American Gods Sammanfatta: att Prata Tv-apparater och ett Dödligt Spel av Pjäser

77

I slutet av episod två, “The Secret av Skedar”, skulle det vara lätt att argumentera för att Skugga liv var möjligen säkrare – om inte bättre – under de tre år han tillbringade i fängelse. Ända sedan han kom ut, folk har varit efter honom, tack vare hans nya arbetsgivare Mr onsdag.

Obs: spoilers nedan för det andra avsnittet av American Gods.

För det första, Tekniska Pojke hantlangare “självmord” Skugga mot slutet av pilot, bara för honom att räddas av en mystisk frälsare. Och nu, han är under hammaren, efter att ha förlorat till Czernobog (Peter Stormare) i en omgång pjäser. Czernobog förkärlek för att själv rullade cigaretter, och en lust för “sunrise blod” på sin hammare hjälpte skaparna av American Gods fortsätta sin kärlek för visuella stil och glans.

Men innan vi blev presenterade för en helt ny grupp av tecken – Gillian Anderson som Lucille Ball, och Cloris Leachman som Zorya Vechernyaya bland dem – vi började med en “Coming to America’ vinjett, som förra veckan. Om en slav skepp i år 1697, vi introduceras till den Afrikanska gud Anansi, som har varit avbildad i folktron som både en spindel och en berättare.

Som fortsätter på den visar också, i form av en multi-färgade tarantula, och en man i en lummig lila kostym, som undfägnar de kedjade män med historier från deras framtid. Orlando Jones spelar den sista, i en outfit och uppförande mer passande Afro-Amerikaner från 20-talets jazz-eran, än den 17: e-talet fartyget är han på, även sakta jazz poäng scenen. Ändå, hans ord är tillräckligt för att få slavar för att bränna skepp och döda alla ombord.

“Det enda goda nyheterna är att den tobak som dina barnbarn växa gratis kommer att ge en hel rad av motherf—ing vita människor cancer,” Anansi berättar för dem, precis innan upploppet. Antar att det inte var bra nog för dem.

Vi återvänder till en blodig Skugga att få sina sår häftade, och sedan banka på onsdag dörr kräver svar. Han får inte så många, men den gamle mannen inte försäkra honom om att han inte kommer att låta sådana åtgärder pass. “Ett angrepp på dig är en förolämpning mot mig, säger han. “Tror inte eftersom jag inte tappar humöret jag är inte arg, eller jag saknar en plan.”

american gods s01e02 czernobog waton American Gods

Att planera, till synes, innebär att man – Czernobog – som älskar att hantera en panna slag med sin mäktiga hammare. Som många andra på den här spelningen, karaktären är förkroppsligandet av människors tro och böner, som i detta fall visar sig vara den Slaviska gudom Chernobog, vars namn betyder “svart gud”. Att se honom, Skugga och onsdag reser till Chicago, som valdes av American Gods författaren Neil Gaiman som det var en stor invandring punkt för många ryska och polska folket under det senaste århundradet.

Under middagen konversation som följer, Czernobog hänvisar till sin bror några gånger, att jämföra Skugga liv som en svart man i Usa att hans egen erfarenhet där han kommer från. Czernobog refererar till sig själv som svart, och hans bror som vit – som är känd som Bielebog “white gud” i Slaviska mytologin, men som ännu inte nämnts på American Gods.

Skugga gärna sätter sitt liv på spel för en omgång brickor, med tanke på det absurda i de händelser han har observerats under de senaste dagarna. “Om allt detta är riktigt, och Tv-apparater prata, och hon kan läsa förmögenheter och hammare blöda, och om det finns en värld under en värld,” Skugga skratt, och lägger sedan till, “Yo, f— it. Är bra.”

Hans ord hänvisar till några av de nya skådespelarna det andra avsnittet introduceras. Gillian Anderson verkar Skugga medan han shopping i en Wal-Mart, att ta över butiken och TV-avsnitt som han förbi. Det är rakt från boken i hur det spelar ut, med Anderson spelar en reinkarnerad Lucille Ball från 50-serien i Love Lucy. Eller Lucy Ricardo, hon påminner oss, som karaktär hette på visa.

Som med införandet av Tekniska Pojke i pilotprojektet, den här scenen också bryr sig inte för att vara inbjudande till tittarna på något sätt. Anderson spelar Media, en av de Nya Gudarna, och hon introducerar sig själv säga: “skärmen är altaret. De sitter sida vid sida, ignorera varandra, och ge den till mig.” Media även hänvisar till användning av tabletter och smartphones som en andra skärm, som endast främjar sade dyrkan.

Hon cajoles och sedan hotar Skugga till att jobba för henne. “Vad den gamla killar är att ge dig, kan jag ge dig så mycket mer. You name it, honung. Vad behöver du? Hej, har du någonsin velat se Lucy ‘ s bröst?” Media fortsätter, som Lucy, och sedan lägger till: “kämpa inte emot gravitationen, Skugga. Killar gillar du att sluta som självmord varje gång. Jag försöker hjälpa dig.”

Och när en skakad Skugga kommer tillbaka på fiket, passerar han en man med svarta solglasögon med eld i hans ögon, som är identifierade som Jinn i visa anteckningar. De beskrivs som övernaturliga varelser födda ur elden, vilket förklarar ögon. Karaktären är som att ha en större roll i nästa veckas avsnitt.

En Spoiler-Gratis Guide till de Gudar som dyrkas av Amerikanska Gudar

Som lämnar Czernobog släktingar, de tre Zorya systrar, av vilka endast två ses i detta avsnitt. Den äldsta bland dem – Zorya Vechernyaya, som spelas av Leachman – kan berätta förmögenheter från teblad, och gillar en god vodka drink. Den andra – Zorya Utrennyaya, som spelas av Martha Kelly – är mycket mer reserverade, men hon älskar run-of-the-mill romantik fiction. Tillsammans med den osynliga Zorya Polunochnaya, de skildrar Morning Star, aftonstjärnan, och Midnight Star, respektive.

american gods s01e02 bilquis American Gods

Bilquis gör en retur också. Hon verkar vara att hålla en stadig diet av människor konsumeras via hennes vagina, med män och kvinnor av alla raser lika mål. Karaktär blir en annan scen utanför hennes röda rummet, som hon besöker en stenskulptur som antydde att ha varit i hennes bild. Gaiman är anpassade Bilquis från Etiopiska skrifterna, där hon är mer känd som Drottningen av Saba.

Och episoden gav oss också ett tips till onsdagens verkliga identitet. När Czernobog promenader i, kallar han den gamle mannen Wotan, som är ett annat namn för Fornnordiska guden Oden. Det skulle förklara den karaktär one-eyed naturen, och lägga honom på toppen av högen i termer av hierarki, även om han inte verkar för att inspirera mycket kärlek från Slaviska gudar.

Vilket är hur vi kommit full cirkel för att Skugga sitt liv på spel, igen. Boka fans har en idé om hur han kommer att fly den blåsa, men det är bara om författarna har för avsikt att hålla sig till sidan. På bara två avsnitt, de har visat att de är villiga att byta upp saker och ting, med stor effekt för det mesta.