10 fantastiska metoder för kriminalteknik i framtiden

194

För polis, åklagare, kriminologer och rättsmedicinska experter, ny teknik nästan säkert kommer att revolutionera framtiden för forensisk vetenskap, vilket gör den gripande och förebyggande av brottslingar mer effektiv. Dessa tekniker kan hjälpa utredarna i fall av försvunna personer, “döva” ärenden som inte kan lösas genom åren, fall av sexuellt våld och mord. Även om den potentiella risk som är förknippad med integritet, föremål för kontroverser när det gäller användningen av dessa tekniker, det är uppenbart att dessa tio banbrytande innovationer i den rättsmedicinska undersökningen och kriminalteknik i framtiden också kommer att ge stora fördelar för myndigheterna, offer, familjer till offer och samhället som helhet.

Face detection algorithm

Smartphones och andra mobila enheter är utrustade med programvara för ansiktsigenkänning kan redan identifiera personer i perfekta förhållanden, till exempel att ha bilden i bra kvalitet i den databas som du kan jämföra i realtid, men sådana villkor som ofta inte finns. Dessutom, människors ansikten förändras över tid, och påtagning ett par solglasögon eller odla skägg kan blanda sig med god teknik. Video erbjuder en serie av bilder, kan i teorin ge fler chanser för brottslingar att identifiera motivet, men det är inte alltid fallet. Bombningen vid Boston marathon visade att när den testas på tre face recognition-system, bara en identifierad Dzhokhar Tsarnaev och ingen lärt sig av Tamerlan Tsarnaev, som att sätta på sig sina glasögon.

På Animetrics kan vara svaret på dessa frågor. Företaget har utvecklat en programvara som konverterar 2D-bilder till simulerad 3D-modeller av ett mänskligt ansikte i ca en sekund, och användare kan byta position eller ett ansiktsuttryck av den misstänkte. Den resulterande bilden kan du utföra alla algoritmer för ansiktsigenkänning. Om en tillräckligt kraftfull bärbar dator kan kopplas till en miljon personer Har smartphones makt kommer att bli mindre och effektiviteten är lägre. Experter tror att begränsningarna på smartphones kommer att tas bort över tid genom att använda moln algoritmer. Då denna teknik kommer att vara i händerna på polisen, som kommer att direkt kunna identifiera de misstänkta.

Fingerprint analys

Även om datorn snabbare att söka fingeravtryck i en databas för likhet med de som erhålls vid brottsplatsen, att analytiker gör en sista slutsats om huruvida skriva ut i rätt grad. Om rätt tumavtryck i databasen nej, kartläggning kan göras i princip, oavsett kvaliteten av ett fingeravtryck på brottsplatsen. Men även om det inte är någon match eller två analytiker kommer inte överens, fingeravtryck kommer att ha bevisvärde.

Annemieke van Dam från academic medical center vid Universitetet i Amsterdam konstaterar att fingeravtryck, i synnerhet den “proteiner och fetter som utsöndras av vår hud,” som “skulle kunna avslöja en hel del information om den person som lämnat dem”, inklusive kost. I framtiden, förutspår van Dam, fingeravtryck kommer även att kunna avgöra om deras ägare, köttätare eller vegetarian.

Andra forskare har funnit att fingeravtryck kan också visa bar dem som bärare av en kondom, och om så, vad tillverkaren. Van Dam menar att denna analys av fingeravtryck kommer att vara medioker. Men det är inte allt. I framtiden, fingeravtryck, DNA möjligt för oss att etablera den “genetiska profil” av den misstänkte person, baserat på vilka CSU kommer att kunna återskapa sin fysiska utseende.

Prediktion av ögonfärg och hår

Den rättsliga proceduren känd som en full, gör det möjligt för forskare att förutsäga färg på hår och ögon av den misstänkte. Detta innebär att polis är inte nödvändigt att förlita sig på DNA-profil för en person som redan är lagrade i databasen. Med hjälp av alternativet 24-DNA att förutsäga färg på ögon och hår, och sex genetiska markörer, HirisPlex system för att förutsäga förekomsten av blont hår från 69,5% noggrannhet, stenovyh — 78,5%, röd 80% av brunetter till 87,5%.

Detta system kan också skilja mellan en brown-eyed svarthåriga människor av Europeiskt och icke-Europeiskt ursprung med 86% noggrannhet. Tester visar att geografisk härkomst påverkar inte resultatet. Även detta verktyg är fortfarande inte i någon större utsträckning, är det sannolikt att bli en viktig kriminaltekniska verktyg i den nära framtiden.

Mikrobiologisk identifiering

På vår hud är hem till många mikroskopiska organismer. I framtiden kommer dessa grupper av mikroorganismer, känd som microbiomes kommer att hjälpa till att fånga brottslingar. Bortsett från det faktum att microbiomes överträffa i antalet våra celler tjugo gånger, inte två människor med samma microbiomes och dessa samhällen förblir stabila under en lång tid, förutom att förutom samlag.

Även om könshår återhämtat sig från misstänkta sexuella övergrepp får inte innehålla rötter, som innehåller DNA från den misstänkte, microbiomes i ditt hår kan hjälpa till att fälla honom. Mikrobiell DNA skiljer sig mellan män och kvinnor, eftersom olika mikrobiella samhällen lever på könshår för män och kvinnor. Och eftersom dessa grupper är unika för varje individ, de är avgörande för inblandning i brottet. Efter sex, microbiomes av både män och kvinnor har gått från den ena sidan till den andra, vilket gör vanligtvis stabila mikrobiella samhället mer lika varandra. Det visar att mellan en man och en kvinna som hölls den sexuella akten.

Även om denna avancerade teknik är ännu inte klar för användning i rättssalen, eftersom du först måste ta med den till “låg falskt positiva och falskt negativa resultat,” forskarna förutspår att dess användning i bestraffa förövarna av sexuellt våld, kommer snart bli vardagsmat. Och kommer att ge utredare och åklagare som ett effektivt verktyg för att bekämpa sexuellt våld.

Matchande tatueringar

Med hjälp av en databas som innehåller låg-kvalitet bilder av tatueringar fotograferad av övervakningskameror, kamouflage som bärs av brottslingar, samt en överdriven användning av sökord för att söka i databasen har försvårat utredningen av brottet. TattooID, en ny dator program, har förbättrat situationen.

Denna programvara är effektivt eftersom identificeret viktiga punkter (“viktiga punkter”) i urval av tatueringar från databasen och videoövervakning eller polisens bilder på den misstänkte precis som andra program jämföra bilder av fingeravtryck för sina val. Programmet kan även känna igen det gäng medlemmar, som ofta bär på samma tatuering.

Morphometry

I framtiden morphometry (mätning av kroppens former), kan användas för att identifiera skelettdelar av försvunna barn, är i dag mycket svårt att göra krafter konventionella kriminalteknik. Genombrottet kom nyligen, när forskare insåg att “ansikten barn får de former som kommer att ha dem senare, mycket tidigare än tänkt, säger Professor Anne Ross från Department of anthropology, University of North Carolina.

Formen på skallen gör att antropologer att särskilja de olika geografiska populationer. Nu har dessa forskare kommer att kunna tillämpa detta förfarande att yngre människor. I ett fall, Ross kunde avgöra den Mesoamerikanska ursprung är fortfarande-årig pojke med facial återuppbyggnad. Före detta genombrott, det var trott att det är möjligt att endast identifiera skelettdelar av personer 18 år och äldre.

Virtuell obduktion

För religiösa, personliga eller andra skäl maken i familjen som ibland inte vill att genomföra obduktion, som är obduktionen av de mördade älskade, även om detta förfarande skulle kunna ge den information som behövs för att fånga den gäckande mördaren. Även i sådana fall kan domstolen ofta försummar beslut av de medlemmar av familjen, sådana beslut är extremt svårt de uppfattas.

I framtiden, kan inte längre kräver fysisk öppning eftersom det kommer att vara möjligt virtuella. De kommer inte att skada din kropp eller störa rättsmedicinsk undersökning. Du kommer att använda tredimensionella modeller. För närvarande, detta förfarande är inte så vanligt, eftersom det är ganska dyrt, men det förväntas att dess värde kommer att minska som en virtuell obduktion kommer att genomföras i allt större utsträckning i framtiden. Virtuell dissektion och har en extra fördel att de kommer att vara tillgängliga omedelbart efter verkställigheten.

Till exempel, i händelse av en bit av en tre-dimensionell bild av en virtuell obduktion kan jämföras med käken och dental records av den misstänkte (om de finns) som ska hjälpa åklagarna att bättre förstå skada offren. Vissa tror virtuell obduktion “gold standard framtiden för forensics”.

Biomarkörer för pollen

Palynology, studier av pollen har blivit en av de nyaste discipliner läggas till den växande området forensisk vetenskap. Pollen är överallt, där det finns blommande växter, inklusive öknar, grottor, och blommor som blommar vid olika tidpunkter. Dessa två faktorer är avgörande för den specifika “signatur” pollenkorn, vilket gör dem biomarkörer som är förknippade med specifika tider och platser.

En ny metod för identifiering av pollen kommer att leda till att användningen av palynology att lösa brott som annars skulle förbli olöst. Även om pollen har redan använts för att avgöra om de ursprungliga människor dödades och begravdes i massgravar i Bosnien, och får möjlighet att knyta rövare med hans brottslighet i Nya Zeeland medan hennes studie är inte allmänt används i forensisk vetenskap. Det kan vara användbart när du söker efter försvunna personer och i utarbetandet av de resor som gärningsmannen.

Men detta förfarande är begränsad genom det faktum att i hela världen finns det inte många felinologov och färgerna mycket. Användning av streckkoder och DNA-sekvensering, även om de är dyra, kan förbättra noggrannheten för identifiering av en viss typ av pollen. Det är troligt att biomarkörer av pollen kommer att vara allmänt används i forensisk vetenskap i framtiden.

Rättsmedicinsk undersökning av fordon

Två delar av ett motorfordon, infotainment och telematik — kan vara en gudagåva för brottslingar. Det första systemet tillåter förare eller passagerare att ansluta sina smartphones, via Bluetooth eller spela musik. Det andra systemet interagerar med webbplatser.

När förare och passagerare använder sina smartphones i bilen, sina maskiner lagra data från enheter även efter inaktivering av infotainment-system: telefonsamtal, kontakter, SMS — allt detta är synkroniserad med maskinen. Om anslutningen sker via kabel, lagras i filsystemet, filnamn, tidsstämplar och andra metadata.

Tack till 70 nätverk elektronisk kontroll enheter spridda över hela bilen, samlar in och lagrar data om var och när de öppnade dörren på bilen om den krockkuddar och säkerhetsbälten, bakljus. Också, de kontrollerar bromsning och acceleration. Nu och i framtiden all denna information kan ge värdefull teknisk bevisning mot den som begått brottet. Det kommer att visa var och när bilen var på väg, vad var kopierade och när han kallade passagerare, vilka webbplatser som besöks när han öppnade dörren när jag accelereras och bromsas. I värmen av jakten transport av angriparen kan även styras på distans.

Bärbar polisen laboratorium

Enligt domstolen Dr Peter Massey, “syftet med en rättsmedicinsk undersökning är att exportera lab till brottsplatsen.” Bärbar kriminaltekniska laboratorium kommer att ta bort behovet av att skicka prover och data till avlägsna platser. Forskningsresultaten kommer att vara omedelbar.

Ett antal nya metoder kommer att bidra till att underlätta denna nya våg området för kriminologi. Till exempel, Raman-spektroskopi gör det möjligt för forskare inom området att avgöra om ett misstänkt pulver är explosiv, och att inte använda ämnet för destruktion av sådana viktiga saker tillsammans med eventuella bevis. För många år kriminaltekniska laboratorier har varit tvungna att använda stora tunga utrustning för identifiering av läkemedel med hjälp av en mängd olika gaser, vätskor och fasta ämnen, men nu Fourier transform infraröd spektroskopi (FTIR) kan utföra samma uppgift på kortare tid utan att behöva tillämpa sådana material.

“Handhållna elektroniska narkotikahundar” kan ersätta hundar utbildade för att hitta läkemedel, och “hand-detektorer” kan ersätta breathalyzer. Skannrar nära infrarött ljus visualisera ådror av den person, som identifierar en potentiell inkräktare. Bärbar kriminaltekniska laboratorium kan också vara utrustade med anordningar som kan dela data med offentliga uppgifter grunderna för direkt jämförelse och matchning av information.

I vissa länder kan dessa tekniker är redan i användning. Men i framtiden kommer att användas mer och mer. Scenen blir ett reellt laboratorium.

10 fantastiska metoder för kriminalteknik i framtiden
Ilya Hel