Hur man Använder Två WhatsApp Konton på En Telefon

2856

Om du har fått en dual-SIM, du kan använda olika SIM-kort för att ringa samtal med hjälp av separata nummer, och skicka texter med hjälp av olika nummer. Men visste du att du kan konfigurera dubbel-WhatsApp-konton, och använda dem båda på samma telefon? Om du någonsin undrat hur man installerar två WhatsApp konton på en telefon, så har du kommit till rätt ställe. Det finns några olika sätt att göra detta, och vissa telefon-beslutsfattare är att erbjuda detta som en inbyggd funktion. I andra fall, du kommer att behöva ta till tredje part apps istället, men det är faktiskt ganska lätt att köra två WhatsApp konton på en Android-telefon. Ledsen iPhone-användare, du är av lycka utan att ta till den typ av metoder som vi skulle inte rekommendera.

Självklart, den här metoden för att köra två WhatsApp konton på en telefon kräver en dubbel-SIM – WhatsApp använder telefonnummer som din identitet, och upptäcker detta via ett SMS eller ring, så det måste vara en telefon med två SIM-kort, som även ut en iPhone. Om du har en dual-SIM dock, så nästa steg bör vara att kontrollera dina inställningar, eftersom det är mycket möjligt att tillverkaren har redan skapat inställningar eller dubbla WhatsApp.

Många Kinesiska tillverkare tillåter dig att skapa kloner av program, som sedan kan användas med en dual-SIM-setup. Till exempel, på Heder och samvete är EMUI huden, är funktionen som kallas App Tvilling. På Xiaomi telefoner det kallas Dual-Appar. Vivo kallar det för App-Klon, medan Oppo kallar det Klon App. Hur var och en av dessa företag har satt upp det varierar lite, så du kommer att vilja kolla specifik information för din telefon, men vi har listat stegen för några av de populära märken första. Om din telefon inte har stöd för den här funktionen, finns det ytterligare en lösning som du kan prova anges i slutet.

Om du har en Oppo, Xiaomi, Ära
Om du har en av dessa telefoner, och sedan de steg du behöver följa är otroligt enkelt, och de är också mycket lika i alla tre tillverkare, vilket är varför vi har samlat dem på ett ställe. I alla tre fallen börjar du med att installera WhatsApp på telefonen via Google Play. Efter det, du kan klona app i telefonens inställningar.

dual apps settings WhatsApp

Här är de detaljerade steg för att köra två WhatsApp-postkonton på din Xiaomi phone, men det är mycket liknande för de andra två också:

 1. Efter att du har installerat WhatsApp, gå till Inställningar.
 2. Tryck på Dual-Appar. På Heder och samvete-telefoner kallas App Twin, och på Oppo det är Klon App.
 3. Du kommer att se en lista över program som kan arbeta med funktionen, och växlar på sidan. Vrid växla på att klona en app.

Det är det, är du klar. Kontrollera om din tillverkare stöder app kloning, och om ja, då dessa åtgärder bör arbeta för att få en andra kopia av WhatsApp på telefonen. Det är lite olika på en Vivo telefonen, så vi ska bara förklara att första, och sedan tala om hur man ställer in den andra WhatsApp.

Hur man kör två WhatsApp konton på en Vivo-telefon
Steg för Vivo är mycket liknande till andra märken, men något annorlunda. Att klona WhatsApp på en Vivo-telefonen (vi testade detta på en Vivo V5s), följ bara dessa steg:

 1. Gå till Inställningar.
 2. Scrolla ner för att hitta Appen Klon, och pekar på det.
 3. Nu, toggle switch för att aktivera Displayen Klon-knappen.
 4. Nästa, Installera WhatsApp på telefonen via Google Play.
 5. Ett långt tryck på någon app-ikon. Du kommer att se en liten ” x “för att ta bort appar, men vissa, som WhatsApp, kommer också att ha ett litet” + ” – symbolen.
 6. Peka på + för att klona WhatsApp på telefonen.

Okej, så på denna punkt, bör du ha två kopior av WhatsApp på telefonen. Här är vad du behöver göra härnäst.

two whatsapp WhatsApp

Du ställer in Dubbel WhatsApp
Du ställer upp din andra WhatsApp-konto är extremt enkelt, precis som att sätta upp den första. I fall du har några tvivel om, här är de detaljerade steg.

 1. Starta den andra WhatsApp.
 2. På nästa sida trycker du på och Håller Fortsätta.
 3. Nästa, du kan bevilja filer och kontakter tillgång till denna kopia av WhatsApp genom att trycka Fortsätta och följa instruktionerna på skärmen, eller tryck på om Inte nu för nu.
 4. Nu, du måste kontrollera att ditt telefonnummer. Detta är den avgörande delen – kom ihåg att det måste vara det andra SIM-telefonnummer, om du anger du primär nummer som du bara flytta WhatsApp tillgång från en app till nästa.
 5. När du har skrivit in ditt nummer, tryck på Nästaoch bekräfta sedan numret genom att trycka på OK.
 6. WhatsApp kommer då att skicka en verifieringskod för att kontrollera antalet, vilket kommer att automatiskt läsa om du har behörighet för. Annars, skriv bara in antal kontroller, och du är bra att gå. I det fall du inte få SMS, du kan också trycka på Call – knappen på skärmen för att få en kontroll telefonsamtal.

Det är det – nu har du två versioner av WhatsApp som körs på din telefon. Du kommer att kunna skicka och ta emot meddelanden med hjälp av både tal, så att det är användbart om du vill dela din personliga användning från din professionell användning, till exempel.

Du kan också använda stegen ovan för att installera flera kopior av andra appar. Om du vill ha två Twitter-appar, eller två Facebook-appar på telefonen, för personligt bruk och ett företagskonto, till exempel, som är lätt att göra följande på samma sätt, förutom att du vill klona dessa appar i stället för WhatsApp, uppenbarligen.

Vad gör jag om min telefon inte har stöd för app-kloning?
Om din telefon inte har stöd för appen kloning, det är fortfarande ett par sätt att gå vidare och installera en kopia av WhatsApp. Du behöver fortfarande en dual SIM-telefonen för att skicka och ta emot meddelanden från två konton. Det finns några populära metoder som vi hittat på nätet, och den vi tyckte var bäst är en app som kallas Parallella Utrymme.

Som namnet antyder är denna app skapar en parallell till “space” där du kan installera appar som gör att du kan klona olika appar. Här är stegen för att använda denna app:

whatsapp parallel space WhatsApp

 1. Du måste först installera Parallellt Utrymme från Google Play. När du startar appen, den kommer att direkt ta dig till en Klon Apps sida.
 2. Välj alla apps som du vill klona och tryck på Lägg till Parallella Space – knappen.
 3. Nästa, du kommer att tas till parallella utrymme, där programmet körs i en virtuell installera på din telefon.
 4. Nu, fortsätta att ställa upp WhatsApp som beskrivs ovan.

Det är det, som du kan använda WhatsApp och andra program genom att få tillgång till dem via Parallell-Utrymme app. Appen är gratis men annons som stöds, även annonser kan tas bort med ett abonnemang finns tillgängliga som ett in-app-köp, det är Rs. 30 per månad, Rs. 50, – för tre månader, Rs. 80 för sex, och Rs. 150 för en livstids prenumeration. Återigen, detta kan också användas för appar som Facebook.

En annan metod som vi hittade på en hel del platser är att installera en app som heter GBWhatsApp, men detta innebär att installera appen via APK, som har ett litet element av risk. Förutom att det är bara användbar för en enda scenario, som kör dubbla WhatsApp, så vi tror att med hjälp av Parallella Space är ett bättre val.

Det är allt som finns till den. Du kan nu börja att använda både WhatsApp konton på samma gång. Om du vill läsa mer av våra guider, kolla in våra instruktioner till punkt för massor av tips och tricks.