Fem af de bedste hjerne-træning apps

746

Lumosity, Peak, Ophøje, Passer Hjerner Træner og Cognito forsøger at hjælpe Android-og iOS-brugere at holde deres grå celler smidig med daglig træning

Several brain-training apps are now available for smartphones and tablets.

Flere hjernen-uddannelse apps er nu tilgængelig til smartphones og tablets.
Foto: Alamy

@stuartdredge

Onsdag, 23 Marts 2016 12.28 GMT

Sidst opdateret onsdag den 23 Marts 2016 12.30 GMT

Hvis nogen forsøger at fortælle dig, at den daglige brain training er en digital ting, der ramte dem (forsigtigt) med en sammenrullet avis, som så åbner for opgaver side.

Det sagt, lige siden den fiktive Dr Kawashima ‘ fik for folk, der udøver deres grå celler med en Nintendo DS, hjernen-uddannelse genre er blevet populære på håndholdte enheder. Smartphones og tablets er ingen undtagelse.

Den største hjerne-træning apps holde sig til det samme format: samlinger af mini-spil, der lover at afprøve forskellige mentale færdigheder; temmelig grafer til at vise, hvordan du er en forbedring over tid, og valgfrit abonnement til ekstra spil og funktioner.

Den videnskabelige stringens i deres påstande om, at bedre din hjerne kan være kontroversielle: en, Lumosity, blev for nylig idømt en bøde $2m for krav, der er fremsat i sine reklamer for f.eks. Men som en daglig vane, der føles værdigere end Candy Crush Saga, de kan være sjove. Her er fem værd at prøve.

Peak
Android / iOS (Gratis + in-app køb)

Peak.

Peak

Peak er den smarteste hjerne-uddannelse app til rådighed, med en poleret samling af mini-spil, der dækker emner som hukommelse, sprog, mental adræthed og… hvad var det igen? Åh ja: opmærksomhed.

Der er mere end 30 for at spille i alt, med nok variation til at stoppe din daglige samling bliver en sur pligt. Den gratis app, er der masser at gøre, men en £3.99 månedlige abonnement kan du spille alle de spil så ofte du har lyst, personalises din daglige “træning”, og giver dig mere statistik.

Løfte
Android / iOS (Gratis + in-app køb)

Elevate.

Ophøje.

Ophøje er en stærk konkurrent til Peak: det er ligeledes klart, grafik og enkle, tilgængelige mini-spil for at teste din forstand mod. Der er mere end 30 her test hukommelse, fokus, matematik, forståelse og andre mentale færdigheder.

App ‘ en er ivrige efter at få dig at logge ind regelmæssigt, sporing af dine “striber” på sin kalender, og tweaking sværhedsgrader, som du bliver mere dygtig. Også her, at et Pro-abonnement (for £5.99 en måned) låser op for flere spil, og lader dig afspille dem så tit du har lyst.

Lumosity
Android / iOS (Gratis + in-app køb)

Lumosity.

Lumosity

Veteran i flok, og den service, som mange af de funktioner, der er nu kendt fra sine rivaler. Her et udvalg af mini-spil blandes og matches til et dagligt program, med den obligatoriske stat-tracking til at vise din forbedring over tid.

Som med disse rivaler, et månedligt abonnement – £8.99 i dette tilfælde – låser op for flere spil og funktioner. På mobil, Lumosity er dyrere, men det faktum, at du kan bruge sit websted fra din computer for at appellere.

Passer Hjerner Træner
Android / iOS (Gratis + in-app køb)

Fit Brains Trainer.

Passer Hjerner Træner

En anden frisk, moderne tage på hjernen uddannelse til mobile enheder, Passer Hjerner Træner har mere end 35 spil, inddelt i forskellige workout sessioner for at holde din daglige praksis fra at føle sig gammel, uanset om du tester din hukommelse, koncentration, sprog og andre færdigheder.

En interessant tilføjelse her er spil, der er baseret på din “følelsesmæssig intelligens” (EQ) – et aspekt, der er mere i forgrunden end med rivaler. Som Lumosity, kan du også logge ind på hjemmesiden fra en computer til at fortsætte med at spille. En £7.99 et månedligt abonnement, der låser op for alle funktioner.

Cognito
iOS (Gratis + in-app køb)

Cognito

Cognito Foto: PR

Cognito er den mest spil-som af de fem apps i denne roundup, indpakning en historie af sorterer – hemmelige agenter og globale spionage missioner – omkring dens hjerne-uddannelse tests. Det har stadig alle seriøse funktioner i genren selv: hukommelse, logik og ordet mini-spil, og statistik, tracking, hvordan dine færdigheder forbedres over tid.

Det lover også at trække på data, som skridt og søvn fra Apple ‘ s Health app, for at vise dig, hvordan motion og shut-eye påvirke din mentale adræthed. Som med sine rivaler, kan du spille gratis hver dag, men et abonnement – £5.99 en måned – styrket data og giver dig ubegrænset adgang til spil.