Programmeringssproget Python Grøfter ‘Master-Slave’ Vilkår, Urinerer Off Nogle

56

Foto: Wikimedia

En rolig debat, der har været under opsejling i kodning fællesskab for år, der er tvunget programmører til at spørge, hvis du bruger udtryk som “master” og “slave” er ufølsom. Nu, Python, en af de mest populære høj-niveau programmeringssprog i verden, har droppet den terminologi—og ikke alle er glade for det.

Master/Slave er generelt bruges i hardware, arkitektur og kodning til at henvise til en enhed, database, eller en proces, der kontrollerer en anden. For mere end et årti, har der været en vis bekymring for, at det er krænkende, fordi deres forhold til den institution, slaveriet. Sidste uge, en udvikler ved navn Victo Stinner udgivet fire trække anmodninger om Python samfund til at overveje at ændre Master/Slave hensyn til noget som Forælder/Arbejdstager. “For mangfoldighed årsager, ville det være rart at prøve at undgå at ‘master’ og ‘slave’ en terminologi, der kan være forbundet med slaveri,” skrev han at forklare sine tanker.

Det er internettet, så folk havde meninger. Nogle folk var uenige med forslag i den målte vilkår og simpelthen ikke føler, at det var nødvendigt. Andre lanceret i anti-mangfoldighed afretningslag og forudsigelig tale om censur og tankekontrol. “At se alle de PC/SJW nonsens omkring mig, jeg er bange for, at dette kan være udgangspunktet for Python bliver PCython,” man udvikler skrev. En anden kommentator har besluttet at tage tingene helt bogstaveligt, at sige, “Så vidt jeg kan ikke [sic] fortælle, der er ikke et enkelt tilfælde, hvor dokumenter skal du bruge ‘master’ som en henvisning til den menneskelige slaveri, eller hvis brugen kan ses at antyde en godkendelse af det pågældende begreb.” En anden hævdede, at vilkårene er faktisk positivt i BDSM samfund. “Du ønsker at støtte mangfoldighed, så hvorfor er du diskriminerer, at subkultur,” spurgte de. Og, selvfølgelig, Reddit forvandlet til en sump, som brugere set det hele gå ned.

Det var alt nok til at få Guido van Rossum, skaberen af Python, der er involveret. Van Rossum, der officielt gik på pension i juli, forlader fællesskabet til at klare sig selv, når det kommer til styring, men det ævl og kævl trak ham tilbage i at fastlægge loven. “Jeg lukker nu”, skrev han. Hans endelige beslutning blev at acceptere tre af Stinner fire anmodninger. I hans opfattelse, at “det fjerde skal man ikke være sammen, fordi det afspejler den underliggende terminologi af UNIX ptys.” Og så er det besluttet, at Python 3.8 vil ændre termen “slave” til “arbejdstager” eller “hjælper” og “master proces” til “forælder-processen.”

Python blevet kåret som det verdens mest populære programmeringssprog af IEEE Spectrum sidste år, så denne ændring er en stor en for programmering samfund. Det følger i spidsen af Drupal og Django.

Uanset om du tror, dette er bare endnu et symptom på en ud-af-kontrol ønske om at være politisk korrekte eller ej, det er bare et faktum, at sprog ændrer sig over tid. Programmører skal vide, at det bedre end nogen.

[Bundkort]