RIP Sarah Cheetah, den Raskeste Landet Dyr på Jorden

207

RIP Sarah the Cheetah, the Fastest Land Animal on Earth

Når du tenker “raskeste landet dyr,” hva tror du på? American Farao? Usain Bolt? Nope, frem til i dag at tittelen tilhørte Sarah, en gepard som bodde i Cincinnati Zoo. Sara døde i dag i en alder av 15.

NPR rapportert på sarahs rakett-som sprint, inkludert å bryte sin egen rekord som den raskeste pattedyr på planeten. I 2012, Sarah løp 100 meter i 5.95 sekunder, bryte hennes tidligere 2009 registrering av 6.13 sekunder. Det betyr at hun løp om 61 km / t—på 11 år gammel. De fleste pantere ikke lever så lenge.

Sarah var også spesiell fordi hun var en av de store kattene i Cincinnati Zoo reist med en valp, som dyreparker noen ganger gjøre fordi den tamme hunder å holde dynamo kiev rolig. Lexi, en Anatoliske hyrde, var hennes “livslang følgesvenn,” i henhold til hodet på Katten Ambassador program.

Sponset

Hunder og katter som lever sammen.

[NPR]