Våre elektriske bil kjører på sol | Bokstaver

64

Solar-drevet kjøretøy er her – men er de egentlig svaret?

Fredag 14 juli 2017 18.21 BST

Sist endret på fredag 14 juli 2017 22.00 norsk tid

Våre solcellepaneler opptar bare en tredjedel av våre taket. Selv så, på en sommerdag de produserer omtrent den samme kraften vår Volkswagen elektrisk bil som trekker det lades fra en plugg i garasjen.

Så, til den grad at vi toppen opp i løpet av dagen, er vi bokstavelig talt kjøre på sol: nil bruk av ressurser, nil forurensning, og i sammenheng med artikkelen din (Batteri biler kan spise opp mer enn Hinkley Punkt kapasitet innen 2030, 13. juli), nil legg på nasjonale kraftproduksjon infrastruktur. Gå for en stasjon i rolig, enkel i nærheten-stillhet, vel vitende om at det ikke har kostet noen noe, er ganske enkelt fantastisk.

Den raske økningen i antall fordelt solenergi installasjoner er å produsere et uhåndterlig peak på solfylte dager. Men vår erfaring viser at det er en god match mellom fornybar energi og elektriske biler. Elektriske biler er store batterier på hjul, lagring langt mer makt enn det de trenger for reiser. De kan være laget for å spille av en dynamisk del i å balansere ujevn generasjon iboende i mange former for fornybar energi.
James og Lesley Willis
Alton, Hampshire

• Zoe Williams antyder (Er en bil maker om å redde planeten? 10 juli) at “målet er å være en elektrisk bil drevet av fornybar energi”. En tilsynelatende beundringsverdig mål, men en som innebærer at det eneste problemet er atmosfærisk forurensning. Dessverre, bil oppfordrer også bre, noe som gjør at våre byer mindre kompakt og bærekraftig, og som resulterer i sunn reise alternativer (gange, sykling, kollektivtransport) blir mer og mer vanskelig. Den deler samfunn, både ved å dele dem med transport korridorer og ved å isolere brukere i deres bil bobler. Det maims og drap, som kan bli mer av et problem, som elektriske biler er roligere. Det krever road område som i økende grad ikke er tilgjengelig, forårsaker problemer fra lunger og overdreven travel tid til å få tilgang og fortau parkering. Og, gitt at en høy andel av forurensning i livssyklusen til en bil er i sin produksjon, hvor mye er faktisk unngått?
Richard Pepper
Leicester

• Bli med i debatten – e-post guardian.letters@theguardian.com

• Les mer Guardian brev – klikk her for å besøke gu.com/letters