TSB kunder vent sinne som DET nedsmeltingen fortsetter

59

Millioner er fortsatt ikke i stand til å få tilgang til kontoer, mens andre rapporterer manglende betaling, men banken har ennå å finne løsning

Fre 27 Apr 2018 18.11 BST

Sist endret den Fre Apr 27 2018 18.51 BST

TSB faces a multimillion-pound payout in fines and compensation.

TSB står overfor en multimillion-kilos utbetaling i bøter og erstatning.
Foto: Mark Thomas/Rex/Shutterstock

TSB meltdown er sannsynlig å dra i helgen som kunder som er usikre på om de har blitt betalt ut sitt sinne på bankens manglende evne til å løse DEN krisen.

TSB kunder fortsetter å rapportere flere problemer, inkludert lønn ikke å bli betalt inn på sin konto – og regninger kommer ubetalt som et resultat. Andre sa at de hadde blitt slått unna på kasse etter å ha prøvd å bruke sine betalingskort i butikker.

Den spanske-eid bank sa på fredag at halvparten av sine 5 millioner kunder var fortsatt ikke i stand til å få tilgang til sine kontoer. De som var i stand til å logge inn erfarne fortsatt problemer med tilgang til andre kunder, betalingsmottakere, mangler stående ordre, og i noen tilfeller, feil balanse.

Bedriftskunder av TSB rapporterte at de hadde vært i stand til å gjøre de vanlige lønn kjøre, noe som betyr kunder i andre banker har også blitt påvirket. På ett punkt på fredag ettermiddag, kunder rapporterte at de interne systemene i noen grener hadde også gått ned.

TSB sa torsdag at de ansatte skulle fortsette å jobbe på en løsning, men kan gi noen indikasjon på når systemene ville være tilbake til det normale. Daglig leder, Paul Plage, sa han var “virkelig lei” for feilslått systemer oppgradere, men ingen videre informasjon har kommet fra banken.

Sist søndag forsøk på å overføre kunder til en ny database var grunn til å spare bankens eiere, Sabadell, £100m et år. Nå banken ansikter å måtte betale ut et tilsvarende beløp i kompensasjon til kunder og potensielle bøter av Financial Conduct Authority, som har sendt et team til å overvåke situasjonen.

I mellomtiden, bevis dukket opp på fredag den langsiktige skader krisen vil ha på TSB merkevare.

Kunder som har begynt å bruke kontoen-bytte service for å flytte til rival banker. Ett bytte side på fredag rapportert at trafikk til sin sammenligning nettsted var dobbelt sitt normale nivå.

Gareth Shaw, penger som er ekspert på Der?, sa: “Hvis banken er å gjenopprette tillit fra sine kunder, det må være rask på å svare til de som er rammet og i å gi kompensasjon. Kunder bør merke seg ned hver gang de berørte som bevis for å sikre at de får det de har krav på.”

Wes Streeting, et Arbeids-MP på Commons Egne velg komiteen, sa TSB ‘ s ledelse er nødvendig for å forklare parlamentet, og hvordan DET feil har oppstått. “Det kan være ingen unnskyldninger for slik alvorlig feil, men vi trenger å forstå hva som har gått så tydeligvis veldig galt,” sa han.