Bil Datorer Är verktyg för att Hacka, Varnar FBI

119

Den

FBI, USA

Institutionen för Transporter och
National Highway Traffic Safety Administration förra veckan utfärdade en varning om hotet av bil dataintrång.

Datorer som styr funktioner som till exempel styrning, bromsning, acceleration, belysning och vindrutetorkare, liksom trådlös teknik som används i keyless entry, tändning kontroll, tire pressure monitoring och diagnostik-och navigationssystem, som ger portaler för cyberattack, de byråer som sagt.

Tredje part enheter som är anslutna till fordon genom diagnostik portar, och mobila enheter som är anslutna till fordon som också kan öppna dörren för hackers, de varnade för.

Säkra Tips för bilägare

Konsumenterna bör du kontrollera med fordonets tillverkare någon minns meddelanden eller uppdateringar av programvara de får, undvika att ladda ner program från tredje parts webbplatser eller fildelning plattformar, använd en betrodd USB-eller SD-kort för lagring av enheten när du laddar ner och installerar programvara till sina fordon, och se till att deras fordon programvara är uppdaterad, de byråer som sagt.

De bör vara försiktiga när modifiera fordonet programvara eller ansluta enheter från tredje part för att deras fordon.

Fordonsägare bör

kontrollera fordonets VIN för erinrar om minst två gånger per år, enligt myndigheter.

Konsumenterna kan söka för andra