Fortnite: foreldres guide til de mest populære video-spill i skolen

1896

Hvis du har barn mellom åtte og 18 år, sjansene er du har hørt av multiplayer online skytespill Fortnite: Battle Royale. Her er hva du trenger å vite

@keefstuart

Wed Mar 7 2018 12.08 GMT

Sist endret på Wed Mar 7 2018 16.26 GMT

Fortnite: Battle Royale

Fortnite: Battle Royale
Foto: Epic Games

Vet du av en video spill har gjort det når ITV dagtid program Denne Morgenen innlegg på sin Facebook-side å spørre foreldrene om deres barn er avhengige av. Du kan bli dobbelt at når det innlegget tiltrekker seg nesten 60,000 kommentarer. I dette tilfellet spillet er Fortnite: Battle Royale, en lys, freidig multiplayer skytespill. Det ble utgitt i fjor, og er nå en av de største online spill der ute.

Med mer enn 40m spillere over hele verden, er det store sjanser for enten barna eller deres venner er allerede lidenskapelige fans. For noen, som fandom kan godt være grenser på besettelse. Bør du være bekymret? Her er hva du trenger å vite om spillet.

Hva er Fortnite: Battle Royale?

Kort sagt, det er en masse online slagsmål der 100 spillere hoppe ut av et fly på en liten øy og deretter kjempe mot hverandre til bare en er igjen. Skjult rundt øya er våpen og elementer, inkludert armbrøst, rifler og granatkastere, og spillerne må ruste seg mens du utforsker landskap og bygninger. Det er også mulig å samle ressurser som tillater deg å bygge strukturer der du kan skjule eller forsvare deg selv. Som kampen utvikler seg, den spillbare området av landet er stadig redusert, slik at deltakerne blir tvunget tettere og tettere sammen. Den siste overlevende er vinneren.

Facebook

Twitter

Pinterest

Se en trailer for Fortnite: Battle Royale

Hvor kommer den fra?

Fortnite ble opprinnelig utgitt i juli 2017, men det faktisk startet som en fire-spiller samarbeidende overlevelse spill satt på en postapocalyptic Jorden. Spillerne hadde å bygge tilfluktsrom og forsvare seg mot onde zombier. Senere i år, men spillets utvikler, Episke, la merke til den enorme suksessen til PC-tittelen PlayerUnknown er Slagmarker (PUBG), som setter 100 spillere mot hverandre i en siste-mann-stående kamp. PUBG var sterkt påvirket av the Hunger Games romaner og av den Japanske filmen Battle Royale, og det er solgt over 30 eksemplarer verden over. Behørig inspirert, Episke bestemte seg for å lansere en ny versjon av Fortnite med svært lignende gameplay. Derfor, Fortnite: Battle Royale.

Det nye spillet kom i September i fjor, og utvikleren laget tre strålende beslutninger. Først ble lansert som en frittstående tittel atskilt fra den opprinnelige Fortnite (nå kjent som Fortnite: Redde Verden), slik at det å få en dedikert fanbase, for det andre, den ble utgitt som en helt gratis digital nedlasting, noe som gjorde det lett tilgjengelig; og for det tredje det kom ut, og ikke bare på PC, men på Xbox-og PlayStation – som betydde at alle konsollen eiere som hadde hørt om PlayerUnknown er Slagmarker, men som ikke har en PC kan nå spille noe veldig lignende, for gratis. (En Xbox Én versjon av PlayerUnknown er Slagmarker, er nå tilgjengelig, men Fornite slo det til punch.)

Hvorfor er det så populært med barn?

Vel, det er gratis, det er gøy og det er en veldig dum, ubegripelig sans for humor. Mens PUGB har en alvorlig, realistiske visuelle stil, Fortnite: Battle Royale har svært lyse, nesten tegneserie-aktig grafikk, samt massevis av latterlig gjenstander og kostymer, som for eksempel plass dresser og dinosaur antrekk.

Du kan også trekke et utvalg av dansetrinn i løpet av spillet, og noen av disse har tatt på seg et kult anke i schoolyards rundt om i verden. Den Floss, inspirert av viral video av gutten dans med Katy Perry under hennes Saturday Night Live-opptreden i fjor vår, er i utgangspunktet årets dab. Alt dette betyr at spillet er virkelig morsomt å se så vel som å spille, noe som gjør det til en stor hit med alle de kjente spill YouTubers og vimpler barna kjærlighet, slik som Ali-En og DanTDM. De er kringkasting mange timer på seg til å spille spillet til sine millioner av fans, noe som gjør Fortnite den mest sette spill på stor streaming-tjenesten Trekning.

Facebook

Twitter

Pinterest

YouTube-gamer Ali-En spiller Fortnite: Battle Royale

Det er også mulig å slå deg sammen med en venn, eller en gruppe av venner, og konkurrere som en duo eller en tropp. Dette legger et sosialt element, og deltakerne er i stand til å chatte mens de spiller med hodetelefoner og mikrofoner. Mange barn er nå danner Fortnite lag, og bruker mye av sin fritid på å spille og å praktisere spillet sammen.

Smart, utvikleren er å legge til nye elementer, funksjoner og spille moduser på en ukentlig basis, så det er alltid en ny grunn til å komme tilbake og spille, og fans liker å vise fram at de har det nyeste utstyret. Sønnene mine var besatt låse opp “Rust Herren” antrekk, tydelig inspirert av Star Herren i Guardians of the Galaxy.

Hvor mye koster det?

Spillet er gratis, og spillerne er i stand til å låse opp nye elementer som de fremgang uten å betale noe. Men hvis du kjøper en Premium Kamp Pass får du tilgang til eksklusive klær og gjenstander – lagdelt, slik som å gjøre det bra i spillet, eller gjennomføre ukentlige utfordringer for å tjene mer pointsunlocks tilgang til flere elementer. En Kamp Pass koster 950 V-Dollar, som er spillets egen valuta – du trenger til å betale £7.99 å laste ned 1000 volt-Dollar, som varer til slutten av sesongen. Fortnite: Battle Royale er delt inn i sesonger, med sesong tre kjører til 22 April. Etter at et nytt pass må kjøpes.

Det er også mulig å kjøpe nye nivåer individuelt, slik at du kan spille dem umiddelbart. Hver tier koster 150 V-Dollar for å låse opp på denne måten, og det er 100 nivåer. (Det er svært lite sannsynlig at noen ville kjøpe dem alle, men det er £120 verdt.)

Ingen av de elementer som er opptjent gjennom Kampen Passere gjøre spilleren mer kraftig eller å gi en gameplay fordel; de er rent kosmetisk. Men, det er en masse kudos knyttet til å få de nyeste, mest klær elementer og barn vil ønske å fortsette å spille for å låse opp disse elementene. Du husker da du var på skolen og måtte bare ha den nyeste kule Nikes? Det er sånn, men virtuelt.

Hvordan kan jeg begrense hvor mye de spiller?

Hvis de spiller på en Xbox eller PlayStation du kan bruke sperrefunksjonene til å begrense lengden av gaming-økter (eller utestenge dem fra spillet helt hvis du føler despotiske). Det er en god idé å angi bestemte spille økter av, si, en time eller 90 minutter, ved hjelp av noen slags timer (en stoppeklokke, et egg timer, eller kanskje spørre Alexa for en nedtelling). Du kan få behov for å ha en Mastermind-stil “jeg har begynt, så jeg vil finish” – regelen om: Fortnite kamper kan vare opp til 20 minutter, og hvis du krever de er ferdig å spille i midten av spillet, vil de forlate team-kamerater i stikken og miste alle poeng de har tjent i løpet av kampen. Det kommer til å føre til mye bitterhet.

Bør foreldre være bekymret om vold?

Selv om Fortnite er et multiplayer skytespill, har det en svært lyse, vennlige visuell stil, og det gjør ikke skildre blodig vold. Som Nintendo spill Splatoon, det tar massevis av underholdende gameplay konsepter fra mer modne skyting spill, men plasserer dem i en ikke-truende, ikke-realistisk verden. Mine sønner kaller det “Call of Duty for barn”.

Den gode nyheten er at, som med alle spill, besettelse vil etterhvert passere for alle, men de mest ihuga spillere – og hvis barna er veldig bra? Vel, det er en voksende profesjonelle esport-scenen rundt spillet, komplett med pengepremier. Du vet aldri hvilken barndom hobby kan slå inn i en stue.