Anklaget av underpaying kvinner, Google sier det er for dyrt å få lønnsdata

71

Tjenestemenn sa at det var for økonomisk tyngende og logistisk utfordrende å overlate lønn registrerer at regjeringen bes i sak om diskriminering

Google officials testified that it would have to spend up to 500 hours of work and $100,000 to comply with investigators’ ongoing demands for wage data.

Google tjenestemenn vitnet om at det ville ha til å bruke opp til 500 timer med arbeid og $100,000 for å være i samsvar med etterforskere’ løpende krav til lønns-data.
Foto: Lucy Nicholson/Reuters

Google

Anklaget av underpaying kvinner, Google sier det er for dyrt å få lønnsdata

Tjenestemenn sa at det var for økonomisk tyngende og logistisk utfordrende å overlate lønn registrerer at regjeringen bes i sak om diskriminering

@SamTLevin

e-post

Fredag 26. Mai 2017 22.49 BST

Google hevdet at det var for økonomisk tyngende og logistisk utfordrende å utarbeide og overlevere lønn registrerer at regjeringen har bedt om, sparking en sterk irettesettelse fra US Department of Labor (DoL), som har anklaget Silicon Valley firmaet underpaying kvinner.

Google anklaget for ‘ekstreme’ kjønn betale diskriminering av OSS labor department

Les mer

Google tjenestemenn vitnet i føderale domstolen fredag at det ville ha til å bruke opp til 500 timer med arbeid og $100,000 for å være i samsvar med etterforskere’ løpende krav til lønns-data som DoL mener vil bidra til å forklare hvorfor technology corporation ser ut til å være systematisk diskriminerer kvinner.

Legg merke Googles nesten $28bn årlig inntekt som en av de mest lønnsomme selskapene i USA, DoL advokat Ian Eliasoph fnøs av selskapets forsvar, og sier, “Google ville være i stand til å absorbere den pris som lett som en tørr kjøkken svamp kunne absorbere en eneste dråpe vann.”

Den spente børser i en liten San Francisco rettssalen dukket opp på den siste dag av vitnesbyrd i de mest profilerte regjeringen rettssak hittil rundt det stadig økende debatt om lønns gap og kjønn diskriminering i tech industrien.

Den DoL første offentlig anklaget Google “systemisk kompensasjon ulikheter” under en høring i April, sier en foreløpig undersøkelse hadde funnet at Fjellutsikt tech firma underpays kvinner på tvers av posisjoner.

Den aktuelle domstolen kamp stammer fra DoL søksmål anlagt mot Google i januar, og anklager selskapet for brudd på føderale lover ved å nekte å gi lønn historie og kontaktinformasjon til ansatte som en del av en offentlig revisjon. Som en føderal leverandøren, Google er forpliktet til å overholde likestillingslover og la undersøkere til å skrive oppføringer.

Arbeid tjenestemenn har sagt at de avdekket betale ulikheter i 2015 øyeblikksbilde av lønn og at etterforskerne hadde behov for en tidligere snapshot og kompensasjon historie av de ansatte til å forstå bedre lønns gapet. Direktoratet har også uttalt at det er behov for kontakt informasjon av ansatte, slik at den kan utføre konfidensielle intervjuer.

Google ville være i stand til å absorbere den pris som lett som en tørr kjøkken svamp kunne absorbere en eneste dråpe vann

DoL advokat Ian Eliasoph

“Dette er åpenbart en svært tidkrevende og belastende prosjekt,” sa Lisa Barnett Sween, en av Googles advokater, hevde at selskapet har allerede jobbet for 2300 timer til en pris av nesten $500,000 til delvis er i samsvar med myndighetenes krav, som hun hevdet var bred og grunnlovsstridig. “Våre domstoler må handle for å sjekke dette misbruk av makt.”

Google har heftig nektet hevder at det underpays kvinner, som hevder at den har lukket sin lønn mellom kjønnene globalt og at de til OSS at det gir lik lønn på tvers av raser. Google har også hevdet at DoL data forespørsel vil krenke personvernet til ansatte og fjerde amendment rettigheter mot urimelig søk og beslag.

I en avslørende exchange, Frank Wagner, selskapets direktør for kompensasjon, innrømmet i retten at hvis kvinner er mindre betalt enn menn i de samme posisjonene, de lønn ulikheter kan vedvare selv om den ansatte utføre på samme nivå.

På spørsmål om en hypotetisk, Wagner forklarte at hvis en kvinnelig ansatt starter på en lavere lønn enn en mannlig kollega i den samme jobben på Google, kan hun fortsette å gjøre mindre, selv om de begge utmerke seg i sine første år, og få samme på evalueringer.

Wagner hevdet at til slutt, deres lønn vil trolig justeres for å matche hverandre: “Det ville være konvergens over tid.”

Eliasoph, DoL advokat, sa at det var opprørende for Google å argumentere for at historiske lønn data var irrelevant i forhold til regjeringens revisjon, vurderer det er allment forstått at diskriminerende lønn føre til fortsatt ulikheter som kvinner avansere i sin karriere.

“Denne påstanden krever å sette hodet i sanden med hensyn til 30 år av loven på betal-diskriminering.”

Kristin Zmrhal, Googles senior legal operations manager, vitnet også om at prosessen med å samle data for DoL har hatt behov for ingeniører, advokater og ansatte på tvers av avdelinger for å bygge nye systemer, gjennomføre omfattende kvalitet anmeldelser av filer, skjule dokumenter og komplett andre komplekse oppgaver.

“Det ble for belastende,” sa hun, og understreker Google ble tvunget til å leie en tredjepartsleverandør til å hjelpe. “Teamet var overbelastes ned.”

Eliasoph påpekt at Google har gjennomgående tjent millioner i lukrative offentlige kontrakter, og har nylig annonsert “med gode offentlige fanfare” at det investert $150 meter i mangfold tiltak.

“Google kan ikke kreve … at det nå har ingen penger til å overholde føderale institusjoner som søker å sikre samsvar med likestillingslover på vegne av det offentlige.”

Han hevdet også at Google, med mer enn 21.000 ansatte, var å prøve å presentere seg selv som “for stor til å etterkomme” og at selskapet bør ikke være i stand til å skjørt anti-diskriminering lover bare fordi den er stor og har en kompleks kompensasjon modell: “Google tar rutine forespørsler og får dem til å virke vanskelig ved å vektlegge det antall personer som er involvert.”

Avslørt: Google prøvde å blokkere media dekning av kjønn sak om diskriminering

Les mer

Sween hevdet at Google har overholdt “overveldende flertall” av regjeringens krav, og legger til, “byrået har liten, om noen hensyn for fjerde amendment rettigheter av selskapets leverandører.”

Tidligere denne måneden, tech firmaets advokater også forgjeves anført at saken må avvises helt, som hevder at en DoL offisielle kan ha brutt etiske regler ved å snakke til the Guardian om den føderale etterforskningen.

I dette intervjuet i April, regionale advokat Janne Herold sa at den opprinnelige data foreslått at “diskriminering mot kvinner i Google er ganske ekstreme, selv i denne bransjen.”

Undersøkelser har gjentatte ganger funnet at kvinner er ofte mindre betalt enn menn for samme jobber på tvers av Silicon Valley. En konto for seksuell trakassering på Uber tidligere i år har også satt i gang en omfattende debatt om kvinnehat og uredelighet i tech.

Google er en av tre kraftige Silicon Valley-selskapene til å møte DoL søksmål knyttet til diskriminering krav i løpet av det siste året.