Hvor er den nærmeste sorte hul?

1132

Черная дыра

Du kender siger “hold dine venner tæt, men hold dine fjender endnu tættere”? Nu, dette siger ikke arbejde, hvis vi taler om sorte huller. Dette er den værste fjender, der kun kan være en person, og at de skal holde så langt som muligt. Vi taler om områder af rummet, hvor sagen er Pakket så tæt, at den eneste måde at komme ud af der — bevæger sig hurtigere end lysets hastighed. Men som du ved, intet kan rejse hurtigere end lysets hastighed. Så rens op, vil ikke arbejde.

Gå for tæt på det sorte hul — og du vil blive komprimeret ind i en forsvindende lille punkt.

Du kan dog holde sig væk fra det sorte hul, og stadig lider under. Det sorte hul, der strækker sig ud fangarme af deres grovhed gennem lysår. Og hvis man var tæt nok på til vores solsystem, og det skaber kaos på alle vores dyrebare planeter.

Planeter og selv Solen smelter sammen eller selv blive bortvist fra solsystemet.

Og som vi har set, at ødelægge det sorte hul umuligt. Alt, hvad du forsøger at gøre med det, og bare gøre det større, stærkere, ondere. Det er virkelig en universal onde. Du kan kun vente milliarder år, indtil det fordamper.

Hvis det er tilfældet, giver det mening at finde alle de sorte huller rundt omkring og se om vi kan forlade dette solsystem i en hurtig, hvis det er påkrævet.

Hvor er den nærmeste sort hul?

Der er to typer af sorte huller: supermassive sorte huller i hjertet af hver af galakser og sorte huller af stjernernes masse, der dannes efter døden af massive stjerner (supernovaer).

Med supertunge sorte huller, der alle, i det store og, okay. I midten af hver galakse i Universet, at der er et sådant hul. Og i mælkevejen, 27 000 lysår fra os. I Andromeda er 2,5 millioner lysår og så videre.

Supertunge sorte huller, der er langt væk og ingen trussel mod os, ikke repræsenterer.

Men de mindre kan være et problem. Det faktum, at sorte huller ikke afgiver nogen stråling, de er helt usynlige, så det er ikke så nemt at se dem i himlen. Den eneste måde at vide, hvad et sort hul er tæt nok til at se, hvordan baggrunden lyskurver. Tja, hvis du allerede kom tæt nok på til at se det, du dækker.

Черная дыра

Den nærmeste kendte sort hul er V616 Monocerotis, også kendt som V616 Mon. Det er beliggende på 3.000 lysår fra os og har 9-13 massen af Solen. Det ved vi, fordi det er beliggende i et binært system med en stjerne i palmacci Solen. Kun et sort hul, som kan føre til, at dets binære partner vil rotere så hurtigt. Astronomer ikke kan se dette sorte hul, men jeg ved, at det er der, hvirvlende gravitationel dans.

Næste i nærheden sort hul er den klassiske Cygnus X-1, der ligger for 6000 lysår fra os. Det er 15 gange tungere end Solen ved masse-og, igen, er en del af et binært system.

Og den tredje i nærheden af det sorte hul er også i et binært system.

Begynde at fange lugten af brændende? Virkeligheden er, at kun en lille brøkdel af sorte huller, der er i binært system, men indtil videre er det den eneste måde at opdage dem. Mest sandsynligt, at der er en masse mere sorte huller, der har astronomer været i stand til at finde.

Det lyder frygtelig, selvfølgelig, og nu vil du sandsynligvis være på udkig på himlen i forventning om denne veltalende forvrængning af lyset fra den truende sort hul. Men sådanne begivenheder er utrolig sjælden.

Solsystemet har eksisteret i over 4,5 milliarder år, og alle, mens planeten, føltes fint, de blev stående. Selvom et sort hul gået solsystemet i et par dusin lysår, vil det i høj grad flyttet bane, og livet ville ikke eksistere, så ville ingen have bemærket dette faktum.

Vi er ikke over for et sort hul milliarder af år, og sandsynligvis ikke køre ind i hende endnu milliarder eller billioner af år. Men hvordan kan vi vide med sikkerhed? Vi ved det ikke, ikke gemmer sig rundt om hjørnet, hvis det sorte hul er V616 Mon er det virkelig den nærmeste af dem. Og kan aldrig vide. Og så er det endda godt. Hvorfor skulle jeg bekymre sig forgæves?