AMERIKAANSE Functionarissen Vermoeden russische Betrokkenheid bij het Mysterie Aanvallen Tegen Amerikaanse Diplomaten in Cuba en China: Rapport

52

De AMERIKAANSE President Donald Trump en de russische President Vladimir Poetin handen schudden op juli 16, 2018 tijdens een bijeenkomst in FinlandPhoto: Getty

Wat maakte de AMERIKAANSE diplomaten in Cuba en China ernstig ziek de afgelopen twee jaar? We weten nog steeds niet zeker. Maar de ambtenaren van de V.S. nu vermoeden dat de russische regering zou hebben gehad iets met het te doen. Tenminste, dat is de theorie wordt gedreven door anonieme bronnen aan NBC News.

De theorie dat Rusland achter de aanslagen, die heeft geleid tot een aantal diplomaten ervaren permanente schade aan de hersenen, is naar verluidt gebaseerd op signals intelligence (SIGINT), verzameld door de FBI, CIA en andere niet genoemde inlichtingendiensten. SIGINT kan alles omvatten van sms-berichten en telefoongesprekken om Morse-code en radio golven, maar het nieuwe rapport van NBC News niet aangeven wat zijn onderschept.

De oudste theorieën voor wat de benadeelde de Amerikaanse diplomaten in Cuba en China was dat een soort van sonic apparaat werkend op een frequentie die veroorzaakt schade aan de hersenen. Maar de ambtenaren zijn nu van mening dat het vermoeden van een wapen gebruikt een andere vorm van gerichte energie technologie, zoals een magnetron straling.

Geregisseerd energie, met inbegrip van dingen zoals lasers en sonische wapens, zijn een gevaar op het slagveld, want er is absoluut geen gevaar voor een tegenstander die er gebruik van maakt. De verdediging tegen iets als een raket is relatief gemakkelijker, omdat het kan worden gedetecteerd met behulp van moderne defense technology zodra het in de lucht.

Van NBC News:

De precieze motivatie is nog onduidelijk, maar de incidenten hebben geleid tot een wig tussen de VS en Cuba, die heeft geleid Washington te verwijderen van de meeste van haar diplomaten en spionnen van het eiland. Vroeg in het onderzoek, senior AMERIKAANSE ambtenaren gewezen op de mogelijkheid de ziekten waren onbedoelde gevolgen van een aantal nieuwe spionage technologie. Maar het feit dat de incidenten blijven lang nadat ze werd publiekelijk bekend heeft twijfel over de mogelijkheid dat de schade van een ongeval.

Het rapport zorgt ervoor dat ter afdekking van die Amerikaanse intelligence-ambtenaren niet in staat zijn geweest om met zekerheid te zeggen dat de russische intel diensten zijn achter de aanslagen, maar als de AMERIKAANSE en russische betrekkingen verder te verslechteren theorieën over russische betrokkenheid ongetwijfeld meer geloofwaardig.

De Verenigde Staten trokken de meeste van zijn diplomatieke personeel van Cuba vorig jaar na de mysterieuze ziekte die ervaren werden door 26 Amerikaanse personeel. En de betrekkingen tussen de twee landen, die had ontdooid, aan het einde van de Obama-presidentschap, zijn terug op het ijs. Cuba heeft herhaaldelijk ontkend dat het achter de aanslagen.

Een Amerikaanse werknemer in Guangzhou, China begonnen met het maken van soortgelijke klachten eerder dit jaar, waardoor nog meer mysterie over wat er achter deze “aanvallen.” Het AMERIKAANSE Ministerie van ambtenaren krijgen nu gevaar betalen voor het werken in Cuba.

Als het echt is Rusland achter deze aanslagen, het is onduidelijk hoe het AMERIKAANSE State Department zal reageren. Maar gezien President Troef van de gezelligheid met de russische President Vladimir Poetin, u kunt wedden dat Trump zal waarschijnlijk proberen te dwarsbomen enige echte vergelding. Dat is, uitgaande van Trump ‘ s team zelfs stoort raadpleging van hem. Niemand weet echt wie is de baas in het Witte Huis meer. En dat is bijna net zo angstaanjagend als het vooruitzicht van russische spionage operaties op Amerikaanse bodem.

[NBC News]