Qualcomm Sier Apple-Holder-Betalinger “Løsepenger’

29

Chip produsent Qualcomm har spurt OSS retten til å tvinge Apple til å betale opp royalties for telefonen patenter som eies av Qualcomm.

Apple har sluttet å betale royalties til kontrakt produsenter for telefonen patenter som eies av Qualcomm over en “uløst problem” – et trekk som vil treffe OSS-chip maker ‘ s finansielle resultater.

I en domstol for innlevering, Qualcomm bedt om en midlertidig forføyning mot fire av Apples leverandører – Foxconn, Pegatron, Wistron, og Compal – alle som det begynte å saksøke for mislighold av avtalen tidligere denne måneden, Randen rapportert på torsdag.

Ifølge Qualcomm, Apples hadde instruert disse selskapene i April ikke å betale royalties for enheter de som er gjort med Qualcomm-teknologi.

“Apple kunne føre sak mot Qualcomm på ubestemt tid; det har nærmest ubegrensede ressurser (mer enn $256 milliarder kroner i kontanter reserver) og har allerede arkivert flere tilfeller mot Qualcomm ikke bare i denne retten, men over hele verden. Og når de tilfeller slutten, kan Apple-fil flere tilfeller,” Qualcomm skrev i retten innlevering.

Qualcomm også påstått at Apple prøvde å tvinge noen til oppgjør ved å kaste sin vekt rundt.

“Det går på å si at Apple har valgt kommersielle løsepenger over rettslig prosess” og at det er prøver å få en urettferdig avtale på Qualcomm-teknologi ‘gjennom tvang aktivert av sin enorm markedsmakt,'” rapporten lagt til.

På grunn av manglende betaling, Qualcomm ville lide et tap på usd 500 millioner kroner (rundt Rs. 3,222 crores) i omsetning i dette kvartalet alene.

Tidligere i April, den AMERIKANSKE chip produsent lambasted Apple for brudd avtaler mellom de to selskapene, og oppfordret til at søksmålet ble anlagt i januar mot det av iPhone maker skal bli avvist.

Qualcomm også anklaget Apple for å skade sin virksomhet, og søkte uspesifiserte skader.

Apple saksøkt Qualcomm i januar for nesten en milliard dollar over royalties, med Cupertino-basert tech-giganten som påstås å være den trådløse chipmaker ikke gi virkelig lisensvilkårene for sin prosessor teknologi.

Men Qualcomm imøtegått påstandene, og sier at Apple hadde med vilje mischaracterised avtaler og forhandlinger, samt den uhyrlige og verdien av den teknologien de hadde oppfunnet, var med og delte med alle mobile enheten beslutningstakere “gjennom våre licensing program”.