Hur kommer döden av vintergatan?

299

Här på Jorden finns det fortfarande en miljard eller två år innan haven kokar, och jorden kommer att bli obeboelig. Solen kommer att värma upp, förvandlas till en röd jätte, bränna bränsle i kärnan, kommer att blåsa upp sina yttre lager och krympa till en vit dvärg. Men det kommer att bli nya stjärnor som kommer att Lysa och hålla galaxy lever och frodas i en avlägsen framtid. En dag vår galax vintergatan kommer att upphöra att existera. Över tid stjärnorna kommer att finnas kvar, kommer inte att förbli deras kvarlevor och även svart hål. Detta är den kosmiska historien om vårt hem i rymden.

Utrymme historien om dödsfallet av vår galax börjar här och nu. Vi kan blint titta runt, tänkte att vintergatan (#1), Andromeda (#2, vår äldre syster) och ett gäng okända — vårt kosmiska grannar — det här är vårt hus, men det är bara så mycket mer. Det är dags att utforska vad som finns runt omkring oss. Gå.

#3. Triangle Galaxy

Med en massa cirka 5% av massan av den milky Way, det är den tredje största galaxy i den lokala gruppen. Det har en spiralformad struktur, sina egna satelliter och kan vara en satellit galax av Andromeda.

#4. Stora Magellanska Molnet

Denna galax är bara 1% av massan av vintergatan, men är den fjärde största i vår lokala grupp. Det är mycket nära till vintergatan mindre än 200 000 ljusår från oss — och det är en pågående process av aktiv stjärnbildning, eftersom tidvatten interaktion med vår galax leda till en kollaps av gas och orsaka en ny, het och stora stjärnor i Universum.

#5 – 7. Lilla Magellanska Molnet, NGC 3190 och NGC 6822

De har alla en massa från 0,1% till 0,6% av vintergatan (och det är inte klart vilken som är större) och alla tre har en separat galaxer. Var och en av dem innehåller mer än en miljard solmassor av material.

#8 – 9. Elliptiska galaxer M32 och M110

De kan vara “bara” satelliter av Andromeda, men i vart och ett av dem mer än en miljard stjärnor, och på mässan kan de till och med överstiga nummer 5, 6 och 7.

Dessutom, det är minst 45 andra kända galaxer är de mindre delarna av vår lokala grupp. Var och en av dem har en gloria av mörk materia runt det, var och en av dem gravitationellt bundna till en annan som ligger på ett avstånd av 3 miljoner ljusår. Trots sin storlek, massa och storlek, men ingen av dem kommer att stanna kvar i ett par miljarder år.

Eftersom tiden går, galaxer interagera gravitationellt. De inte bara krympa på grund av gravitationella attraktion, men också interagera med tidvatten. Oftast pratar vi om tidvatten i samband med månen att locka jordens hav och skapar tidvattnet, och detta är delvis sant. Men ur synvinkel av galaxy tidvatten är mindre synlig process. En del av en liten galax, vilket är nära en, kommer att dras med en större gravitationskraft, och en del längre bort kommer att ha mindre attraktion. Resultatet är en liten galaxy kommer att sträcka och så småningom bryta under inverkan av tyngdkraften.

Små galaxer som är en del av vår lokala grupp, inklusive de två Magellanska molnen och dvärg elliptiska galaxer kommer att rivas på det sättet, och deras grejer kommer att ingå i den stora galaxen, som de samman. “So what”, säger du. Det är inte helt död, eftersom den stora galaxen kommer att förbli vid liv. Men även att de inte kommer att existera för evigt i denna stat. Efter 4 miljarder år, ömsesidigt gravitationskraft av vintergatan och Andromeda kommer att skärpa galaxy i ett gravitationsfält dans som kommer att leda till en koncentration. Även om denna process kommer att ta miljarder år, den spiral av både galaxer kommer att förstöras, vilket kommer att leda till skapandet av en enda, elliptiska galaxen i kärnan av vår lokala grupp: Mlekojedy.

En liten andel av stjärnor kommer att kastas under en sådan sammanfogning, men de flesta kommer att förbli intakt, när detta händer ett stort utbrott av stjärnbildning. I slutet, resten av galaxer i vår lokala grupp också kommer att vara sög och kommer att förbli en stor jätte galaxy, poerava resten. Denna process kommer att inträffa i alla tillhörande grupper och hopar av galaxer i hela Universum, medan mörk energi pressar på separata grupper och kluster från varandra. Men detta kan inte kallas döden, eftersom galaxy kommer att stanna. Och för en stund blir det så. Men galaxy består av stjärnor, gas och stoft, och alla som någonsin kommer att komma till ett slut.

I Universum av galaktiska sammanslagningar kommer att ske tiotals miljarder år. Under samma tid, mörk energi kommer att ta bort dem över Universum till ett tillstånd av fullständig sekretess och otillgänglighet. Och även om de senaste galaxy utanför vår lokala grupp kommer inte att försvinna förrän efter hundratals miljarder år, stjärnorna kommer att leva. De äldsta levande stjärnor som finns idag kommer att fortsätta att bränna sitt bränsle i tiotals biljoner år, och av gas, stoft och stjärnornas kroppar lever varje galax kommer att ha nya stjärnor — även om mindre och mindre.

När de bränner av den sista stjärnan, vilket innebär att endast deras kroppar — vita dvärgar och neutronstjärnor. De kommer att Lysa hundratals biljoner eller ens quadrillions år innan de går ut. När kommer hända denna oundviklighet, vi har bruna dvärgar (misslyckade stjärnor), som slumpmässigt samman, re-antänder kärnfusion och skapa en star light för tiotals biljoner år.

När du använder tiotals quadrillions år i framtiden kommer att släcka den sista stjärna i galaxen kommer fortfarande att vara en del i vikt. Därför det inte heter “true death”.

Och ännu galaxy är inte eviga. Alla massorna gravitationellt interagera med varandra, och gravitation objekt av olika massorna är mycket märkliga egenskaper i interaktionen:

  • Re “metoder” och liknande passager höja den valutakurs och puls mellan dem.
  • Objekt med låg massa som matas ut från galaxerna, och objekt med högre totalvikt är nedsänkt i centrum, att tappa fart.
  • Under en tillräckligt lång tid, de flesta av massan kommer att kastas ut, och bara en liten del av den återstående massan är fast förankrad.

I centrum av dessa galaktiska återstår att ett supermassivt svart hål i varje galax, och andra galaktiska föremål roteras runt en förstorad version av vårt eget solsystem. Naturligtvis, är denna struktur kommer att pågå, och eftersom det svarta hålet kommer att bli lika stora, det kommer att äta allt vad som kan nå. I centrum Mlekojedy objektet kommer att finnas hundratals miljoner gånger tyngre än vår Sol.

Men det kommer att vara slut?

På grund av fenomenet Hawking-strålning, även dessa objekt kommer en dag att upplösas. Kommer att kräva cirka 1080 – 10100 år, beroende på hur omfattande kommer att vara vår supermassivt svart hål i den process av tillväxt, men slutet närmar sig. Efter att resterna roterar runt galaxens centrum, släppa loss och lämna bara mörk materia halo, som också kan vara godtyckligt avstånd, beroende på de egenskaper som materia i sig. Utan att någon fråga inte kommer att vara något som vi en gång kallade den lokala gruppen, Vintergatan och andra söta hjärtat namn.

Hur kommer döden av vintergatan?
Ilya Hel