serien till Britain ‘ s Got Talent youtube-kanal, den första i STORBRITANNIEN med 10 miljoner abonnenter.

“Det handlar också om att uppfinna helt nya format, och YouTube-fram-format”, säger han, “det är Uppenbart att en av de mest tydliga exemplen här i STORBRITANNIEN är James Corden, och vad han gjorde runt Bilpool Karaoke.” Corden s YouTube-spinoff av hans Late Late Show blåste upp, och så småningom blev lanseringen visa för konkurrenten Apple ‘ s egna TV-ambitioner.

Men frenemies bara gå så långt, och YouTube är att skapa sin egen ursprungliga innehåll i takt. Mohan var i STORBRITANNIEN efter en resa till Tyskland, för att lansera företagets skiffer av ursprungliga visar att det, bland annat en mockumentary med David Hasselhoff och en engelsk talkshow. När du tillfrågas om han känner YouTube har förlorat mark till konkurrenter som Amazon och Netflix i den så kallade “gyllene åldern av TV”, han kontrar med att det är bara en delmängd av en större “gyllene åldern av innehåll”.

“Vad jag menar med det är varje månad, 1,9 miljarder euro plus-användare att hitta exakt vad de vill titta på när de vill titta på det, och konsumerar enorma mängder innehåll.

“YouTube är unik metod för det är att det inte bara handlar om genrer som du känner till och förväntar sig – original, sport markera innehåll från traditionella sändningar – men det är också det oväntade och nisch innehåll. Vi har kanaler med 250 000 följare på ämnen som sneakers och 18-talet quiltning. För användare som är intresserade av att, detta är den gyllene åldern.”