‘Vi er på våre knær, sier TSB sjefen som DET krise drar på

82

Frustrerte kunder fortalt at de ikke kan vente til neste uke før normal service returnerer

Tor 26 Apr 2018 19.19 BST

Sist endret den Fre Apr 27 2018 08.08 BST

People walk past a TSB branch

Rundt 50% av TSB online kundene fortsatt sliter med å få tilgang til sine kontoer, en uke etter bankens tekniske problemene begynte.
Foto: Peter Macdiarmid/Getty Images

TSB kunder har brukt sin syvende påfølgende dag kjemper for å få tilgang til sine kontoer som bank tillatt krisen kunne kjøre inn i neste uke.

Bankens sjef, Paul Plage, sa TSB vil frafalle £10m i kassekreditt gebyrer og betale ekstra rente på nåværende kontoer. Han har ansatt en ny gruppe av IT-eksperter fra IBM som har blitt fortalt at problemene må løses av lørdag.

Imidlertid, Jaime Guardiola, administrerende direktør i TSB spanske eier, Banco Sabadell, sa kunder kan vente til neste uke før normal service tilbake.

“Vi er på våre knær,” Plage innrømmet i et BBC Radio 5 Live intervju, og legger til: “Vi vil stå opp og komme tilbake for å slåss.”

TSB chief tvunget til å gjøre retrett som online kaos fortsetter

Les mer

The Guardian har avdekket bilder på LinkedIn av IT-arbeidere i Spania som håndterte feilslått overføre feirer med musserende vin og sa: “TSB overføre gjort og tørket støv!” og “Helvete av et team!!!!”. Bildene ble lagt ut like meltdown hadde begynt, og 1,9 millioner kunder senere ble låst ut av deres kontoer.

Mer enn en dag etter Plage, erklærte: “Vår nettbank og mobile app er tilbake opp og kjører”, rundt 50% av TSB online-kunder var fortsatt sliter med å få tilgang til sine kontoer.

Mange rapporterte en time lange venter på å snakke til TSB ansatte på telefonen, mens noen av de som er i stand til å komme gjennom online sa passord mislyktes, og de blev ute av stand til å fullføre transaksjoner. Kunder drar til TSB grener ble fortalt av noen av de ansatte at det kunne være ytterligere fem virkedager å fullstendig fjerne alle tekniske feil.

Årsaken til DET problemer, er fortsatt uklart. En talskvinne for TSB sa: “Det er virkelig en båndbredde problem som vi står overfor. På mobile app, ni i 10 kunder er å komme gjennom til oss. På nettbank, en i to kunder er å komme gjennom til oss. Telefonene er sikkert mer å gjøre enn vanlig, men folk komme gjennom.”

I et forsøk på å hindre en masseflukt av kunder, TSB sa: “Vi vil være avkall alle kassekreditt gebyrer og rente kostnader for alle våre butikker og small business kunder for April. Som en måte å si takk til våre kunder for å stikke med oss, vil vi øke renten på vår Classic Plus-konto til 5% AER.”

Men Plage avviste anrop til å trekke seg eller gitt avkall på sin bonus, forteller BBC Radio 5 Live: “jeg har ikke engang hatt tid til å tenke på det.”

En rift har dukket opp mellom TSB i STORBRITANNIA og morselskapet i Spania. IT-prosjektet, som involverer overføring av 1,3 mrd kunderegistre fra TSB tidligere eier Lloyds, ble styrt fra Spania, og Plage sa han ble fortalt at problemene ble løst, når de tydeligvis ikke var.

Han sa han hadde tatt personlig kontroll, med et team av eksperter fra IBM som kommer i Bristol i går morges for å håndtere problemet.

TSB hadde hevdet før feilslått overføre at det å slå kunderegistre ville spare mer enn £100 meter i året. “En ny, state-of-the-art-plattformen er designet og bygget med Sabadell … vil redusere TSB kostnadene betraktelig,” Plage sa i fjor – men banken står nå overfor en utposning kompensasjon bill.

De første utbetalingene til misfornøyde kunder har allerede begynt. To kunder i Glasgow, Claire McAdam og Ian Roddie, ble betalt £40 etter at de var i stand til å få tilgang til sine TSB-kontoer til å betale penger skyldte på et eget kredittkort. Moneysavingexpert.com sa banken betalt McAdam £15 for å dekke rentekostnader for forsinket betaling på sine kredittkort, og en ytterligere £25 for uleilighet.

Hvis ulempe betalinger til berørte kunder matche £25 betalt for å McAdam, den endelige regningen vil går inn flere titalls millioner.

En TSB talskvinne sa: “Vi vil se nærmere på hver spørring vi får. Vi er også å gå gjennom hver tweet vi ser og [er] å nå ut til kunder.”

Financial Conduct Authority har sendt et team til TSB for å overvåke og vurdere situasjonen, mens Information Commissioner ‘ s Office sa det var å fortsette å undersøke problemet.

HM Revenue & Customs sa det ville være å forstå hvis små bedrifter kan ikke gjøre betalinger på grunn av TSB DEN kollapser.

Noen bedriftseiere har advart om at de ikke kan gjøre pengeoverføringer, for eksempel MVA-betalinger, fordi de ikke kan få tilgang til sine TSB kontoer.

En HMRC talsmann sa: “HMRC vil ta omstendighetene til TSB kunder i kontoen din hvis du blir bedt om å gjøre det.”

Kaoset i TSB har slått nesten 10% av aksjekapitalen i Sabadell siden starten av uken, selv om banken rapportert i første kvartal fortjeneste opp 33% til €259.3 m (kr 225.5 m) på onsdag.