Daytona USA: hvorfor beste arcade racing spillet noensinne vil ikke gå bort

84

Utgitt i 1993, Sega mynt-op kjøring mesterverk bør være lagging i slipstream av andre kjører titler av nå. Akkurat det er det spillet ‘ s secret?

Fredag 6. oktober 2017 11.28 BST

Sist endret på fredag 6. oktober 2017 11.29 BST

Hvis du var å sette foten inne i Hjertet av Gaming, en tettpakket skattekiste av klassisk og moderne arcade spill i Croydon, det er ett kabinett du vil nesten helt sikkert ha for å stå i kø for å spille på. Med chunkily teksturerte, lager biler, svingete mellom hverandre på stupende kretser under en asurblå himmel, Daytona USA, er en av de største kjøring spill noensinne laget.

Utgitt i 1993, og er tilgjengelig i en rekke skap fra grunnleggende stå modell til full-on deluxe rekreasjon av spillerens 41 Hornet bil, Sega ‘ s mesterverk alltid trekker et publikum. Og ikke bare i denne spesialist mynt-op-den. Spillet kan fortsatt bli funnet på offentlige steder over hele NORGE, og utover, mens utallige porter har gjort sin vei til alt fra Dreamcast til PlayStation 3.

Grunnen til at dette gryntende, hysterisk morsomme NASCAR sim fortsatt trives, og grunnen til at den tredje nye skap-baserte spillet i serien er nå gradvis å gjøre det til arkaden globalt, er heller immaterielle. I en sjanger hvor innovasjon og individualitet er uten tvil kvalt av spillet design konvensjoner, Daytona USA skiller seg ut som helt spesiell, selv midt Sega ‘ s egen overfylt startstreken av sjangerdefinerende syklistene.

Decades of fun … Daytona USA.

Facebook

Twitter

Pinterest

Fortsatt tøffer avgårde i arkader lengden og bredden av landet. Foto: Tom Jenkins i the Guardian

Set-up er kjent for alle som noensinne har dukket en mynt i en arcade maskin med et ratt sveiset til forsiden. Du velger mellom tre kretser, starte på baksiden av pakken, så zoomer gjennom opptil 40 andre kjøretøy, forsøker å fullføre løpet før tiden går ut. Det er frenetisk i nærheten fjerdedeler ting, med hyppige hårreisende krasjer og dekk-glohet rømming.

Mark Starkey, eieren av Hjertet av Spill, er en lang tid ansatt i arkade industrien. Han installerte Daytona USA på sin arcade (hvor spillet kreditter som er fri etter besøkende betale for oppføring), dels fordi han gjør en levende fra populære skap, men delvis fordi, for alle arcade spill han har jobbet med, Daytona USA har en spesiell betydning for ham.

“I 1995 jobbet jeg i en arcade-det hadde ingen endring maskinen, så jeg ville bære pund mynter i en boms-posen,” sier han. “Sjefen min ville fortelle meg til å sette alt som endres til en arcade maskin på søndag fordi jeg ikke var i på mandager, så han kunne åpne skapet og bruke det på nytt.”

Så på søndager, Starkey funnet seg med en hel arcade å velge mellom, og en dag igjen av endre at han absolutt hadde å sette gjennom en maskin. “Jeg valgte Daytona,” sier han. “Jeg vil spille av alle kreditter med venner etter noen timer. Som et resultat, kan jeg oppnå første posisjon på hvert kurs nå. Jeg husker åtte-spiller deluxe-versjonen i Trocadero er Funland med TV-kameraer som peker på løpsleder ansikt. Jeg husker å kjøpe Sega Saturn versjon i 1996 og følelsen skuffet …”

Starkey har en hel katalog av Daytona USA minner å ringe på, og han er ikke alene. Nevne spillet til alle som loitered i arkader i 1990-årene, og de er tilbøyelige til å dele sin entusiasme. Mens kritikere på den tiden hyllet spillets visuelle troskap og teknologiske ambisjoner, Daytona USA stod ut til spillere fordi det hadde personlighet. Lydsporet, for ett, var smittsom. Dette var en drivende simulering som førte til arkaden et enormt oversett element av faktiske kjøring: synge til radioen.

Facebook

Twitter

Pinterest

“Under utviklingen av Daytona, Namco utgitt Ridge Racer, og vår oppgave var “å slå dem på alle kostnader’,” forklarer Takenobu Mitsuyoshi, den eksentriske komponist for Daytona USA, som også har sunget hans egne tekster for spillet. “Jeg utviklet lyden av Virtua Racing, og jeg implementert vokale lyder for det spillet som en del av lyd-effekter. Resultatene var gode. Så min ide for å slå Namco fra visningen av lyd komponist var å legge til sanger i spillet, og spille inn disse sangene av meg selv.”

Mitsuyoshi er valg av ord sangen er viktig. Mens moderne spillet musikere som Tommy Tallarico og Hiroshi Okubo bygget fungerer i atmosfæren og tone, som han i stedet laget solrik, enkel pop-låter med minneverdige vokal. Spillere som ikke bare lytte, de deltar i, et element som fortsatt er en viktig del av kulturen rundt spillet. Så mye slik at 2011 PlayStation 3-og Xbox 360-versjonene av spillet, inkludert en spesiell karaoke-modus.

For alle Daytona USA ‘ s lekenhet, skjønt, det er et spill med flott nyanse. Alvorlige arcade spillere som David ‘Deca’ Beste er likevel å utforske dypet av den opprinnelige berømte håndtering modell.

“Daytona USA har en fantastisk mengde mekanisk dybde, som er den viktigste grunnen til at jeg elsker det så mye som jeg gjør,” Beste sier. “Jeg skrev faktisk en ganske omfattende guide for Avansert kurs – som er forfalt for en oppdatering – det kommer inn informasjon om håndtering. Jeg anser meg selv som en skikkelig high-nivå spiller, men det er fortsatt et stort gap mellom meg og de som konkurrerer om world records. Det faktum at jeg har fortsatt så mye å lære og fullt ut forstå om dette spillet er det som tvinger meg til å fortsette å spille og raffinering både min teknikk og forståelse.”

Håndtering nuance virkelig eksisterer i det øyeblikk utstyr endringer er i gang, med nesten hver eneste distinkte opp-skift-eller ned-skift i Daytona USA tilby en annen måte å administrere drivende hjørner. De beste spillerne vil sjalting mange ganger, og med enorm hastighet på kleiva, ricocheting pinnen gjennom sitt skift mønster. Beste guide til disse kompleksiteten vil etterhvert bli oppdatert, men bare hvis han kan rive seg løs fra sin nåværende mål om å treffe en 41-andre runde på videregående kurs; en bemerkelsesverdig prestasjon.

“[Daytona USA] ville ikke være hva det er uten gear stick,” arcade hengiven og forfatter av Veipunkt historie av Sega syklistene Ewen Hosie legger til. “Det er desidert min favoritt ting om spillet, og jeg har aldri virkelig pris på det som en gutt. Karate hakking i lavgir som du prøver å navigere i skarpe svinger av Dinosaur Canyon er et fantastisk opplevelse som gjør at du føler deg mer som en faktisk driver. Å spille Daytona USA med automat på er morsomme for nybegynnere på den måten at bowling med støtfangere opp er morsomme for nybegynnere. Men det er bare ikke det samme.”

Regissert, designet og produsert av Toshihiro Nagoshi (som senere jobbet på Shenmue og Super Monkey Ball), Daytona USA kun mottatt en ekte arcade oppfølgeren, 1998 s Daytona USA 2. Tidligere dette året, men en tredje arcade avdrag ble avduket. Utviklet på Sega Fornøyelser International ‘ s Cardiff base, med leder for forskning og utvikling Michael Patrick styrer prosjektet, Daytona Mesterskapet USA tilbyr både nye og gamle låter. Spillet er allerede selger godt, så lenge etter arcade bommen gikk konkurs, og representerer en entusiastisk forsøk på å fange atmosfæren Daytona USA så utmerket seg i å bringe.

Daytona Championship USA 2017 In game screen preview

Facebook

Twitter

Pinterest

Daytona Mesterskapet, USA. Foto: Sega

“Jeg nærmet meg å gjøre en ny Daytona nervøst,” Michael innrømmer. I begynnelsen er han ført en spennende utfordring: alle de opprinnelige Daytona USA maskiner fortsatt sterk i moderne arkader ville bety arcade operatører må overbevise for å bruke penger på et nytt kapittel. “Vi brukte mye tid på å spille opprinnelige Daytona USA skap på kontoret vårt, og jeg satt i arkader over OSS se på Daytona spillere der. Som lar meg se hva et sosialt spill det er.”

Og det, sier Michael, som er der den virkelige Daytona USA ligger. “En arcade-operatør sa en gang til meg” Daytona er ikke et racing spillet. Det er en fest spill med biler. Jeg tror det er det. Det er et sosialt spill du kan spille med dine venner. Det var en av de første åtte-player spill.[…] Ser folk spille Daytona, folk ser på hverandre hele tiden. Det er smilende og jublende. Det er så viktig å hva spillet er.”

Vil Daytona USA-Mesterskapet levere den opplevelsen? Kameraer streaming live feeds med den vinnende spillerens ansikt til konkurrenter og ekstra skjermer for tilskuere håper å gjøre nettopp det. Det er også en fengende sang soundtrack, og for de som er viet spillere med en tørst for håndtering av nuance, et oppgraderingssett er nå tilgjengelig for å tillate arcade operatører for å legge til en fire-trinns gearstick.

Fra Brighton til Os, Daytona Mesterskapet, USA cabs kan i dag bli funnet i naturen i STORBRITANNIA og over hele verden. Men hvis du ikke kan finne en lokalt, og det er hver sjanse du et steinkast fra en original.

  • De 10 mest innflytelsesrike kjøring spill – i bilder
  • Brus, pommes frites og drepe zombier: spill arkader er tilbake