Jio Kjører ‘Skummel Kampanje” for å Redusere Interconnect Avgifter: Airtel

72

I en fersk war of words, Bharti Airtel på tirsdag påstått at Tillit Jio kjører en “skummel kampanje” for å få ned samtalen oppkoblingen av villedende myndigheter og det offentlige med oppblåste tall.

Bharti Airtel i et brev til TRAI Formann R S Sharma påstått at Tillit Jio (RJio) har igjen gir en uriktig fremstilling av fakta gjennom galt beregninger av sammenhengen bruk kostnader (IUC).

Airtel reaksjon kommer en dag etter Jio påstått at Sunil Bharti Mittal-ledet firmaet fremstilte fakta målbevisst for å skape en røyk-tv og skjule sin syke-fått overskudd til å støtte sin falske krav om tap fra samtale oppkoblingen.

Bharti Airtel sa at RJio ikke bare inkludert brutto E (minutter av bruken) i stedet for netto “MoUs”, men også tok i betraktning anrop foretatt innenfor Airtel nettverk mens beregne IUC.

“Vi er glad for å se at Tillit Jio bevisst har ignorert det faktum at IUC er en inter-operatør oppgjør og ingen operatør betaler IUC for on-net samtaler som disse er intra-nettverk samtaler. De har bevisst gjort dette elementære feil og mischievously brukt et helt feil metodikk bare for å rettferdiggjøre den oppblåste tall med sikte på å endre oppfatning,” Airtel sa i brevet.

Både telecom majors har vært nivellering påstander på hverandre over sammenhengen bruk gebyrer – en tariff ilegges av en teleoperatør på innkommende samtaler fra andre nett, og avgifter er overlevert til abonnenter.

Etablerte teleoperatører har vært krevende høyere IUC med begrunnelsen at hver samtale på nettverket pådrar seg en kostnad og utgifter på et innkommende anrop på nettverket deres skal bæres av operatøren som nettverk samtale har sin opprinnelse.

En Jio tjenestemannen, som ikke ønsker å bli navngitt, sa, “Airtel har bare gitt skallet uttalelser, og klarte ikke å produsere noen ny beregning for å underbygge sitt poeng, mens Jio har sendt detaljerte beregninger.”

Forklare grunnlaget for beregning, Jio offisielle sa, “Kostnad av arbeidet gjort av Airtel i å avslutte en samtale er agnostisk til den opprinnelige operatør, som også var avtalt til Airtel i Trai-verksted. For å støtte sin nye stand, Airtel bør ta denne stillingen.”

Tillit Jio hadde tidligere sagt at teleoperatørene fått til melodi av Rs 1 lakh crore fra IUC. I presentasjonen, uten å navngi telekom bedrifter, Jio sa at operatør 1 fikk Rs 46,958 crore, operatør 2 Rs 28,904 crore og operatør 3 Rs 28,752 crore og IUC skal nå bli gjort lik null, til lavere kostnad av mobile ringe priser.

Airtel i brevet hevdet at Jio har vært å spre disse villedende tall siden Trai er IUC workshop holdt på juli 18, 2017, og er nå sliter med å rettferdiggjøre de oppblåste tall.

Airtel påstått at Tillit Jio har blitt fullstendig ikke-gjennomsiktig, og har ikke delt sine IUC modell med alle interessenter til nå og ennå, fortsetter de å overdrive og forvrenge tall for etablerte teleoperatører som har transparent delte koster modeller.

“Dette er ingenting, men en del av RJio er skummel kampanje rettet mot villedende myndighetene og offentligheten under den pågående IUC høring. Deres eneste mål er å få ned IUC gjennom feilinformasjon kampanje, med RJio å være den eneste mottaker av lavere IUC,” Airtel sa.

Telekom store sa det har blitt oppfordret regulator Trai å dele koster modellen slik at slike falske påstander kan bli avdekket.

Den Jio offisielle sa at alle operatører har sendt inn sine IUC modell for å Trai, og de er ikke pålagt å dele modellen med andre interessenter.

“Airtel er å spre usannheter,” Jio offisielle sa.