Dette Babylonske Astronomi Tekst Endringene Historie

270

This Babylonian Astronomy Text Changes History

I mer enn tusen år før den første teleskop, Babylonske astronomer spores bevegelse av planetene over nattehimmelen ved hjelp av enkel matematikk. Men en nylig oversatte teksten avslører at disse gamle stjernetittere også brukt en langt mer avansert metode, som foreshadows utvikling av kalkulus over tusen år senere.

Det er et kjent faktum at Babylonerne var dyktige matematiske astronomer, som har bevart sin kunnskap på hundrevis av leire tabletter. Men når astroarchaeologist Matthieu Ossendrijver av Humboldt-Universitetet i Berlin oversatt en unstudied tekst på Jupiter, oppdaget han noe overraskende. For å spore gas giant ‘ s bane over himmelen, Babylonerne brukte en geometrisk teknikk—den såkalte trapes prosedyren—som er en hjørnestein i moderne kalkulus. Inntil nå, denne metoden ble antatt å ha blitt utviklet i middelalderen i Europa, rundt 1.400 år senere.

“Dette viser bare hvor høyt utviklet denne gamle kulturen var,” Ossendrijver, som har funnet vises i dagens Vitenskap, fortalte Gizmodo. “Jeg tror ikke noen forventet noe sånt som dette ville bli oppdaget i en Babylonske tekst.”

Teksten tilhører en samling av tusenvis av leire tabletter, skrevet med kileskrift og utgravd i Irak i løpet av det 19. århundre. Ved å oversette og å studere dem over det siste århundret, arkeologer har lært en god del om Babylonerne, inkludert deres avanserte system i astronomi, som vokste ut av utviklingen av dyrekretsen rundt 400 F.KR.

This Babylonian Astronomy Text Changes History

Marduk, beskytter gud i Babylon under høyden av Babylonske astronomi, var assosiert med planeten Jupiter. Via Wikimedia

Sponset

Også prester, Babylonske astronomer som mente at alle Jordiske hendelser—været, prisen på korn, nivået av elvene—som ble koblet til bevegelse av planetene og stjerner. Og av alle krefter som påvirker vår verden fra over, ingen var like viktig som Marduk, beskytter guddom av Babylon. Han ble assosiert med Jupiter.

Som Ossendrijver forklarer i sin papir, ca 340 kjent Babylonske astronomi tabletter er fylt med data på planetenes og månens posisjoner, som er ordnet i rader og kolonner, for eksempel et regneark. En annen 110 er prosessuelle, med instruksjoner som beskriver den aritmetiske operasjoner (addisjon, subtraksjon og multiplikasjon) brukes til å beregne posisjonene til himmellegemer.

Men en samling—et sett av fire tabletter på plasseringen av Jupiter—ser ut til å bevare deler av en prosedyre for å beregne arealet under en kurve. Disse tekstene er fragmentarisk, og for sine tiår astronomisk betydning gikk unnoted. I 2014, Ossendrijver oppdaget sin undervisning bok: en tablett, sa han, at “bare falt gjennom sprekker”, og har vært å samle støv i British Museum siden 1881.

This Babylonian Astronomy Text Changes History

En av de fragmentariske Babylonske tekster (til venstre) som viser en del av en calculaton for fastsettelse av Jupiters vekt på tvers av ekliptikken plan som arealet under en time-hastighet kurven (til høyre). Via Mathieu Ossendrijver

Den nå dekodet “tekst” beskriver en prosedyre for beregning av Jupiters vekt på tvers av ekliptikken fly, bane som Solen ser ut til å spore gjennom stjerner, i løpet av et år. I henhold til tekst, Babylonerne gjorde det ved sporing Jupiter ‘ s hastighet som funksjon av tid og fastsettelse av området under en time-hastighet kurve.

Inntil nå, den eldste opprinnelse dette konseptet er datert til midten av det 14. århundre i Europa. “I 1350, matematikere forstått at hvis du beregne arealet under kurva, får du avstanden reiste,” Ossendrijver sa. “Det er ganske en abstrakt innsikt om forbindelsen mellom tid og bevegelse. Hva som vises med [disse tekstene] er at denne innsikten kom i Babylonia.”

I Ossendrijver ser det, er det lite sannsynlig at denne metoden overlevde den store delen av tid mellom forsvinningen av Babylonske kultur og dens fremvekst i middelalderen i Europa. “Jeg tror det er mer sannsynlig at de [Europeerne] utviklet uavhengig av hverandre,” sa han, og understreker at trapes prosedyre synes ikke å ha vært populære blant Babylonske astronomer, og at mye av deres kunnskap gikk tapt da kultur døde ut rundt 100 A. D.

“Hvem vet hva annet er skjult i tusenvis av tabletter liggende i museer rundt om i verden?” Ossendrijver fortsatte. “Dette er en del av vitenskapens historie, og jeg håper det hever bevissthet om verdien av å beskytte denne arven.”

[Naturvitenskap]

Følg forfatteren @themadstone

Øverst: Den nylig oversatte Teksten En detaljert i dag i Vitenskap, via Mathieu Ossendrijver