Uber er skandaler, tabber og PR-katastrofe: den fullstendige listen

89

Selskapet har hatt en tilsynelatende uendelig rekke feiltrinn, fra sin kontroversielle administrerende DIREKTØR til tvilsomme taktikker og seksuell trakassering krav

Uber CEO Travis Kalanick is taking an indefinite leave of absence from the company, which has promised to reform its corporate culture.

Uber administrerende DIREKTØR Travis Kalanick er å ta en ubestemt permisjon fra selskapet, som har lovet å reformere sin bedriftskultur.
Foto: VCG/VCG via Getty Images

Uber

Uber er skandaler, tabber og PR-katastrofe: den fullstendige listen

Selskapet har hatt en tilsynelatende uendelig rekke feiltrinn, fra sin kontroversielle administrerende DIREKTØR til tvilsomme taktikker og seksuell trakassering krav

@SamTLevin

e-post

Søndag 18. juni 2017 08.00 BST

Sist endret på søndag 18 juni 2017 08.01 BST

Uber har blitt rystet av en jevn strøm av skandaler og negativ publisitet i de siste årene, blant annet åpenbaringer av tvilsom spion-programmer, en high-stakes-teknologi rettsak, krav for seksuell trakassering og diskriminering og pinlig lekkasjer om executive atferd.

PR katastrofer kulminerte i administrerende DIREKTØR Travis Kalanick å ta en ubestemt permisjon denne uken, og løfter av fet reform som i stor grad ignorerte tur-praie selskapets anstrengte forholdet med drivere.

Uenige Uber administrerende DIREKTØR Travis Kalanick tar ubestemt permisjon

Les mer

Her er en tidslinje over noen av de mest følgeskader kontroverser.

‘Boob-er’ tilbakeslag, februar 2014

Uber administrerende DIREKTØR Travis Kalanick møtt tilbakeslag for en sexistisk spøk om hans økende ønskeligheten, forteller en Esquire reporter: “Vi kaller det Boob-er.”

Målretting konkurrenten, August 2014

Uber møtt med anklager om at det bestilt tusenvis av falske rir fra sin konkurrent Lyft i et forsøk på å skjære i sitt overskudd og tjenester. Uber rekrutterere også angivelig spammet Lyft drivere i et forsøk på å rekruttere dem bort fra rival.

‘Gud Vis’ – skandalen, November 2014

Uber executive Emil Michael foreslått å grave opp smuss på journalister og å spre personlig informasjon av en kvinnelig journalist som var kritisk til selskapet. Han har senere beklaget. Det ble også avdekket at Uber har en såkalt “Gud View” – teknologi som gjør selskapet til å spore brukernes steder, heve bekymringer for personvernet. En leder hadde tilgang til profilen av en reporter uten hennes tillatelse.

Spionere på Beyoncé, desember 2016

En tidligere rettsmedisinske etterforsker for Uber vitnet om at ansatte regelmessig spionert på politikere, exes og kjendiser, blant annet Beyoncé.

Selv-kjører pilot feil, desember 2016

Regulatorer i California bestilt Uber å fjerne selvkjørende biler fra veien etter at selskapet lanserte en pilot uten tillatelse. På den første dagen av programmet, kjøretøy ble fanget kjører rødt lys, og sykling talsmenn i San Francisco har også reist spørsmål om biler å skape farer i sykkelfelt. Selskapet skylden red-light problemer på “menneskelig feil”, men New York Times senere hevdet at selskapets uttalelser var falske, og at den autonome teknologi mislyktes.

Facebook

Twitter

Pinterest

Uber selvkjørende bil kjører gjennom red light i San Francisco

Falsk reklame, januar 2017

Uber ble tvunget til å betale $20 for å bosette seg påstander om at selskapet har lurt folk til å kjøre med falske løfter om lønn. The Federal Trade Commission hevdet at de fleste Uber drivere tjente langt mindre enn prisene Uber publisert online i 18 store byer i USA.

#DeleteUber går viral, januar 2017

A #DeleteUber kampanjen gikk viral etter at selskapet løftet bølge priser under en taxi protest på en New York airport mot Donald Trump ‘ s travel ban. Til sammen ca 500,000 brukere skal ha slettet kontoer etter skandalen brøt ut.

Hvordan lave gjør Uber å gå før vi slutter å bruke det?

Les mer

Trump bånd, februar 2017

Administrerende DIREKTØR Travis Kalanick trakk seg fra Trump ‘ s advisory council etter brukere truet med boikott. Kalanick sa: “Bli med i gruppen var ikke ment å være en støtte for presidenten eller hans agenda, men dessverre har det blitt feiltolket til å være akkurat det.”

Seksuell trakassering skandale, februar 2017

Tidligere Uber ingeniør Susan Fowler gikk offentlig med beskyldninger om seksuell trakassering og diskriminering, er om selskapet å ansette tidligere AMERIKANSKE justisministeren Eric Holder å undersøke hennes påstander. Historien skapt omfattende debatt om sexisme og dårlig oppførsel på tvers av Silicon Valley-startups.

Google rettssak, februar 2017

Waymo, selv-kjører bil-selskap som eies av Google ‘ s overordnede corporation Alfabetet, anlagt en sak mot Uber, anklage oppstart av “beregnet tyveri” av sin teknologi. Drakten, som kan være en alvorlig tilbakeslag for Uber er autonome kjøretøy ambisjoner, påstått at en tidligere Waymo ansatt, Anthony Levandowski, stjal forretningshemmeligheter for Uber. Uber senere sparket ingeniør.

Anthony Levandowski, head of Uber’s self-driving program, was fired after a lawsuit brought by his former employeer Waymo.

Facebook

Twitter

Pinterest

Anthony Levandowski, leder av Uber selv-kjører programmet, ble sparket etter et søksmål fra hans tidligere employeer Waymo. Foto: Eric terje risberg/AP

Lure politi, Mars 2017

The New York Times rapporterte at Uber i mange år brukt et verktøy som heter Greyball å systematisk lure politiet i byer hvor selskapet brutt med lokale lover. Selskapet brukte Greyball å identifisere personer som antas å være arbeider for byen etater og gjennomføring av sting operasjoner, Times. Åpenbaringene førte til lanseringen av en føderal etterforskning.

Greyball: hvordan Uber brukt hemmelige programvare for å smette unna loven

Les mer

Administrerende DIREKTØR fanget roping på en driver, Mars 2017

Kalanick ble fanget på kamera i konflikt med sin egen Uber sjåføren, som klaget over problemer med å leve med selskapets fallende priser. Den svorne administrerende DIREKTØR skrek til sjåføren: “Noen mennesker liker ikke å ta ansvar for sin egen dritt. … De skylden for alt i livet deres på noen andre. Lykke til!” Han har senere utgitt en unnskyldning og sa at han hadde til hensikt å få “lederskap hjelp”.

Facebook

Twitter

Pinterest

Eskorte i Seoul, Mars 2017

Tech nyheter site den Informasjonen som rapporteres som en gruppe av ledende ansatte, herunder Kalanick, besøkte en eskorte og karaoke bar i Seoul i 2014, noe som fører til en HR-klage fra en kvinnelig marketing manager. Beskyttere i baren vanligvis velge kvinner til å synge karaoke med før du tar dem med hjem.

Spionere på rival, April 2017

Nyheten lekket av en hemmelig program som Uber internt kalt “Helvete” som tillot selskapet å spionere på sin rival Lyft for å avdekke drivere som arbeider for begge selskapene og til å styre dem bort fra konkurrenten.

Underpaying drivere, Kan 2017

Uber avtalt å betale drivere i New York titalls millioner dollar etter å innrømme det underbetalt dem for mer enn to år ved å ta et større kutt av priser enn det var rett. Gjennomsnittlig utbetaling per driveren er forventet å være ca $900.

Tjue ansatte sparken, juni 2017

Uber avslørte at det hadde avfyrt mer enn 20 ansatte å følge en undersøkelse av seksuell trakassering krav og arbeidsplasser.

Kvinne voldtatt av Uber driver i India saksøker selskapet for brudd på personvern

Les mer

Stiller spørsmål ved en voldtekt offer, juni 2017

Rapporter viste at en topp Uber executive hadde fått den medisinske poster til en kvinne som ble voldtatt av en Uber driver, angivelig for å så tvil ved offerets konto. Executive, Eric Alexander, ble sparket etter journalister lært av hendelsen, ifølge tech nettstedet Recode og the New York Times. Kvinnen senere saksøkt selskapet for brudd på hennes privatliv rettigheter og defaming henne.

A vigil in Delhi held in support of a woman who was raped by her Uber driver in the Indian capital.

Facebook

Twitter

Pinterest

En våkenatt i Delhi holdt i støtte til en kvinne som ble voldtatt av sin Uber driver i den Indiske hovedstaden. Foto: Anindito Mukherjee/REUTERS

Kalanick tar permisjon, juni 2017

Kalanick annonserte at han ville ta en ubestemt permisjon som selskapet lansert en fordømmende rapport på arbeidsplassen kultur som anbefales Uber “gjennomgang og omfordele” KONSERNSJEFENS ansvar.

Styremedlem er sexistisk spøk, juni 2017

David Bonderman trakk seg fra Uber i styret etter at han laget en sexistisk spøk under en alt-møte om å reformere selskapet og combatting seksuell trakassering. Venture kapitalist hadde fleipet med at det var “sannsynlig å være mer snakker” med en annen kvinne i styret. Han ba om unnskyldning og trappet ned timer senere.