Oppo, Vivo Bilresa Blygsam Öka i Kina Smartphone Sändningar, Konstaterar Rapporten

40

Smartphone-sändningar i Kina växte i en blygsam till 4 procent under det första kvartalet 2017 och föll en kikhosta 20 procent senare sade en rapport på fredagen.

Rapporten från marknadsundersökningsföretaget Kontrapunkt visade att smartphone märken som Oppo och Vivo såg den snabbaste tillväxten följt av Huawei, som utökar sin ledning över Apple, Xiaomi och Samsung med stor marginal.

“Efterfrågan har minskat under första kvartalet eftersom de flesta av de märken som lämnade fjärde kvartalet med högre kanal inventering inför det Kinesiska nyåret säsongen, men generellt sell-through var relativt frisk,” sade James Yan, forskningschef, Kontrapunkt.

I de två första månaderna av det första kvartalet, Kinesiska smartphone-marknaden såg en god tillväxt med ett buy-genom att bromsa i Mars som de flesta av insatserna var att bygga upp lager.

“Mid-tier $100-$199 (ungefär Rs. 6,440 – Skivor. 12,810) och $300-399 (ungefär Rs. 19,315 – Skivor. 25,700) segment var snabbast växande segment, främst drivet av Huawei, Oppo och Vivo med stark offline-spel,” tillade Neil Shah, Research Director på Kontrapunkt.

“Apple har inte kunnat växa i samma takt i detta segment som har begränsat dess totala adresserbara marknad på över $600 (ungefär Rs. 38,700) grossist segment. Detta är en av de viktigaste anledningarna till att sätta bromsar på Apples tillväxt i Kina.”

Detta står i kontrast till förra årets första kvartal var de två första månaderna var svagare både i termer av konsumenternas efterfrågan (sell-through) samt leverans (buy-in eller transporter).

Det uppskattas att transporter kommer att vara frisk från Maj och framåt som marknaden kommer tillbaka från inventering korrigeringar. Huawei återtagit en topposition denna kvartalet överträffar Oppo, frakt högre volymer i-kanaler.

“Konkurrensen mellan Huawei, Oppo och Vivo fortsätter att vara hård med tävla för topplaceringen alltid upp i luften, särskilt i de nya modellerna starta kvartalet”, står det i rapporten.