Game of Thrones Resumé: Dragen Queen Er Rastløs

114

Uanset om du ikke har tid til at se den første episode af Game of Thrones Sæson 7, og ønsker at vide, hvad der foregår på, eller hvis du gik glip af nogle bits og ønsker at komme hurtigt fanget op, vi har fået alle de oplysninger, du har brug for. Det bør ikke nødvendigt at sige, men det er klart, hvad der følger er FULDE AF SPOILERE til Game of Thrones Sæson 7 Episode 1. Med det af vejen, lad os komme videre med at rekapitulere.

Af alle de mulige udgangspunkter for Game of Thrones’ næstsidste sæson, Tvillingerne synes meget lav på de fleste mennesker, s lister. Men det er, hvor vi begyndte Game of Thrones Sæson 7 Episode 1, med Herren Frey vært for en fest for medlemmer af hans husstand. Vent, var han ikke dræbt af Arya sidste sæson? Det virkede usædvanligt for Game of Thrones Sæson 7 til at begynde med et flashback, eventuelt vise Herren Frey ‘ s død fra et andet perspektiv. Noget om det, syntes fra starten, selv om. Frey er ikke kun at smide en anden fest i fjorten dage, som han siger, men han er også ved hjælp af selvudleverende humor, som du normalt ikke ville forbinde med ham. Han fortæller dem at drikke Arbor guld, snarere end Dornish “hest pis” de er vant til.

Når glas ikke røre hans læber, du er klar over at han er forgiftet sine egne folk. Game of Thrones har uddannet os nok til at forvente det værste. Men det blev et hak mere mærkelig, da han begyndte at anføre, hvad de havde gjort ved den Røde Bryllup, og hvordan de havde nydt at gøre det, og samtidig undgå, at hans egen skyld. Du dræbt “en kvinde med et barn, en mor til fem”, Frey siger, at hans samledes familien. Bliver tingene meget klarere, når alle begynder at falde på gulvet. Trække fra Frey masken hendes ansigt, den person, der viser sig at være ingen anden end Arya nedenunder. Hvis du troede, at dræbe deres hersker sidste sæson var retfærdighed nok, så har du tydeligvis ikke kender Braavosi-uddannet Arya godt nok.

– Indlæg, at vi hopper nordlige del af Væggen for at se den langsomme march af den Hvide Vandrere, med en kæmpe tåge omsluttende deres bevægelse. Der er lidt ny her, bortset fra et par giganter, men det er mere af en påmindelse om, hvad der har altid været på vej. Scenen nedskæringer for at afsløre Klid Stark observere det via hans warging færdigheder, der har gjort det til Væggen, takket være Meera Reed (og Benjen Stark sidste år). Der, de to mød nye Lord Commander of the Night ‘ s Watch Eddison Tollett, der undrer sig over, hvordan han kan tro på, hvem de siger de er. Men efter Klid fortæller ham om tidligere begivenheder, der er som en almindelig person ikke kan have kendt, Tollett accepterer deres forklaring og giver dem en sikker passage.

game of thrones recap season 7 nights watch Game of Thrones Season 7 recap

Ben Crompton som Eddison Tollett i en stadig fra Game of Thrones’ sæson 7 premiere, ‘Dragonstone’
Foto: Helen Sloan/HBO

På Winterfell, i mellemtiden, den nye Konge i Nord, Jon Sne, er instruere sine allierede om, hvordan de har brug for at forberede sig til den kommende død. Hver mand, kvinde og barn har behov for at forberede sig til den lange vinter, han siger, fordi vi ikke kan kæmpe denne krig med kun halvdelen af vores folk. Herren Glover objekter til at sætte våben i hænderne på hans barnebarn, der giver alles favorit, unge mand Lyanna Mormont endnu en chance for at skælde den voksne.

En anden vigtig ting er naturligvis, Jon tilføjer, at man slotte sammen og nærmest Væggen. Han mener, at lade de Nordlige lords, der kæmpede mod ham beholde deres jorder. Sansa objekter til Umbers og Karstarks at få deres slægts hjem tilbage, da de støttede Ramsay Bolton, men Jon forstår de ikke kan støde nogen, og han kommer ikke til at straffe den næste generation for deres fædres synd. Han opfordrer til at de nye herskere, Ned Umbra og Alys Karstark – to børn frygter for deres sikkerhed for at løfte om loyalitet til Hus Stark.

Efter mødet, Jon Snow klager til Sansa for at undergrave ham foran alle. Sansa noter Joffrey var en konge, der aldrig lade nogen tvivl om hans myndighed, som er et wild sammenligning med en standard. En forfærdet Jon overvejer, om hun tror, han er Joffrey, og hun forsikrer ham om, at han er så langt fra Joffrey som alle, hun nogensinde har mødt. Sansa ‘ s handlinger er ud af bekymring for Jon, siger hun, som hun vil have ham til at holde sit hoved, i modsætning til sin far, eller Robb. Netop da, at en meddelelse kommer fra Dronning Cersei, spørger Jon til at rejse til King ‘ s Landing og bøje knæet. Efter at have set, hvad den kvinde er i stand til, at hun fortæller Jon til at være på vagt og ikke glemme hans fjender mod Syd, mens han er så fokuseret på den Nordlige.

I King ‘ s Landing, i mellemtiden, Cersei er at føre tilsyn med den omhyggelige konstruktion af et værelse på størrelse kort over Westeros. Jaime ‘ s indgang er den perfekte surrogat reaktion for det publikum, der kigger på hvad fanden hendes søster har været op til, og spørger ligeud, hvad det skulle være. Det er, hvad de har været nødt at vente hele deres liv for, at hun anmærkninger, hvilket formodes at betyde, Ledige’ retmæssige position i toppen af hakkeorden. Cersei spørger, hvorfor Jaime har været så stille, siden han vendte tilbage. Han svar på det negative, når hun spørger, om han er vred, og når du bliver spurgt, om han er bange for hende, han undrer sig højt: “Skal jeg være?” Cersei bringer deres bror, Tyrion, der ved hun er blevet kåret som den side af Daenerys. Hun spørger, Jaime, hvor deres armada ville lande. Jaime point til Dragonstone, da det ikke er overvåget, og er hendes fødested.

game of thrones recap season 7 cersei Game of Thrones Season 7 recap

Lena Headey som Cersei Lannister i en stadig fra Game of Thrones’ sæson 7 premiere, ‘Dragonstone’
Foto: Helen Sloan/HBO

Cersei siger, at de er nødt til at planlægge en krig, med fjender på alle fire områder. Jaime påmindelser hende, at de har mere presserende problemer med vinteren her, og korrigerer hende, når hun kalder sig selv Dronningen af de Syv Kongedømmer. “Tre kongedømmer i bedste fald,” siger han. Cersei kender reglen om game of thrones, og hun ved, at hvis de taber, de dør. Men hvis de vinder, vil de kunne lancere en tusind-år-dynastiet, som lyder meget som noget, Hitler ville have sagt. Jaime spørger ligeud, som dynasty er til, i betragtning af, at alle deres børn er nu døde.

Jaime så siger selv, de Ledige har brug for brug for allierede til at overleve, og det ser ikke ud til de har nogen. Cersei er to skridt foran om, og at hun allerede har kontaktet nogen. Bebude en tusind Greyjoy skibe, under deres nye leder Euron, som vi forudsagde korrekt fra traileren. I det Røde Hold er tronsalen, de tre – Cersei, Jaime, og Euron – småskændes om, hvordan de Greyjoys har haft en tendens til at bryde løfter i fortiden. Euron siger, at han ville elske at dræbe hans familie (Yara og Theon), og det faktum at de har sluttet med Tyrion sætter dem på samme side. Han affyrer også flere zingers mod Cersei og Jaime ‘ s forhold, før at bringe hans egne intentioner. Han ønsker at gifte sig med den nye Dronning, men Cersei afviser det og siger, at han ikke er troværdig. Euron forstår, at den bedste vej til en kvindes hjerte er en gave, og han vil ikke vende tilbage til King ‘ s Landing, indtil han har det. Tyrion hoved ville være noget særligt, men en af hendes andre fjender kan gøre fint.

Skåret ind til Citadellet, hvor Samwell Tarly er lagt gennem de skridt, mens du lærer at være en lærling. Snarere end at bruge al sin tid med bøger, som han ville elske at, han har også til opgave at være en tjener for de andre maesters, herunder at tjene dem mad og rengøring af deres bækkener. Det er grov, og en frastødende tilfældighed, at de to ikke ser meget forskellige, og montage direktør Jeremy Podeswa konstruktioner ud af dem kan være ret forvirrende at se på. Hvad skal Sam adgang til, i form af litteratur, er låst bag gates og begrænset til maesters. I betragtning af den fare, at den levende, Sam anmoder om adgang og samtidig hjælpe en sådan maester afveje organer i den menneskelige krop; Westeros kan have magi og besværgelser, men deres viden om biologi, er der stadig nogle måder bagefter. Selvom archmaester indrømmer eventyr af den Lange Nat, kan ikke være alle fabrikation, han nægter og siger, at Væggen har stået i næsten tusind år. “Hver vinter, der nogensinde er kommet, er slut,” tilføjer han. Med ingen måde til venstre, og tiden løber ud, Sam stjæler nøglerne i nat, og træder ind i det begrænsede område af sig selv.

game of thrones recap season 7 brienne Game of Thrones Season 7 recap

Gwendoline Christie som Brienne of Tarth, og Daniel Portman som Podrick Payne i en stadig fra Game of Thrones’ sæson 7 premiere, ‘Dragonstone’
Foto: Helen Sloan/HBO

Tilbage på Winterfell, Brienne er uddannelse hendes væbner Podrick. Kigger på dem fra en vis afstand er Sansa, når hun er afbrudt af Littlefinger. Han får i et par komplimenter for Brienne som en ice-breaker, men Sansa kender hans tricks af nu. Uden nogen høfligheder, hun ligeud spørger ham: “Hvad vil du, Herre Baelish?” Selvfølgelig, du kan forvente ham til at aldrig få lige til sin pointe. Han siger, at han vil have hende til at være glad og sikker, og Sansa tolererer ham, indtil Brienne kommer ind. Efter Littlefinger afgår, Brienne spørger, hvorfor han stadig på Winterfell. Den Starks stadig har brug for hans mænd, Knights of the Vale, uden hvem de ville have tabt Slaget af Winterfell.

Et eller andet sted i Riverlands, Arya er rejser på en hest, efter at have myrdet de fleste af de Frey husstand. Hun møder Ledige soldater, der sidder omkring et bål. Ed Sheeran er at spille en af soldaterne, og meget passende nok, han synger en sang. Efter Arya komplimenter det, soldaterne invitere hende på og tilbyde deres mad. Hun ser sig omkring og gør opmærksom på, hvor deres sværd er placeret. Soldaterne er på vej til de Tvillinger, til at holde fred, en situation, Arya ved mere end nok om. Når de spørger, hvorfor hun kommer til King ‘ s Landing på hendes egen, Arya tager en slurk af blackberry vin og tilføjer så med et pokerfjæs: “jeg har tænkt mig at dræbe den dronning.” Ved første, alle bare ser på hinanden stille, og så er de alle brast i latter, med Arya slutte sig til dem. Der vil være tåbelige nok til at sige, at i front af Queen ‘ s mænd, endsige en lille pige, hendes størrelse.

Længere mod nord, Sandor Clegane og Broderskabet Uden Bannere gøre rigtigt på deres løfte om at bekæmpe forhånd af den Hvide Vandrere. De kommer ved et forladt hus, og identificere det som et sted at hvile, men Hound anerkender det og ønsker at undgå det. der inde finder de ligene af en mand og hans datter, der dræbte sig selv, før de ville sulte ihjel. Det er den samme familie, fra hvem Clegane stjal, mens han var sammen med Arya, og du kan se den skyld ætset over hele ansigtet.

Efter Thoros af Myr tænder en ild, Clegane og Dondarrion skændes over, hvorfor Herren af Lys holder bringer den sidste tilbage. Thoros fortæller ham, at komme nær brand, noget Hound har altid gjort sit bedste for at undgå at siden hændelsen med sin bror. Han modvilligt indvilliger i, og som han træder nær, Thoros fortæller ham at se ufravendt ind i flammerne. Han siger, at han ser Væggen, de døde marcherer over det, og slottet ved havet. Alle, der hints i retning af Eastwatch-by-the-Sea, som også var den borg, Jon Snow havde bragt op med sit folk. At dømme efter hvad vi kunne skimtes fra den trailer, det synes både Jon og Dondarrion ‘ s styrker vil mødes der senere på sæsonen. Senere på natten, Thoros går udenfor efter at have hørt lyde, og han finder Clegane grave en grav til den førnævnte afdøde, give dem en ordentlig begravelse i processen.

game of thrones recap season 7 sam Game of Thrones Season 7 recap

John Bradley som Samwell Tarly, og Hannah Murray som Gilly i en stadig fra Game of Thrones’ sæson 7 premiere, ‘Dragonstone’
Foto: HBO

Vi er tilbage på Citadel derefter med Sam, der er poring over de bøger, han stjal. Han finder et kort for dragonglass i en af de bøger, som peger på, at der er et helt bjerg af det under Dragonstone. Godt, du er nødt til Daenerys’ hjælp til at komme til det. Gå gennem hans morgen rutine næste dag, Sam er skræmt af en mand med gråtoner, der forsøger at få fat i hans arm gennem den lille åbning af en kælder. Han spørger, om Dragen Dronning, Daenerys Stormborn, er ankommet endnu. Den mand inde er naturligvis Jorah Mormont, der var udsendt af Khaleesi sidste sæson for at finde en kur til sin sygdom.

Klip til Dragen Dronningen. Hendes armada har passeret det Smalle og ankom til Dragonstone, som alle har allerede anede. Stadig, det er en scene med tunge betydning på mange måder. For én, Dany har holdt gentage hendes ønske om at vende tilbage til Westeros siden begyndelsen. Og hun er her endelig. To, hun blev født på Dragonstone, så det betyder mere for hende personligt. Endelig var det på det sted, som hendes forfædre valgte at bygge en handel forpost på, og senere et slot, i løbet af Valyrian Selveje.

Dragonstone er kendt for at være en nem slot for at beskytte, men nu hvor det er blevet venstre opgivet, Dany og hendes hjælpere enkelt gang i. Hun trækker ned Baratheon bannere, og inspicerer tronsalen, hvor mange af hendes Targaryen forfædre sad. I stedet for at placere sig på den plads, hun går i det kort værelse, der Stannis brugt en masse tid på. Den Afdeling Malet Bordet, som det korrekt kaldes. Efter en gennemgang af tabellens indhold, og med Tyrion ved hendes side, hun siger: “Skal vi begynde?” Daenerys har ventet længe på dette, og hun er klart rastløs til at begynde sin erobring af Westeros. På samme tid, føles det, som om de forfattere, der kommunikerer med publikum også. Nu hvor vi endelig har skak brikker på plads, er du klar til, hvad der kommer?