Amazon Neemt Negen Boeken Self-Gepubliceerd op Kindle door Virulente Seksistische ‘Roosh’

43

Een Amazon Kindle gehouden naast een Amazon-logo in 2012.Foto: Toby Talbot (AP)

Amazon heeft genomen om negen boeken geschreven en zelf uitgegeven door Daryush “Roosh” Valizadeh, de beruchte reactionaire vrouwvijandige, virulente homofoob, en zelf-beschreven “pick-up artist” achter een kleine web-based rijk.

Volgens huffington post, Amazon opgestart negen van Valizadeh de boeken uit hun catalogus na hun verslaggevers vroegen of het schrijven van zijn geschonden richtlijnen:

Op maandag, Amazon nam de zeldzame stap van het verwijderen van negen van meer dan een dozijn boeken geschreven door Valizadeh van haar website, met inbegrip van zijn meest recente, vrijdag gepubliceerd. Amazon verboden de boeken na huffington post bereikt om te vragen of Valizadeh de inhoud was in overtreding met de statuten of de inhoud van richtlijnen voor zelf-gepubliceerde materiaal — maar niet voordat het raken van de top 1000 boeken verkocht op Amazon die dag. Valizadeh verkocht meer dan 2.000 exemplaren op $23 per voordat Amazon klopte de boeken uit haar site, beweerde hij later.

Amazon bevestigd aan de Vlieger, die het had verwijderd Valizadeh de boeken van de markt. Het bedrijf weigerde commentaar te geven op de specifieke redenen voor hun verwijdering.

Valizadeh s werk is opgenomen authoring berichten pleiten voor de legalisatie van verkrachting op privé-eigendom (hij later drong het was satire, maar een “razende succes”) en het opscheppen over het pleiten voor roofzuchtige seksueel gedrag. Sommige van Valizadeh de geschriften beschrijven voorvallen waarin hij toegelaten tot het nastreven van een vrouw in Ijsland dus dronken zou zijn beschouwd als “verkrachting” in de verenigde staten, evenals het penetreren van een vrouw, terwijl ze ‘ half-slaap.” (Valizadeh heeft geweigerd beschuldigingen van verkrachting.) Anderen hebben gepleit voor een verhuizing naar de ontwikkelingslanden voor de relaties met de arme vrouwen. In aanvulling op zijn eigen blog, maakte hij de beerput website Terugkeer van de Koningen.

In 2016, Valizadeh geprobeerd om het organiseren van een serie van internationale rally ‘ s hij beweerde dat hij zou worden “tribal vergaderingen” van zijn volgelingen, alleen om ze te annuleren dan beloofd counter-protesten en petities te weigeren hem de toegang bij de nationale grenzen.

De Anti-Defamation League heeft beschreven Valizadeh als de bevordering van de ideologie op de kruising van de georganiseerde vrouwvijandige en blanke racistische groepen. In dit te doen, de ADL opgemerkt dat hij “niet wit, wat betekent dat hij nooit meer zal worden omarmd door de alt-rechts, maakt niet uit hoe enthousiast hij staat voor hun racistische, seksistische ideologie.” Hij is ook geclassificeerd als een “mannelijke suprematie van” extremistische door het Southern Poverty Law Center.

E-mails geplaatst door Valizadeh op Twitter verschijnen om aan te tonen Amazon Kindle Direct Publishing personeel met vermelding van, “Als we identificeren extra inzendingen met soortgelijke inhoud die in strijd is met onze richtlijnen verliest u de toegang tot optionele KDP diensten en/of het gezicht account maatregelen tot en met ontslag.”

Amazon zou niet specifiek bevestigt de authenticiteit van de e-mails Valizadeh geplaatst op Twitter, maar zei dat ze in overeenstemming zijn met de communicatie met de auteurs.

Tal van boeken door Valizadeh toegankelijk blijven op de Amazon website, hoewel, met inbegrip van gidsen die strekking hoe leren mensen hoe ze slapen met vrouwen in Zuid-Amerika en Europa en dat kan vrij worden omschreven als het bevorderen van het sekstoerisme.

Huffington post toegevoegd dat Valizadeh geweigerd om te praten met een vrouwelijke reporter, maar heeft genomen om Twitter te klagen over de vermeende censuur:

Huffington post herhaaldelijk geprobeerd om te praten met Valizadeh, die weigerde een vrouwelijke reporter een interview aanvraag (hij draagt alle vrouwen die willen om met hem te communiceren naar de eerste show van hem een foto van zichzelf). Hij geblokkeerd andere huffington post verslaggever op Twitter na het negeren van zijn per e-mail verzoeken om commentaar. Maar op Twitter en zijn website, Valizadeh heeft uitgedrukt schok dat zijn nieuwste boek genomen uit de Amazone.

Bovendien, huffington post gemeld dat YouTube zette één van Valizadeh de video ‘ s voor op het aanzetten tot haat overtredingen en beperkt hem van livestreaming, die, zegt hij, helpt bij het bevorderen van verkoop van boeken, voor drie maanden.

Tech platforms te bewegen meer agressief tegen haat in de afgelopen maanden, maar als huffington post opgemerkt, is het meestal onder aanhoudende mediadruk. Bijvoorbeeld, Infowars samenzwering topman Alex Jones onlangs was deplatformed op Twitter, Facebook en YouTube, onder andere sites, maar pas na maanden van kritiek gericht om zijn pesterijen van de massa schieten overlevenden en hun families. Ook Twitter—waar Valizadeh heeft nog steeds een geverifieerd badge—verboden of verwijderd gecontroleerd badges van een aantal prominente blanke racisten en neo-Nazi ‘ s, hoewel CEO Jack Dorsey heeft naar verluidt undercut inspanningen door zijn eigen moderatie personeel.

Update 10:20: Amazon bevestigd aan de Vlieger, die het heeft verwijderd van de Valizadeh titels van de marktplaats en zei dat de e-mails die hij geplaatst in overeenstemming zijn met hoe het bedrijf omgaat met auteurs.

[Huffington Post]