Dubai Starter Tester i forsøk på å Bli Første By Med Flygende Drosjer

145

Dubai iscenesatt en testtur på mandag for hva det sa snart skulle bli verdens første drone taxi under en ambisiøs plan fra de Forente Arabiske Emirater byen for å lede den Arabiske verden i innovasjon.

Den flyr taxi utviklet av tyske drone fast Volocopter ligner en liten, to-seters helikopter hytte toppet av et bredt hoop besatt med 18 propeller.

Det var ubemannet for sin første prøvetur i en seremoni arrangert for Dubai kronprins Sheikh Hamdan bin Mohammed.

Ment å fly uten fjernkontroll veiledning og med en maksimal flight varighet på 30 minutter, det kommer med massevis av fail-safe i tilfelle av problemer: back-up batterier, rotorer og, i verste fall, et par av fallskjermer.

Volocopter er i et løp med mer enn et dusin godt finansiert Europeiske og AMERIKANSKE bedrifter, hver med sin egen science fiction-inspirert visjon om å skape en ny form for urban transport som er en krysning mellom en driverfri elektrisk bil og en kort hale, vertikal takeoff og landing i fly.

dubai drone taxi reuters dubai

Disse inkluderer luftfart gigantiske Airbus, som har som mål å sette en selv-pilotering taxi i luften innen 2020; Kitty Hawk, et selskap som er støttet av Google co-grunnlegger Larry Page, og Uber, som er i samarbeid med partnere på sine egne fly taxi strategi.

“Implementering ville se deg ved hjelp av din smarttelefon, å ha en app, og bestille en Volocopter til neste voloport i nærheten av deg. Den Volocopter ville komme og selvstendig plukke deg opp og ta deg til destinasjonen,” administrerende DIREKTØR Florian Reuter sa.

“Det som allerede er i stand til å fly basert på GPS-spor i dag, og vi vil gjennomføre full forstand evne, også håndtere ukjente hindringer på veien,” la han til, sier utviklerne tok sikte på å starte drosjer i løpet av fem år.

I mandagens test flight, enheten svevde oppover ca 200 meter og whirred for om fem minutter over en forblåste oppdateringen av sand langs emirat Gulf coast.

Kledd i hvitt kapper og headdresses, Sheikh Hamdan og hans entourage klappet anerkjennende fra en nærliggende visning dekk som håndverket satte den sig.

De forente arabiske emirater har søkt å skille seg selv i en region fast i krig og strid som en high-tech, fremtidsrettet samfunn.

Det er planer om å sende en ubemannet sonde til Mars etter 2021, den Arabiske verdens første oppdrag i verdensrommet, og Dubai har på mange måter ført sine prangende mars inn i fremtiden ved å innføre regionens første driverfri metro og robot politimenn prototyper.

“Stimulere til innovasjon og å ta i bruk det nyeste av teknologi bidrar ikke bare til landets utvikling, men også bygger broer inn i fremtiden,” Sheikh Hamdan sa i en uttalelse.

© Thomson Reuters 2017