Hur att ta Bort Ditt Nummer Från Truecaller

3727

How to Remove Your Number From Truecaller

Truecaller är en populär app som visar att du kontaktuppgifter på okända nummer ringer dig. Det crowdsources kontaktuppgifter från alla användarnas adressböcker. Så även om du aldrig har använt tjänsten, ditt namn och telefonnummer kan vara på Truecaller: s databas, tack vare någon annan som har sparat dina kontaktuppgifter och tillåts appen för att komma åt dem.

Inte alla vet detta, men för fasta telefoner, Truecaller även listor adressen till fasta nät. Detta betyder inte mycket när telefonförsäljare eller spammare samtal från ett office-adress, men helst du vill inte att främlingar känna din hemadress bara för att du kallade dem från din fasta telefon. Naturligtvis Truecaller källor data från offentliga datakällor. Detta beror på om någon känner till ditt fasta nummer, de kan lätt hitta den registrerade adressen via allmänt tillgängliga telefonbok (många telekombolag har denna information allmänt tillgänglig) eller till och med genom att helt enkelt söka på ditt fasta nummer på Google.

Av denna anledning, bör du överväga att ta bort ditt nummer från Truecaller: s databas. Observera att du inte kan ta bort ditt nummer från tjänsten om du använder appen. Du måste inaktivera ditt konto för att få ditt nummer bort. Om du hade hoppats att få just ditt nummer tas bort, medan att se kontaktuppgifter till alla andra som ringer, du av lycka.

Om du är redo att ta bort Truecaller en gång för alla, här är vad du behöver göra. Om du använder appen på iPhone, Android-eller Windows mobile så här för att avaktivera ditt Truecaller konto.

Åtgärder för att avaktivera din Truecaller konto

Android
Öppna appen > peka på ikonen personer i övre vänstra hörnet > Inställningar > Om > Avaktivera kontot.

iPhone
Öppna appen > tryck på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet > Om Truecaller > Bläddra ner > Avaktivera Truecaller.

Windows Mobile
Öppna appen och tryck på de tre punkterna längst ner till höger > Inställningar > Hjälp > Inaktivera kontot.

När du har inaktiverat din Truecaller konto, du kan gå vidare för att ta bort ditt nummer från tjänsten. Här är hur.

Hur att ta bort ditt nummer från Truecaller

  1. Gå till Truecaller väljer detta på sidan.

  2. Skriv in ditt telefonnummer med rätt landskod. Till exempel: +911140404040 eller +919999999999.

  3. Kryssa för ett av skälen till unlisting, eller om du vill, skriv ditt skäl för borttagning i Annan form.

  4. Nyckeln i captcha-verifiering.

  5. Klicka Väljer Detta.

Truecaller hävdar att det tar bort dessa siffror upp till 24 timmar efter att ha mottagit en begäran väljer detta. Detta betyder inte alltid att ditt nummer kommer att stanna av tjänsten för evigt. Vi skulle bort våra mobilnummer för runt ett år sedan, men det började dyka upp igen på service för ett par dagar sedan även om vi har aldrig använt Truecaller. Din bästa insats är att hålla kontroll med Truecaller användare om de ser dina kontaktuppgifter. Om de inte gör det, är du bra att gå. Om inte, kan du alltid be dem att väljer detta ditt nummer.

Ladda ner Prylar 360 app för Android och iOS för att hålla dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna, produkt
recensioner och exklusiva erbjudanden på populära mobiler.