Uber er “ghost drivere’ skremmer passasjerer ut av karuseller og penger

153

Kinesisk drivere bruk zombie-lignende profil bilder i svindel for å lure brukerne til å betale et gebyr

Tor 22 September 2016 11.51 BST

Sist endret den Tir 21 Feb 2017 17.14 GMT

Denne artikkelen er 1 år gammel

A boy dressed as a zombie gestures at a taxi driver

Drivere i Kina bruker Uber til svindel passasjerer ut av pengene som utga seg for de døde.
Foto: Stringer/Reuters

Kina har en såkalt “ånd driver” problem, med Uber passasjerer blir lurt ut av karuseller og penger, redd for å bli plukket opp av det som ser ut som en zombie.

I henhold til lokale rapporter, pick-up-forespørsler blir møtt av Uber drivere ved hjelp av zombie-lignende profil skudd for å skremme potensielle passasjerer til å avbryte sine ritt, noe som betyr at driveren er betalt en liten avbestilling.

Når passasjeren bøker turen de er vist en profil bilde, numberplate og andre biter av informasjon om driveren. Gitt frykt over sikkerheten av såkalte tur-deling systemer som Uber, sin forståelig at når en skummel ser profil driver dukker opp, for å bekrefte sin pickup at mange passasjerer bare avbryte forespørsel.

Dersom passasjeren fortsette med reisen, uansett deathly ansiktet stirrer på dem på telefonen sin, den ånd drivere vil også hevde at passasjeren har kommet inn i bilen og avbryte det en kort tid etter, igjen belaste kunden med en liten avgift.

Ifølge en uttalelse gitt til Kinesiske medier, Uber er klar over problemet og er i prosessen med å samle bevis og brukeren rapporter.

Selskapet sa at den har en “null-toleranse holdning til å svindle atferd” og at det var refusjon de lurt, og ble ved hjelp av teknologi for å prøve å bekjempe svindlere. Det har nylig lansert ansikts-anerkjennelse teknologi i et forsøk på å redusere driver svindel i Kina, som bekrefter at førerens ansikt samsvarer med den ene selskapet har på filen.

“Vi har iverksatt umiddelbare tiltak og utestengt disse rapporterte individuelle svindel kontoer mens du fortsetter å etterforske og slå ned på ulovlig atferd for å beskytte fører og driver interesser,” en Uber talsmann fortalte Kvarts.

Uber og lokale rival Didi Chuxing slått sammen i starten av August, forlater den nye Über-merkede service med kontroll av den nye app-assistert taxi-bransjen i landet. Fusjonen så Uber hånd over sin merkevarebygging, drift og data til Didi i bytte for en 20% eierandel i selskapet.

  • Uber ryttere i Pittsburgh kan hagl selv-kjører Ford Fusions i test i programmet