iPhone-användare ges möjligheten att stänga av funktionen som saktar ner enheter

1977

Apple-chefen Tim Cook säger uppdatering för iOS kommer att ge nya alternativ, men uppmanar med kraft mot att använda det för att risken för plötslig avstängning problem

@alexhern

Tor 18 Jan 2018 10.24 GMT

Senast ändrad Tor 18 Jan 2018 13.01 GMT

Apple says the slowdown was implemented to counter the spontaneous shutdown of older iPhones.

Apple säger att den avmattning genomfördes i svar på batteri spänning frågor av äldre iPhones.
Foto: Yui Mok/PA

Apple kommer att ge användare möjligheten att stänga av en funktion som tillfälligt saktar ner äldre iPhones för att förhindra oväntade driftstopp, vd Tim Cook har sagt.

Det nya alternativet är sannolikt att anlända i Mars, som en del av nästa uppdatering av iOS 11. “Om du inte vill det, kan du stänga av det,” Cook berättade för ABC News. VD vidhåller dock att Apple “don’ t recommend” användare dra nytta av möjligheten att stänga av avmattning.

Vid sidan av möjligheten att stänga av nedgången, Apple kommer också att införa en mycket mer detaljerad övervakning av batteri hälsa för användare. För närvarande, iOS kommer att varna användare om att deras batteri är kraftigt förfallen, men kommer inte att informera dem om partiell åldrande – även om det åldrande är allvarlig nog för att motivera den avmattning. Med uppdateringen, Cook sade, “Vi kommer att ge människor synligheten av hälsa, av sina batteriet så att det är väldigt, väldigt öppen … detta har inte gjorts tidigare.”

Innan Apple släppte iOS 10.2.1 2016, äldre iPhones var ofta hit med ett problem som orsakade en spontan avstängning om batteriets spänning utgång sjunkit under en viss nivå – som förekom oftare när batteriet blivit gammal, kall, eller sprang låg på laddning.

På att uppdatera, företaget fixade iphone 6, 6s och SE istället för att sakta ner processorn när spänningen sjunkit. För intensiv användning, och detta resulterade i telefonen som en helhet saktar ner, men hindrade det från att stängas av. I 2017, med iOS 11.2, Apple har gjort samma uppdatering till iPhone7 enheter.

Men företaget har inte anmäla användare av förändring, man lämnar det för att bli upptäckt av personer som kör prestandatester på sin telefon. Den resulterande tumult såg företaget anklagas för att medvetet sakta ner äldre enheter för att uppmuntra användare att köpa nya, en praxis som kallas “planerat överflöd”.

I December släppte Apple ett öppet brev som förklarar uppdateringar, och lovade ett antal förändringar, bland annat den kommande uppdatering av mjukvara och en sänkning av priset på bolagets batteri utbytesprogram till $29/£29 för användare med berörda modeller.

  • Apple har ifrågasatts av AMERIKANSKA Senaten över öva på att sakta ner iphone