Indisk Smartphone-Markedet Ramt af GST, Vil Hoppe Tilbage Næste Kvartal: IDC

51

Efter vidne til den langsomme vækst i de første to kvartaler i år, den Indiske smartphone-markedet er ved at forberede en kofanger periode på grund af den kommende juletid, en ny rapport onsdag.

Ifølge analysefirmaet International Data Corporation (IDC), 28 millioner smartphones, der blev sendt til Indien i Q2 (April-juni) – mærkning bare 3.7 procent, Kvartal-til-Kvartal (QoQ) vækst og et sølle 1.6 procent År-til-År (YoY) vækst. Analysefirmaet observerer en januar-December regnskabsåret.

Virkningen af demonetisation i slutningen af sidste år og gennemførelsen af Varer og Tjenesteydelser Tax (GST) fra 1 juli forårsaget svage buy-in forsendelser i andet kvartal, som var der fokus på afhjælpning af de eksisterende beholdning.

Men da julen nærmer sig, offline-kanaler har ryddet gamle lagre, e-forhandlere er klar til mega online festivaler og leverandører er indstillet til at lancere nye modeller i den festlige periode.

“Stemningen er faktisk positivt i markedet. Alle de tvetydigheder, har ryddet nu og leverandører er at geare op til den kommende festival sæson at komme fra den langsomme start i den første halvdel af dette år,” sagde Jaipal Singh, Senior Analytiker, IDC Indien, i en erklæring.

Indiske leverandører, der er registreret 18 procent vækst (QoQ) i Q2 efter uafbrudt fald i de foregående tre kvartaler, men deler stadig begrænset til 15 procent af det samlede smartphone-marked.

Kina-baserede leverandører, der er registreret 9 procent QoQ vækst, fortsætter med at dominere med 54 procent markedsandel.

“Indiske leverandører er at lægge alle deres bestræbelser og anden halvdel af året vil være afgørende. Enten vil se en genoplivning af Indiske leverandører eller fremkomsten af nye dominans i den sub-$150 segment fra Kina-baserede leverandører,” sagde Upasana Joshi, Senior Analytiker, IDC Indien.

På trods af et fald på 4 procent Årligt, Samsung bevaret top brand sted med 24 procent markedsandel.

Xiaomi sikret andenpladsen med 17 procent markedsandel, en 25 procent stigning fra tidligere kvartal.

Xiaomi er efterfulgt af Vivo (13 procent), Oppo (8 procent) og Lenovo med 7 procent markedsandel.

“Tillid er 4G JioPhone har skabt en spænding, både i den engelske kanal og forbrugerne front. Dette kan stabilisere faldende funktion-telefon på markedet på kort sigt og år 2017 forventes at ende med en tilsvarende mængde som sidste år,” bemærkede Navkendar Singh, senior Research Manager i IDC Indien.