Tim Cook: FBI: s påståenden om försvagades övervakning befogenheter är “en lerkruka’

132

Apples VD avfärdar FBI: s argument om att bara en iPhone kommer att påverkas av vid San Bernardino shooter Syed Farook: “Det sätter miljontals människor i riskzonen”

Tim Cook said in the interview with Time: ‘We should take a step back and look at the total that’s available, because there’s a mountain of information available about us.’

Tim Cook sa i intervjun med Tid: “Vi bör ta ett steg tillbaka och titta på det totala antalet som finns, eftersom det finns ett berg av information som finns om oss.’
Foto: Luca Bruno/AP

@dominicru

Torsdag 17 Mars 2016 16.26 GMT

Senast ändrad torsdag 17 Mars 2016 16.32 GMT

FBI hävdar att dess befogenheter att utöva tillsyn har “gått dark” är en “ökenrävarna”, Apple-chefen Tim Cook har sagt till Time magazine.

Cook är nu indragen i en eskalerande ordkrig med de AMERIKANSKA myndigheterna över Apples vägran att bryta sig in iPhone i San Bernardino terrorist Syed Farook.

FBI har anklagat Apple för poserande som “den främsta väktare av Amerikanernas privatliv” och sätta sitt varumärke inför den allmänna säkerheten. Apple har svarat med att anklaga FBI för att medvetet har för avsikt att smutskasta företaget och “kastar anständighet att vindarna”.

AMERIKANSKA myndigheter har länge varit bekymrad över den ökade användningen av kryptering – grunden för digital säkerhet – tech företag. Förra året FBI director James Comey, varnade för att öka kryptering hotade att ta världen till en “mycket, mycket mörk plats”, lämnar de brottsbekämpande kan inte komma åt information.

“Att gå i mörker – det här är en lerkruka,” Cook berättade Tid. “Ingen kommer mörkret. Jag menar verkligen, det är rättvist att säga att om du skickar mig ett meddelande och det är krypterad, kan de inte få det utan att gå till dig eller till mig, om inte någon av oss har det i vårt moln på denna punkt. Men vi ska inte vara fixerade bara på vad som inte är tillgängligt. Vi bör ta ett steg tillbaka och titta på det totala antalet som finns, eftersom det finns ett berg av information om oss.”

I intervjun Laga mat avfärdar FBI: s argument om att bara en iPhone som kommer att påverkas av Farook fall. Att skapa en “bakdörr” i Farook iPhone “sätter miljontals människor på egen risk”. Sådana program kan användas av brottslingar och andra dåliga aktörer att bryta sig in i någons iPhone, Apple har hävdat. “Det handlar inte om en telefon,” Cook berättade Tid. “Det är väldigt mycket på framtiden.”

Laga mat också hällde kallt vatten på Comey argument att Apples kryptering teknik har lämnat lag verkställighet inte har tillgång till den data som terrorister, pedofiler och andra dåliga aktörer.

Om det var ett förbud eller en försvagning placeras på Apples kryptering då “jag skulle vilja påstå att the bad guys kommer att använda kryptering från icke-Amerikanska företag, eftersom de är ganska smarta, och att Apple inte har egen kryptering”, sade Cook.

“Internet behöver inte ha gränser”, sade han. “Du kan hamna att få en app från östeuropa eller Ryssland eller var som helst, det spelar ingen roll vilket land, strax utanför Förenta Staterna. Och som app skulle ge dig end-to-end-kryptering.”