Ikke Bruk Smilefjes Emoji

496

Foto: Rhett Jones (Gizmodo)

Se, jeg er ingen emoji-ekspert, men det er én ting vet jeg: Det grunnleggende smiley emoji er en jævla løgner. Og med det gjør deg til en løgner, også.

Første gang jeg la merke til den fraudulence av denne emoji er gul visage når priste en kollega for å skrive en god historie.

“Nice work!” Jeg sa. “🙂”

Snikende Jesus, trodde jeg, at smil er et mareritt. Se på det—se på øynene. De er døde, bare tomt orbs suger i noen ekte positivitet som omgir dem. Hun må tro at jeg er en skikkelig drittsekk.

“Beklager,” sa jeg. “Det var en feil.”

Dette exchange sette meg i en retrospektiv humør, og jeg begynte å se tilbake gjennom de siste samtaler for å se om jeg hadde feilet på denne måten før. Én eller to ganger jeg ville brukt det med venner og familie uten å legge merke til, jeg fant, men det meste jeg ville unngått det, ubevisst bevisst på hva en idiot som ansikt er.

Det er ikke bare øynene som gjør meg urolig. Det er smilet seg selv—Mona Lisa smil av noe sjelløs og grådige. Det bærer illusjonen av lykke, den slags smil noen gir deg rett før dosering te med radionuklide polonium-210. En Westworld smil. Et smil som sier, “jeg er bare utgir seg for å være hyggelig mot deg på grunn av at rettens ordre.”

Her er en annen grunn til at jeg vet det er ikke bare øynene: tillegg av en toothy smil vasker bort den sjelløse redsel i de gapende hull: 😀

Se? Ikke på langt nær så forferdelig. Andre smiley ansikt emojis mangler den passiv-aggressive onde lur inne i liten smiley. For eksempel:

😊

Fine.

😃

Sikker.

“Bare ikke bruke som emoji-så er du jævla weirdo,” noen vil sikkert fortelle meg. Ja, avtalt. Det er poenget—dette cretin er bare å henge i telefonen eller i Slakk, og venter på å infisere vår verden med sine giftige tull. Man kan ikke være for forsiktig. Alle tar det å skrive en rask “:)”og nå! Dette psykopat er nå i våre liv.

Faktum er, at disse ting er viktig—hvordan snakker vi til hverandre er viktig. Og nå som emoji er fast forankret i språket vårt, er det viktig at vi kan bli enige om noen regler om hvor og når de er brukt. Mitt forslag for de grunnleggende smil emoji: La det ligge, døde i graven av tastaturet, aldri til å unnslippe.

🙃