WhatsApp Introduserer Live Deling av Posisjon Utformet for kortvarig Bruk

61

WhatsApp, den Facebook-eide-meldinger, er å gi over 1 milliard brukere annen grunn til å holde kommer tilbake til appen flere ganger om dagen: live deling av posisjon.

WhatsApp, selvfølgelig, allerede gir deg muligheten til å dele din nåværende posisjon med andre brukere, men det er en statisk, en gang dele. De største forskjellen med live posisjonsdeling er at det er dynamisk og oppdateringer posisjonen din i sanntid, selv når WhatsApp er i bakgrunnen.

“Live sted er en måte å dele din posisjon i en chat, og deltakerne i at chat-funksjonen vil da være i stand til å se real-time posisjon som det oppdateringer på et kart. [Det er] kort sikt i naturen, er det begrenset i varighet,” Zafir Khan, Product Manager hos WhatsApp fortalte Gadgets 360 samtidig gi en demonstrasjon av funksjonen tidligere denne uken.

Posisjonen din er delt på chat-nivå, som betyr at du kan dele dine live sted i en en-mot-én WhatsApp samtale eller en gruppe chat.

Hvordan fungerer det?
Når du prøver å dele din live beliggenhet i en WhatsApp chat – ved å trykke på legg ved-ikonet på Android, eller Pluss-ikon på iPhone – vil du bli bedt om å velge en varighet av tid som vil dele være aktiv. Du kan bare velge ett av de forhåndsinnstilte alternativer – 15 minutter, 1 time (standard), og 8 timer – og du kan eventuelt legge til en kommentar. Khan sa at disse periodene hadde blitt plukket basert på vanlige scenarier som folk er mest sannsynlig å bruke WhatsApp live deling av posisjon. Brukere kan fortsatt velge å dele en statisk posisjon hvis de foretrekker det.

Du kan manuelt stoppe deling live beliggenhet data i en chat til enhver tid. Et nytt alternativ i Kontoen din Personvern-innstillinger vil gi deg en oversikt over alle WhatsApp samtaler du deler din live sted i på den tiden.

whatsapp live location sharing start WhatsApp Live Location Sharing WhatsApp live posisjonsdeling er designet for kort tids bruk.

 

Live beliggenhet aksjer vil dukke opp i WhatsApp samtaler som miniatyrer som viser posisjonen til brukeren, og et “Levende til’ tid. Å trykke “Vis live sted” vil ta deg til et kart hvor du kan se den gjeldende plasseringen av alle brukerne som er i dag å dele sin beliggenhet i at chat. Du kan bytte til en Satellitt/ Terreng visning av kartet hvis du ønsker det, og selv se live traffic data som et overlegg, som høres ganske praktisk hvis du venter på noen.

Nedenfor kartet vil du se navnene på de samme brukerne i en liste vis, med et tidsstempel som angir friskhet av deres plassering data. Du kan trykke på et navn på listen, eller ta hurtig på et profil bilde på kartet for å zoome inn på den plasseringen til en bestemt bruker der vil du også se margin for feil (for eksempel “Nøyaktig 50 meter”) for deres plassering. Du kan trykke på den lille (i) – knappen ved siden av brukeren for å bringe en pop-up som lar deg kommunisere med dem ved hjelp av WhatsApp på forskjellige måter.

I en WhatsApp-gruppe, kan du få opp gruppen info og se alle brukere som deler sine beliggenhet med gruppen på det tidspunktet. Dette vil særlig være nyttig i travlere grupper, som du ikke trenger å bla opp og prøve å finne melding der brukeren opprinnelig delte deres plassering.

“Vi håper at det gir verktøy i de situasjoner der folk er å koordinere og møte opp i den virkelige verden. Vi gir brukere kontroll, slik at de kan stanse delingen når som helst og dele en live sted er like sikkert som å sende all annen kommunikasjon over WhatsApp i at det er ende-til-ende kryptering,” Khan sa.

Hvordan føles det å stable opp mot konkurransen?
WhatsApp er live posisjonsdeling gjennomføring er ganske lik Telegram, ned til valget av de tre periodene brukerne trenger å plukke fra. Facebook sin egen Messenger-tjenesten lar deg velge steder med brukere i sanntid, men bare for en time av gangen.

Apples iMessage lar deg dele posisjonen din med brukere for en time, helt til slutten av dagen, eller på ubestemt tid, noe som er flott for deling av din posisjon på noen gi tid med familie og/ eller nære venner.

telegram live location sharing Telegram Location Sharing Dette er hva Telegram implementering av live posisjonsdeling ser ut som.

 

Google Maps – selv ikke en messaging-tjenesten er kanskje den appen du er mest tilbøyelige til å bruke når du kjører opp for å møte noen – lagt sanntid deling av posisjon har tidligere i år. Google Maps-brukere kan dele deres posisjon med andre, for et sted mellom 1 time og ‘permanent’, selv om Kart bruker koblinger for å dele posisjonen din, som deretter kan deles videre med andre uten din viten, og vakte bekymringer for personvernet.

Vi spurte Khan hvis WhatsApp har planer om å legge muligheten til permanent å dele posisjonen din med bestemte kontakter, og han svarte benektende.

“For nå, vi er veldig fokusert på kort sikt deling av use case. Vi tror det løser en rekke felles utfordringer som folk kjører inn når de er i en chat-scenario – vi har ingen planer om å utvide til langsiktige dele på denne tiden,” sa han.

“Men, dette er programvare, og vi er alltid å lytte til tilbakemeldinger fra brukerne, slik at det er noe som vi vil kontinuerlig evaluere,” Khan lagt til.

Innvirkning på batterilevetid?
Vi spurte Khan hvis WhatsApp brukere som aktivt bruker den nye funksjonen kan forvente en negativ innvirkning på deres telefonens batterilevetid. Han flyttet for å dempe en slik frykt.

“Vår engineering team brukt en betydelig mengde tid på å optimalisere batteri og ytelse for denne funksjonen,” forklarte han. “Vi har spesielle teknikker for å spare batteriet når du skal dele live sted. Så det tar hensyn til en rekke forskjellige faktorer, for eksempel hvor lenge du har vært å dele din live sted, om noen på den andre enden som du deler med er faktisk å se på kartet, gjeldende batterinivå.”

“Vi tar hensyn til disse faktorene og flere andre til å finne ut hvor ofte å få en posisjonsoppdatering fra telefonen, fordi ved å være intelligent om at vi kan hjelpe conserver noen batteriet,” la han til. “Vi er bare å starte denne funksjonen så vil dette være noe som vi også kontinuerlig med å optimalisere over tid etter hvert som vi får mer bruk av funksjonen.”

whatsapp live location sharing WhatsApp Live Location WhatsApp kan du enkelt stoppe deling av din posisjon til enhver tid.

 

Når kan du få WhatsApp live sted å dele?
Live posisjonsdeling er nå rullet ut til Android-og iOS-brukere, og det vil være “globalt tilgjengelig i de kommende dagene”. Hvis du bruker WhatsApp Web og noen deler et levende sted med deg, vil du bli vist en plassholder som vil indikere at live plassering kan sees på telefonen.

Khan mener funksjonen, vil du finne et bredt trekkraft blant WhatsApp er stor brukergruppe. WhatsApp har over 1 milliard daglige aktive brukere, og over 1,3 milliard månedlige aktive brukere.

“Når vi bestemmer seg for å bygge en funksjon, det har for å løse et problem som oppleves av over en milliard mennesker. Og problemet er at vi ser på med live sted er hva du kan kalle rendezvous problem eller problem med å møte opp i den virkelige verden. Om du deler en pendle, eller la kjære vet at du er trygg, eller møte opp med venner, dette er opplevelser som er veldig vanlig for oss alle.”