Oppstart India Er et Flott Slagord. Kan Det Bli Mer?

136

Startup India Is a Great Catchphrase. Can It Be More?

Oppstart India, Standup India arrangementet som ble holdt i forrige uke skapte en perfekt media storm. DIPP sekretær Amitabh Kant, som er kreditert med å kjøre Gjøre I India kampanje organisert tilsvarende en TED Talks arrangement, med en livewire-lov av A-listers, fra politikere og byråkrater, for å milliardær tech oligarker og tekniske entreprenører, alt på ett sted. Snakket de om hvorfor India er det største, og hva det tar å bli en vellykket oppstart entreprenør, på bakgrunn av kontor-bevis catchphrases (Vi Unobstacle, Økosystem Minus Pynt Av System, som gir Skaperne, etc.), etterfulgt av en taktrekk handling som så mange kunngjøringer som alle har hørt om nå.

(Les også: Oppstart India handlingsplan: PM Modi er 12 Store Kunngjøringer)

Lokalet var pakket til gjellene, og selv om du ikke var en del av det, kunngjøringer laget var meaty nok til å gjøre enhver entreprenør ta varsel. Rs. For 10 000 crore fond av fond, kunngjorde i 2014 Union Budsjett, har vært konkretiseres i en handlingsplan som kommer på baksiden av en finansiering vinter i oppstart økosystemet. Fjerde kvartal 2015 så en halvering av VC investeringer i henhold til CBInsights. Regjeringens Rs. For 10 000 crore innovasjon fondet vil være den mest omstridd, og nøye undersøkt del av finansieringen pie.

(Les også: Oppstart India: Hva 13 Oppstart Grunnleggerne Ønsker Fra Regjeringen)

På forsiden av det, mye av detaljene i handlingsplanen er å gi en bunn-opp-tilnærming til entreprenørskap, noe som gjør det lettere å innlemme og oppløse et selskap. Men det finnes en rekke begrensninger underveis, hoops som en oppstart må hoppe gjennom å dra nytte av disse fordelene. Det krever sertifisering fra en interdepartemental styret, oppsett av DIPP, og DIPP “kan publisere en ‘negativ’ liste over midler som ikke er kvalifisert for dette initiativet.” Her er hva startups trenger:

Oppnådd sertifisering fra interdepartemental Styret, oppsett av DIPP til å validere den innovative arten av virksomheten og:

a. bli støttet av en anbefaling (med hensyn til innovative arten av virksomheten), i et format som er angitt av DIPP, fra en Inkubator som er etablert i en post-graduate college i India; eller
b. støttes av en inkubator som er finansiert (i forhold til prosjektet) fra GoI som en del av en spesifisert plan for å fremme innovasjon; eller
c. bli støttet av en anbefaling (med hensyn til innovative arten av virksomheten), i et format som er angitt av DIPP, fra en Inkubator anerkjent av GoI; eller
d. bli finansiert av en Inkubasjon Fond/Angel Fond/ Private Equity Fond/ Akselerator/Angel Network behørig registrert med SEBI* som støtter nyskapende arten av den virksomhet; eller
e. bli finansiert av GoI som en del av en spesifisert plan for å fremme innovasjon; eller
f. har en patent er innvilget av den Indiske Patent and Trademark Office i områder tilknyttet arten av virksomheten blir fremmet.

Dette ser ut til å gå mot korn av unshackling startups, og i stedet er å skape et lag av registrering og papirarbeid for en oppstart. Sumanth Raghavendra, grunnlegger av Bengaluru-basert Pitchdeck hevder at kunstig insentiver som skattefordeler føre til skjevheter og misbruk. I tillegg, startups neppe bestill fortjeneste i de første årene av sin drift, og noen har lurt på om dette er bare et annet smutthull at eldre bedrifter vil bruke for å unngå å betale skatt.

Deepak Shenoy av Kapital Sinn, som har skrevet en e-bok på Oppstart Skatt, og hvordan det påvirker India ‘ s angel finansiering miljø, peker på at den foreslåtte skatten fordelene er illusorisk.

startupindia_uber_main.jpg

De sier at veien til helvete er brolagt med gode intensjoner. Vil denne nye oppstart fondet være fokusert på moonshot startups, sosiale virksomheter, eller motivert av pragmatisme? Vil det være mer vellykket enn tradisjonelle VC-finansiering og oversette til verdifulle bedrifter som overlever i det lange løp? Startups som passer disse midlene vil være svært observert. Det tar lang tid å ruge en høy teknologi oppstart i et overskudd som gjør selskapet, og finansiering er oksygen en oppstart behov for å puste. Dette fondet kan være golden ticket for mange nyetableringer, som ville være klokt å internaliserer Uber KONSERNSJEFENS Travis Kalanick oss snakke om hvorfor kjas er viktig for en entreprenør.

Akkurat nå, i det som kanskje er mest interessant er mulig utfallet av fem hundre regjeringen kjøre inkubatorer, eller mekke labs, i det lange løp. Tilgang til laboratorier og fabs, 3D-utskrift fasiliteter, subsidiert tilgang til en arbeidsstasjon plass med høy hastighet Internett vil være verdifull infrastruktur for student og gründer klasse, spesielt i Tier-2 og Tier-3 byer. Disse kan være sandkasser på som en mye første gangen, Internett-gründere og ingeniører kunne utnytte sine ferdigheter.

Men i India er det en lang historie av gode ideer og litt gjennomføring. Som nå, Oppstart India risiko å være noe mer enn en catch frase, og regjeringen vil behovet for å gjennomføre disse ideene raskt hvis det er å virkelig gjøre en forskjell.

Last ned Gadgets 360-app for Android og iOS for å holde deg oppdatert med den nyeste tech nyheter, produkt
anmeldelser og eksklusive tilbud på de populære mobiler.