Fitbit är Alta Är Klädd för att Döda

101

Fitbit på onsdagen presenterade en ny fitness-tracker som belyser dämpade färger och fashion-forward design-element.

Alta, kostar US$129, har ett borstat, rostfritt stål som stöd för utbytbara band, så att det inte sticker ut för fel skäl.

Konsumenterna kan välja band från den Klassiska linjen, finns i plommon, grön, blå, svart och blå för $30 varje. De kan kliva upp stil med hide-läder Luxe band som kommer i grafit och lummiga rosa för $60 i varje, eller ta upp det ett snäpp med en hand-polerat rostfritt stål bandet för $100.

Fitbit har faktureras Alta som sin mest avancerade produkt någonsin för dagligt bruk.

“Enheten understryker vårt engagemang för att leverera produkter som passar sömlöst in i vardagen-en produkt som folk vill ha på sig hela dagen, samtidigt som den erbjuder den motivation och vägledning för att nå hälsa och fitness mål,” sade företaget i ett uttalande till TechNewsWorld av talesperson Kelsey Nevius.

Alta har en ny påminnelse för att Flytta funktion som knuffar användare att ta två till tre minuter att gå när de har varit stillasittande alltför länge. Användare kan aktivera eller stänga av för att passa deras omständigheter.

Dessutom Alta erbjuder nästan allt konsumenter har kommit att förvänta sig från ett fitness-tracker, med undantag av en pulsmätare.

Alta spår och timmar sov. Det kommer att tjäna upp meddelanden från en ansluten mobilenhet, och den är kompatibel med mer än 200 smartphones.

Mode Forward

En av de största fel konsumenterna har hittat med bärbara tech är att mode och form har ofta ta ett baksätet till funktioner och funktionalitet. Skrymmande bygga och intetsägande färger i början av kläder har varit motbjudande för den modemedvetna — kvinnor, i synnerhet-en punkt som inte har förlorat på hårdvarutillverkare.

Motorola och Apple har tagit hand att släppa smartwatches med tunnare armband, som normalt är mer bekväm på smalare handleder. Det verkar Fitbit har nu lagt mer tanke i mode, inte för att det helt ignorerat det i det förflutna.

Alta är i allmänhet mjukt färgpalett var motiverad av en önskan att göra en produkt som folk vill ha på sig hela dagen,” Fibit: s talesman sade. “Dessa färger kan bäras av vem som helst, var som helst.”

Det finns definitivt ett behov för en smalare, snyggare och mer bekväm design med en mer tilltalande estetiska, konstaterade Jeff Fieldhack, forskningschef för och smarta mobila enheter på
Kontrapunkt Teknik Marknadsundersökningar.

“Vi såg att på CES med smartwatch varumärken som riktar sig till kvinnor med allt från juveler till snyggare och smalare smartwatches”, sa han till TechNewsWorld.

Kvinnor har definitivt varit dålig med personliga tillbehör på marknaden, enligt Fieldhack, trots att kvinnor tenderar att spendera mer tid på hälsa mål och mer pengar på utrustning för att hjälpa till att uppnå dem.

“Så jag ger Fitbit kudos för att specifikt inriktade på kvinnor,” sade han, “men jag typ av ho-hum om hur bra detta kommer att sälja.”

Finansiering Mode

Orsaken till den känsla av pessimism är priset. På $130, “du betala en hel del för att bättre estetiskt,” Fieldhack sagt.

“Det finns modeller där ute som kostar $15 till $20 mer, men har fler funktioner, som pulsmätning,” påpekade han.

“Senare i år 2016, jag är säker på att GPS-kommer att föras ner i stort sett till det priset punkten,” förutspådde Fieldhack, “så jag tror det är det dilemma som de ska vara. Du betalar en premie för bättre estetik.”

Just nu, Fitbit har mindshare och marknadsföring, konstaterade han, men det är inte klart hur länge word of mouth och varumärke kommer att genomföra företaget.

“Jag är lite skeptisk till att de kommer att kunna hålla fast vid den marknadsandel som de äger för närvarande”, sade Fieldhack. “Jag tror att den nya leverantörer att komma in med mer attraktiva priser och minst lika mycket funktioner kommer förmodligen att ta ut bitar från dem.”

Quinten Plummer är en gammal teknik som reporter och en ivrig PC gamer som utforskas lokala nyheter för ett par år sedan och omfattar brottsbekämpning och regeringen slår, för att sedan återgå till att skriva om saker som drivs av ettor och nollor och folk som gör dem. Om det skjuter pixlar eller förbättrar liv, han vill lära sig allt han kan om det.