Månebase NASA? I 2022? For 10 milliarder dollars? Virkelig? Er det nødvendigt?

216

Лунное производство

Om at vende tilbage til månen drømmer næsten hver astronaut eller videnskabsmand i USA, og mange forskere er bare overveje muligheden af at besøge en satellit. Da programmet “Apollo” i stil lykkedes og den første astronauter har sat fod på månen den 20 juli, 1969, har vi søgt måder at vende tilbage til månen… og holde sig til det, som det er foreslået af Direktør for den Europæiske rumorganisation. Siden da, har en masse forslag blev skjult i et skab, og selv mere seriøst. I alle tilfælde, på alle planer mislykkedes, på trods af en masse store ord og fed løfter.

På seminaret, som blev afholdt i August 2014, NASA repræsentanter mødtes med Harvard genetiker George Kirke, Peter Diamandis af X Prize Foundation, samt andre parter, der er involveret i en dialog om det emne, udforskning af rummet, for at drøfte budgettet muligheder for at vende tilbage til månen. Arbejde om dette emne, som kun for nylig er blevet tilgængelig i et særnummer af tidsskriftet Ny Plads, beskrive en måne forlig, der kunne være bygget på månen senest i 2022 til en relativt små $ 10 milliarder.

Kort sagt, vi skabe en base på månen, har en masse fordele. I tillæg til opbygning af tankstationer, som vil skære milliarder af fremtidige rummissioner, især til Mars, der er planlagt i 2030-erne, — hun kunne give unikke muligheder for videnskabelig forskning og afprøvning af nye teknologier. Men har planer om at bygge det lade to centrale punkter.

Лунная база

For det første, at denne finansiering er ganske vanskeligt at identificere, og det er forståeligt i betragtning af de omkostninger plads missioner i løbet af de seneste 50 år. Så du kan se, Apollo-programmet har kostet skatteyderne $ 150 milliarder (af moderne standarder). På samme tid, NASA ‘ s årlige budget for 2015 var ca $ 18 millioner, og i 2016 er planlagt til omkring 19,3 milliarder dollars udgifter. I de dage, hvor udforskning af rummet er ikke et nationalt sikkerhedsproblem, de penge der er afsat meget dårligt.

Det andet punkt — vi har brug for et præsidentielt dekret om at “vende tilbage til månen på alle omkostninger”, hvilket vil løse alle problemer, og det vil sikre den nødvendige budgetter. Men på trods af gentagne forsøg, hverken dekret om genoptagelse af udforskning af månen eller universet, og har ikke løst dette problem. Kort sagt, den udforskning af rummet forhindrer traditionelle tænkning, hvilket tyder på behovet for at bruge enorme midler og støtte fra administrationen.

Men sandheden er, at en række resultater i de seneste år kan reducere udgifter til tjenesterejser. Og brug en måne base til udforskning og menneskeheden var genstand for diskussion på seminaret 2014. NASA astrobiologist Chris McKay, der redigerede et blad i New Space-serien, fortalte i brevet fra Universet i Dag, at en af de vigtigste fordele billig base på månen er, at den bevæger sig med andre opgaver til den pris, der er inden for rækkevidde.

“Jeg er interesseret i langsigtet forskning base på Mars er ikke kun på kort sigt landing mennesker, siger han. — Et forsknings-base på månen vil vise, at vi ved, hvad de skal gøre og kan gøre det. Vi er nødt til at bevæge sig væk fra den nuværende situation, hvor omkostningerne er så høje, at base på månen, mission til Mars og mission til en asteroide alle gensidigt udelukker hinanden. Hvis vi var i stand til at reducere omkostningerne ti eller flere gange, vi har været i stand til at udføre alle missioner”.

Det centrale i alt dette, kan man nævne nogle af de vigtigste ændringer, der er sket over de sidste ti år. Disse omfatter udvikling af løftefartøjer til virksomhed, hvilket førte til en samlet reduktion i omkostningerne for de enkelte lancerer. Den industrielle udvikling af “det nye rum” — det Generelle begreb kaldes for forskellige private, kommercielle plads virksomhed bidrager også til udvikling af nye teknologier, der anvendes i rummet.

Лунная база

Ifølge McKay, disse og andre teknologiske udviklinger, som vil hjælpe med at løse problemet af budgettet. “Ud over at det koster at køre en vigtig faktor i at reducere omkostningerne base på månen, er oprettelsen af teknologi til bæredygtig udvikling her på Jorden. Blandt mine foretrukne eksempler på 3D print, el-biler, Autonome robotter og recirkulerende toiletter”.

Alexandra Hall, tidligere leder af X Prize Foundation og en af de vigtigste forfattere i serien, gav også udtryk for vigtigheden af, at nye teknologier i skabelsen af en funktionel lunar base. De vil også være nyttigt her på Jorden, især i de kommende årtier, med befolkningens vækst og faldende ressourcer:

“Fremskridt i livet, støtte og lukkede levetid, der er nødvendige for at opretholde livet for lang tid på månen. Uden tvivl, de er nyttige, da de kan forbedre vores evne til at leve under forhold med skiftende klima og færre ressourcer, siger hun. — Hvis vi kan finde ud af, hvordan at opbygge strukturer med dem, der allerede er på månen, vi kan bruge denne teknologi til at opbygge infrastruktur og boliger fra materialer på Jorden. Hvis vi kan bruge de sten, der er der, vi kan ikke have at bære asfalt og mursten rundt om i verden”.

Et andet vigtigt aspekt af at skabe en effektiv lunar base er det internationale samarbejde, både i det private og det offentlige segment:

“Selv om der vil være kommercielle markeder for månens begivenheder, i første omgang de markeder, der vil blive gjort af regeringen. Den private sektor er bedst i stand til at levere den mest effektive og konkurrencedygtige løsninger, når regeringer afklare og fastlægge langsigtede planer for udvikling. Jeg mener, at Google Lunar XPRIZE vil opfordre andre private og kommercielle partnere for race for opførelsen af bosættelser på månen, og det vil Overskygge behovet for deltagelse af staten. Når en lille virksomhed, der vil være i stand til at komme til månen og være produktive, andre vil begynde at planlægge den nye forretningsområder og aktiviteter”.

Лунная база

Med hensyn til, hvor databasen vil være, og hvad vil hun gøre, blev det foreslået at placere hende på en af polerne og gøre billedet af den Amerikanske station i Antarktis ved sydpolen. Planen skal forvaltes af styrker fra NASA, eller et internationalt konsortium, og til at rumme en besætning på ti personer, en blanding af medarbejdere og felt-forskere, der vil blive udskiftet tre gange om året.

Aktivitet på denne base, som vil bidrage til en Selvstændig og fjernstyrede robot-enheder, vil være fokuseret på at støtte området forskning udført af ph.d. – studerende. Også vil blive testet teknologier og programmer, for eksempel involverer brug på Mars. NASA har planer om at sende astronauter til den Røde planet i de kommende årtier.

Flere gange i et magasin af en række understreger, at det kan gøre det hele relativt billigt — for $ 10 milliarder. Her er, hvad der er anført i dokumentet:

“Baseret på erfaringerne fra de seneste software-innovationer NASA, som COTS software, tilbagesende mennesker til månen, kan ikke være så dyrt som tidligere antaget. Det AMERIKANSKE folk kunne vende tilbage til månens overflade for 5-7 år, bruger omkring $ 10 milliarder (-30%), der udsendes af to uafhængige og konkurrerende kommercielle udbydere, eller $ 5 milliarder til hver sælger, der bruger metoden til partnerskab”.

Лунная колония

Andre spørgsmål, der drøftes i serien vedrører base arrangement og karakteren af dets life-support systemer. I artiklen med titlen “valg af en placering til månens industrialisering, økonomisk udvikling og afvikling”, base ligger i den Nordlige eller den sydlige polar regionen. Denne artikel, skrevet af Dennis Wigo, grundlægger og CEO for Skycorp, definerer to mulige placeringer for en måne base, ved hjælp af input-parametre, der er udviklet i samråd med venture kapitalister.

Disse omfatter spørgsmål om tilgængelighed af energi, low-cost kommunikation over et stort område, den potentielle tilgængelighed af vand (eller molekyler brint) og andre ressourcer, samt bevægelse på jorden. Det er anslået, at det Arktiske område er et godt sted, på grund af sin let adgang til sol-energi. Sydpolen er også en potentiel sted (især i krateret af Shelton), på grund af tilstedeværelsen af vand-is.

Og sidste i serien undersøger spørgsmålet om de økonomiske muligheder, der kan have vidtrækkende fordele for mennesker på Jorden. I første omgang muligheden for at skabe et system af plads solar energy concept, der ses som en mulig løsning på afhængighed af menneskeheden på fossile brændstoffer og begrænsninger af solens energi på Jorden.

Hvis jorden-baseret solfangere er begrænset til meteorologiske fænomener (vejr) og den daglige cyklus af Jorden (dag og nat), solfangere placeret i kredsløb kunne hente energi fra Solen hele dagen. Men for lanceringen og pris på wireless power transmission gør det attraktivt økonomisk.

Bigelow

Forslag til “lunar selvkopierende solar fabrik” kunne reducere omkostningerne med fire gange. Et sådant anlæg kunne skabe solar satellitter fra månens materiale, ved hjælp af selv-replikerende system, der er i stand til at oprette nøjagtige kopier af sig selv, og derefter indsætte dem i en geostationær bane om Jorden ved hjælp af elektromagnetiske lineær accelerator.

Det vigtigste tema i en række lyde, som lunar base vil give muligheder for et samarbejde mellem private og offentlige segmenter og forskellige Nationer. ISS er et perfekt eksempel på, hvordan folk i mange lande kan drage nytte af fælles forsknings-programmer. Det er ikke overraskende, at NASA ønsker at udvide denne model (BARNESENGE) og månen (LCOTS). Hertil kommer, at tilstedeværelsen af mennesker på månen, at denne begivenhed vil hjælpe i udviklingen af teknologier, der vil gøre Mars mere tilgængelig i de kommende år.

Alt i alt, synes det interessant: tilbage til månen og at lægge grunden til en permanent bosættelser. Og videre til Mars, at det asteroide bælte udenfor solsystemet. Mere vil udvikle en måne base, jo flere muligheder for yderligere udvikling, der vil forekomme over tid.

След на Луне