Sarahah App: Vad Är Det och Hur kan man Kontrollera vem Som har Skickat Meddelanden?

3258

Sarahah app har varit på frammarsch sedan under den senaste veckan, gå trender som Prisma app som steg snabbt i det allmänna medvetandet. Huruvida det kommer att förbli en träff eller blekna bort i ett par veckor är ingen som vet, men nu Sarahah app är något som är svårt att undvika att se på din Facebook news feed. Naturligtvis är alla undrar hur man kan ta reda på vem som skickade den Sarahah meddelanden till dem. Om du har liknande frågor om appen, eller bara undrar vad som gör den så populär på sociala medier i dessa dagar, att vi har alla svar du behöver.

Sarahah app – hur det fungerar

Idén är enkel – du skapa en Sarahah profil, som vem som helst kan besöka. Även utan att logga in, människor kan besöka din profil och lämna meddelanden, anonymt. Om de har loggat in meddelanden är fortfarande anonym som standard, men användarna kan välja att märka deras identitet. På mottagare app, alla inkommande meddelanden visas i inkorgen, och du kan flagga meddelanden, ta bort dem, svara, eller favoriten för dem att hitta dem lätt senare.

Du skulle bli förvånad att lära sig att Sarahah app är faktiskt ett par månader gammal, och har redan blivit en hit i områden som Egypten och Saudiarabien, enligt en BBC-rapport. Men trots att appen har blivit väldigt populär, det är ganska polariserad. Till exempel, även om det har (i skrivande stund) 10,305 5-stjärniga recensioner på Google Play, det är också fick 9,652 1-stjärniga recensioner, visar en nära 50-50 split i yttrandet. Skaparna beskrev det genom att säga: Sarahah hjälper människor att själva utveckla genom att ta emot konstruktiv anonyma kommentarer.

Det är åtminstone delvis på grund av det faktum att anonymiteten gör det möjligt för människor att agera och bete sig i sårande sätt utan hänsyn till konsekvenserna. Även positiva recensioner på App Store ändå varna för att denna app är inte för de svaga hjärtan. En annan 5-stjärniga översyn nämner att människor får en hel del hatiska kommentarer.

sarahah privacy settings sarahah

Nu, att vara rättvis, utvecklarna är också att titta på sätt att förbättra upplevelsen. Sekretess funktioner innebär att du kan ta bort din profil från sökresultat, vilket begränsar målgruppen till personer som du delar din profil, och du kan också inaktivera åtkomst för obehöriga användare, människor som är inloggad för att kunna kommentera. Du kan även blockera avsändare, så även om du inte kan se namnet på den användare, kommer de inte att kunna skicka ett meddelande igen.

Resten av Sarahah erfarenhet, förblir otroligt barebones om. Det har ett syfte i åtanke, och levererar en snabb och redo erfarenhet på den fronten. Det skulle kunna se bättre, estetiskt sett, men från ett funktionellt perspektiv sin konstruktion lätt tjänar sitt syfte.

Sarahah Exposer och Sarahah Spyer, gör detta arbete?

Med anonymitet har av Sarahah app för att dölja identiteten hos den avsändare från mottagaren, det finns flera webbplatser som hävdar att avslöja identiteter till mottagaren. Chief bland dessa webbplatser är Sarahahexposer.com och Sarahahspyer.com, som har blivit populära artighet WhatsApp framåt. Detta är dock bara falska påståenden, och det finns inget sätt att dekryptera identiteter Sarahah avsändare ännu.

Sarahah är inte första anonyma meddelanden-appen som vi har sett som exploderade i popularitet trots. Yik Jak, Hemliga, och Viska är några av de populära appar den senaste tiden i ett försök att fylla denna funktion. För det mesta har de appar som har varit mer social, vilket gör samverkan mer allmänna. Sarahah fokus ligger mer på meddelanden och mindre på sociala medier, och så besöker en annan användares profil kommer inte att visa något, såvida de inte väljer att göra inlägg allmänheten.

Till sist, vilket gör att helt anonyma kommentarer, och att inte tillåta användare att svara på meddelanden som innebär att det är en möjlig väg för mobbning. Det är mycket trendigt just nu, men vi har sett andra sekretess-baserade plattformar buzz upp och sedan rinner ut i sanden också. Det finns vissa viktiga skillnader att Sarahah, men det är för tidigt att säga om det har vad det tar att pågå längre än de andra gjorde.

Sarahah finns gratis på Android och iOS.