VW Amarok: bil översyn | Martin Kärlek

98

Om du är en bonde, en pick-up gör ett mycket vettigt. Om du inte är, det är lite bättre än en elefant i en porslinsbutik

VW Amarok parked under a tree

Landet vise: den skrämmande VW Amarok

Bilismen

Hjul

VW Amarok: bil översyn

Om du är en bonde, en pick-up gör ett mycket vettigt. Om du inte är, det är lite bättre än en elefant i en porslinsbutik

Söndag 18 juni 2017 06.00 BST

Pris: £31,506
Toppfart: 119mph
0-62 mph: 8 sekunder
MPG: 36.2
Dragkapacitet: 3,100 kg
CO2: 203g/km

Så, det är där det hände. Jeremy Clarkson slugged hans producent och effektivt dödade av Top Gear MkI. Jag är på förnäm Simonstone Hall i Wensleydale och innan JC: s slagsmål närmast gäster kom till bråket var en utspilld G&T eller kanske en kör på Bombay mix. Jag ber kyparen om de får TG pilgrimer. Han säger: “Våra gäster är ofta nyfikna och det har inte varit dåligt för affärerna.” De ska sätta upp en blå plack. Han skrattar och säger: “Eller hänga upp ett par blå jeans för att markera platsen.”

Jag är inte säker på vad Clarkson skulle göra av det, men han skulle säkert godkänna den bil jag har just kört över Yorkshire. Det är kompromisslöst tuff VW Amarok. Men det är något tonat disharmoniska om Volkswagen erbjuder köparna en pick-up. De är skaparna av de älskade Beetle, folkets bil – och hippy vän, ageless Husbil. Nu har vi denna skrämmande brute: den sista skans av urban redneck. Även namnet är skärande. Är det Anorak? Eller kanske: “jag Är en Sten”?

Inside story: the Amarok’s interior is comfortable yet durable

Facebook

Twitter

Pinterest

Inside story: Amarok har en interiör som är bekväma men ändå slitstark

Men pick-ups är big business i dessa dagar, inte bara för jordbrukare och byggare, men också för lifestylers. Så det är ingen överraskning VW vill ha en bit av pick-up-paj, och Amarok är bra för dem – mer än 15 000 har sålts sedan lanseringen tillbaka 2011. Den senaste versionen är mindre lastbil-y och mer bil-y. Det har hyfsad road sätt men ändå rymmer en ofantlig off-road punch. Det finns plats för fem vuxna sitter bekvämt (kabinen är så rymlig att det faktiskt har en echo) och ladda bay är stora nog att bära, skulle jag gissa, sex kylskåp, eller fyra kanoter eller två soffor, eller hela innehållet i din vind…

Men det finns också fordon som är problemet. Fler och fler av oss köper dessa grov land pick-ups att använda så smidig city salonger. Jag kunde inte tro hur många jag såg den i London i veckan efter att jag körde Amarok. Det är galenskap. Kör en Amarok i en tätort gör att du sticker ut som en fet man på en konvention jockeys.

Dock, i termer av praktiska Amarok är svårt att slå. Den har en helt ny 3-liters V6-diesel och en 4MOTION fyrhjulsdrift system kopplade till en åtta-stegad automatisk låda. Det är också erbjuds som en 160bhp version med en sex-växlad manuell. Båda har en off-road-läge med en elektronisk differentialspärr för att hjälpa till att hitta dragkraft och så kan du skala hemskt branta lutningar upp till 45 grader. Och det ska vada genom vatten som är 50 cm djup.

Inne i stugan är enkelt men bekvämt, tonvikten ligger på hållbarhet. Det finns massor av teknik, inklusive infotainment-system, en tydlig pekskärm med satnav och smartphone-anslutning. Ska du köpa en? Om du bor i vildmarken, ja, du kommer att älska det. Om du bor i en stad… växa upp.

Håll ögonen på vägen

The road ahead: Navdy’s ‘heads up’ display uses augmented reality

Facebook

Twitter

Pinterest

Vägen framåt: Navdy “heads-up” display använder augmented reality

Här är en “heads-up” om Navdy – världens första augmented drivande enhet’. Det är knappast en catchy beskrivning för denna super-smart gadget. Den använder banbrytande augmented reality (AR) – teknik för att projektet information direkt på vindrutan – jet pilot – stil så att det ser ut att vara på väg framåt. Detta innebär att du kan se framåt och samtidigt hålla kontakten.

Information är beräknade som ett transparent bild direkt i ditt synfält. Beroende på vad du vill se, kan du bläddra igenom kartor, samtal, meddelanden, meddelanden, e-post, musik och bil diagnostisk information, samtidigt som man måste hålla ögonen stadigt på vägen. Hjälp Navdy känns naturlig och intuitiv.

Det innehåller också gester så att du kan ta emot samtal med den våg av din hand. Det är en speciellt framtagen Ringa och avancerad programvara som gör att du kan styra telefonen med handsfree.

Navdy är nu tillgänglig för pre-order på Amazon för £549. För mer information, besök navdy.

Aston Martin förbereder för take-off

Dame Judi Dench washing an Aston Martin

Facebook

Twitter

Pinterest

“Jag är ett stort fan av vad RAF Välvilliga Fond. När de bad mig att stödja detta lotteri, jag kunde bara inte säga nej. Den lyckliga vinnaren av denna Aston Martin Vanquish S Röda Pilar priset kommer säkerligen att ha en licence to thrill. Jag kommer definitivt att köpa en lott eller två, säger Dame Judi Dench Foto: Adrian Brooks/Imagewise


Dame Judi Dench har tillsammans med RAF Välvilliga Fond, RAF: s ledande välfärd välgörenhet, för att officiellt öppna den förväntade lotteri där en lycklig vinnare kommer att driva bort i en sällsynt Aston Martin Vanquish S Röda Pilar Begränsad Upplaga bil. Skådespelaren och sedan länge anhängare av välgörenhet var glad över att få en första titt på bilen, och även att hitta tid att ge det en snabb tvätt och polish!

För bara £20 en biljett, kan du köpa dig chansen att vinna bilen, värt £275,000, med alla pengar som samlas in går direkt till den välgörenhet som stöder tidigare och nuvarande RAF personal och deras familjer.

Aston Martin Cambridge har beställt bara 10 Vanquish S Röda Pilar bilar som en unik hyllning till the Royal Air Force, Aerobatic Team, med en som är donerat till Bidrag från Fonden. Firar två av de mest berömda torget marques i Brittisk historia och teknik -, bil -, gifter sig med den enastående hantverk och oförglömlig körupplevelse i en Aston Martin med den ikoniska Röda Pilar varumärke. Vanquish S Röda Pilar bilen har ett antal speciella egenskaper som echo de Röda Pilarna sig själva, bland annat en vit “flash” på sidorna kompletteras med vita och blå kol detaljer.

Lotteriet är en del av en pågående hårddisk för att säkerställa att organisationen kan fortsätta sitt viktiga arbete med att stödja mer än 60.000 nuvarande och tidigare medlemmar av RAF och deras familjer när de behöver det. Försäljning av bara en lott kommer att ge en veteran med två varma måltider och företag på en av de populära RAF Välvilliga Fonden lunch klubbar eller bidra till att sända en tidigare veteran på en kurs för att stödja dem när de återvänder till ett civilt liv.

Biljetter kan köpas direkt från RAF Välvilliga Fonden webbplats (rafbf.org/red10) eller på air-program och evenemang hela sommaren. Utlottningen är öppen till och med den 1 December 2017 med dragningen som äger rum den 8 December 2017.

E-post Martin martin.love@observer.co.uk eller följ honom på Twitter @MartinLove166