Et barn av rike foreldre. Gjennomgang av smarttelefonen (Lenovo) ZUK Z1

179

Likevel, navnet kan være mer klar på det russiske markedet smarttelefon vil bli kalt “bug”, og som i beste fall vil folk huske instant drikke, erstatte brus for barn av 1990-tallet. Imidlertid, på bakgrunn av sirkus med navn på Kinesiske merker, “datter” Lenovo ser ganske fornuftig.

Den overordnede merkevare er å oppføre seg merkelig — “ikke rasprashivaete oss om ZUK — vi ga oppstart penger og har ingen kontroll over sin utvikling. De utvikler seg av seg selv”. Vanligvis en dott av penger rike foreldre kaste seg elsket barn, og videre er det to typer hendelser:

– barnet bruker pengene på noe dumt, og min far var big spender nikker, og sier, “sjel, men unge mennesker i dag ne ‘borte”;

– “datter” lykkes, blir på kvelden showet, hvor alle de samme overordnede utbryter “se, hva er bra? Mitt blod!” til applaus fra uvitende Husmødre.

Uansett, nå ZUK tilbud på pakken etiketter, sier han, vi “Lenovo Selskapet,” men de ser Lenovo nytt merke fra langt borte, og mens motvillige til å kommentere på hans suksess. ZUK planer er ambisiøse: gutta og den gjennomsiktige smarttelefon umiddelbart rullet ut, og utvalget under en rekke økonomiske plan for å skape. Men den “første tegn” ble selskapets flaggskip med en lang batterilevetid. Se etter det gode i ham, eller gjør vi tilbyr Lenovo annet i den nye etiketten.

Лицевая панель ZUK Z1
Frontpanelet ZUK Z1

Funksjoner

ZUK Z1

Operativsystemet

Android 5.1 Kjærlighet På Pinne

Skjermen

5.5 tommer, 1920×1080, IPS 401 ppi

Prosessor

Qualcomm Snapdragon 805 MSM8974AC, 2,5 GHz (4 kjerner, Krait)

Grafikk

Adreno 330

Operative minne

3 GB

Konstant minne

64 GB

Lenke

4G (LTE Katt.4) , 3G, Wi-Fi 802.11 (IEEE 802.11 b/g/n/ac), Bluetooth 4.1, GPS, GLONASS

Kamera

13 MP viktigste med autofokus, video 1920×1080, foran 8 MP

Batteri

ikke-flyttbare 4100 mAh

Størrelser

156x77x8,9 mm

Vekt

175 g

Prisen på tidspunktet for publisering

23 000 rubler

Pris i henhold til pris.NO

Sitat:ZUK Z128011

Design og ledelse

Hvis du tar i betraktning hvor stor batteriet er skjult inne i kroppen, ZUK Z1 kan bli kalt en av de mest slank phablets i sin klasse — det Kinesiske Pakket en 4100 mAh batteri på 8.9 mm tykkelse av kroppen. ASUS ZenFone 2, for eksempel, med en tykkelse på 10.9 mm har bare 3000 mAh, LG-flaggskip ser også ikke er så lønnsomme (9.8 mm, 3000 mAh). iPhone 6-ere Pluss, selvfølgelig, mye mer slank, men batteriet er tyngre og han er svakere med 30%. Slik teknologi kan også tilgi den ikke-utskiftbart batteri av seg selv, og den manglende Micro SD slot.

Нижняя грань ZUK Z1
Den nedre overflaten ZUK Z1

Live-design-smarttelefonen er ikke imponerende: matt plast, selvfølgelig, praktisk og ikke samle riper, men ser unremarkable: samme struktur som vi så i den økonomiske ærlig Highscreen Makt Fem, og i den flaggskip (selv krise) oppfattes uten entusiasme. Men i de hvite ZUK Z1 blanke, gni utsatt og, uansett, mer luksuriøst utseende. Til hver sin egen.

Og bak kamera, men ikke projisere, i seg selv er svært små, som navlen på kroppen fett Brasilianske kvinner. Derfor metallkabinett har blitt den viktigste (og eneste) ornament av smarttelefon — den er begrunnet selv om smarttelefonen i seg selv er for tung.

Den fingeravtrykkleser er overraskende bra, selv om det går litt tregere enn sensorene i den nye iPhone og Nexus. Skinny tastene på høyre side for å finne det vanskelig, men dette er et felles problem for alle hardy smarttelefoner.

Верхняя грань ZUK Z1

Den øverste siden av ZUK Z1 Левая грань ZUK Z1

Venstre ansikt Z1 ZUK Две Nano-SIM и никаких карт памяти

To Nano-SIM og ikke minnekort Тыловая панель ZUK Z1

Bak panelet ZUK Z1

Skjermen og lyd

I den andre smarttelefoner-centenarians spare på displayet (Hei, Philips!), men ZUK Z1 matrix forlater et godt inntrykk. Stort utvalg av lysstyrke som Samsung Galaxy Note 5, kontrasten er også god, anti-gjenskinn filter og oleophobic-belegg hever ingen innvendinger (på gaten informasjonen er lesbar uten problemer, selv når været er fint).

Det er også ulemper: bildet er litt mørkere enn den gjennomsnittlige AMOLED, farge balanse er konfigurert skjødesløst — sett “hodet” det er påfallende at den hvite fargen gir litt blå, og når avviket viser tvert imot at bildet gir gul. Color — mettede som Samsung smarttelefoner, og justere sin intensitet, som i andre varianter av Cyanogen OS, ZUK Z1 ikke. Og viktigst av alt — en høy grad av avvik DeltaE, noe som betyr at bildet er blandet parasittiske nyanser, men ikke så godt synlig.

Hvis, etter chicanery ovenfor, blir du varslet, og kvalitet i ZUK faktisk kan sammenligne det til LG G2 display (bare farge helten vår er mer enn mettet) eller Sony Xperia Z5 (ZUK litt mindre enn den maksimale lysstyrken). Du kan leve, Generelt.

Vise egenskaper ZUK Z1

Den maksimale lysstyrken

500 CD/m2

Kontrast

Color gamut (sRGB)

>100%

DeltaE

5,8

Gamma

2,2

Farge temperatur

7500K

Audioplayer for musikk fra et minnekort i det ZUK — Cyanogen OS fratatt selv populært blant fans å reflash spiller Apollo. Det er bare cloud-basert Google Play Musikk.

Lyden i ZUK Z1 er helt flat og følelsesløse, både hodetelefoner og fra høyttaleren. Volumet på høyttaleren er nok (noen ganger litt høyere flaggskipene, men så god), klarhet er gjennomsnitt — du kan sette musikk i noen som helst grad av lurt og det vil høres gjenkjennelig. Hodetelefonene er veldig, veldig lyst til å spice opp lyd equalizer — bass “slå opp”, lyd klarhet litt økning. I prinsippet, og som fungerer, men ingen “høydepunkter” for å lytte til musikk fra smarttelefonen ble merkelig.

Strykejern

Hvem som er savnet den Gylne æra av kraftig old-school smartphones? ZUK bare skapt for slike reaksjonære: Snapdragon 805 er den siste av de “dinosaurer” pretty damn kraftige Quad core-prosessor på den forrige generasjonen. Vet for daglige arbeidet det er nok til denne dag, og subjektivt, fire mektige core Krait fungere i hverdagen programvare raskere enn “mais” Mediatek MT6753 eller Snapdragon 615.

Мощность процессора (тест Geekbench)
Prosessor speed test (Geekbench)

Et annet problem er at for spill 805 th opphørt å være et levedyktig alternativ. Spesialister i Styret “datamaskiner” er vel klar over situasjonen, når det er en fristelse å montere en kraftig PC fra en gammel jern på halv pris, men ingen DirectX 11 (som det er 12, hva mener du?), heller ikke er relevant nå, 4 gigabyte minne du får. Ellers vil systemet fungere raskere middelklassen og å spise mye strøm, “å kjøre” i sin helhet, og å spise.

Så med spill på Android vil du være for gammel til støtte for OpenGL ES 2.0 — spill alle vil “fly”, men grafikken vil aldri bli så effektiv som mulig. I andre ting maskinvaren er ganske moderne og Wi-FI 802.11 x har 5 Ghz og GLONASS, og 4G er ganske relevant fartsgrensen.

Игровая производительность (тест 3DMark Ice Storm Unlimited)

Spillytelse (test 3DMark Ice Storm Ubegrenset) Производительность всей системы (тест Antutu Benchmark)

Ytelse (Antutu Benchmark-test)

Programvare

Helten i vår gjennomgang er ikke til å passe definisjonen av “sanksjoner”, men “krise” er absolutt. Dette betyr at mindre endringer uten å bruke dem, vil det være ubehagelig. For eksempel, standard font i ZUK absolutt ikke tilpasset for det Kyrilliske, tekst vises kirilly “i o t t a K”. Problemet er løst ved å endre skriften i innstillinger for system og tema innstillinger.

Интерфейс Android Lollipop в ZUK Z1 Интерфейс Android Lollipop в ZUK Z1 Интерфейс Android Lollipop в ZUK Z1 Интерфейс Android Lollipop в ZUK Z1

Grensesnittet av Android-kjærlighet på pinne i ZUK Z1

Resten — foran oss litt utvidet (standard design Lollipop/Marhmallow vilt rastochitel, ærlig) Cyanogen, med alle sine fordeler og ulemper. Endret tastaturet på skjermen, og dekselet og noen etiketter. Alle andre detaljer av grensesnittet har vært nesten uendret sammenlignet med den opprinnelige versjonen av Android 5.1. I denne forbindelse ZUK nær Z1 er utstyrt med den samme prosessoren og Motorola Nexus 6 sammenligner gunstig med Lenovo smarttelefoner med sitt evige uhyggelig proprietær shell VIBE UI.

Kamera

Og vet du hva, mange ganger gjentatt gamle feil blir til en spesiell “smak” — alle de nyeste smarttelefoner som kjører Cyanogen OS av suger, uansett hvor kule kameraer installert i dem. I ZUK, ingeniører montert et kamera foran OmniVision OV8868 så mye som 8 megapiksler og en bakre sensor Sony Exmor IMX214 (samme installert i Sony Xperia C4), men skrevet av venstre hæl av algoritmer med bilde ødelegge alt.

Пример фото, снятых на фронтальную камеру ZUK Z1 Пример фото, снятых на фронтальную камеру ZUK Z1 Пример фото, снятых на фронтальную камеру ZUK Z1

Eksempel bilder tatt med kameraet på forsiden ZUK Z1

Smarttelefonen er oppfører seg veldig dumt når fokus, er det nødvendig igjen “kick” og peker på motivet i fokus. Jeg skammer meg over å si det, men fotografering erfaring legger opp nøyaktig den samme som i tilfelle av økonomiske Fly-Wileyfox for $89 — når du tar et bilde du har å “jobbe”, for å nervøs, for å gjøre en masse trening, slik at skarpheten var OK.

I rom som alt er lagt til behovet for å manuelt slå av eksponering — for eksempel prislapper på butikken kan du anslå hvor smarttelefon perspecive rammen, selv i gunstige opptaksforholdene.

Пример фото, снятых на тыловую камеру ZUK Z1 Пример фото, снятых на тыловую камеру ZUK Z1 Пример фото, снятых на тыловую камеру ZUK Z1 Пример фото, снятых на тыловую камеру ZUK Z1 Пример фото, снятых на тыловую камеру ZUK Z1 Пример фото, снятых на тыловую камеру ZUK Z1

Eksempel bilder tatt med bak kamera ZUK Z1

På natten det blir verre — søkeren begynner å avta, hvis Z1 ZUK på denne tiden vendinger et fancy leketøy og på samme tid, noe som rister, reaksjonen av en smarttelefon sakte ned mens du tar bilder trenger ikke å puste, for ikke å flytte, febrilsk jamming av mobiltelefoner i hendene på et par sekunder. Ellers, rammen er garantert å være oljet. Og der hevdet optisk stabilisering, som synge lovsanger av kolleger.? Hvor er hun, faen det, hvis video er hakkete i når du tar bilder i hvilken som helst modus for skarpere enn på en billig Samsung Galaxy A3?

Videokvaliteten er gjennomsnittlig, har vi sett mer og detaljerte Full HD i mobiltelefoner. Selfie kameraet raskt og farsightedness er ikke annerledes, men bilder og spesielt video kvalitet er produsert.

I den Generelle kvaliteten på kameraene i ZUK Z1 er skuffende. Selv Huawei Honor 7 ham shredding bildet støyreduksjon ser bedre, men gamle folk Sony Xperia Z3 eller Samsung Galaxy S5 ta så mye kulere at det blir ubehagelig.

Nå kommentaren vil bli fornærmet “cubeline” som karacali i firmware en annen app for opptak, klokket opp de beste innstillingene og klem ut en anstendig kamera kvalitet. Dette er en slik prosedyre, som kjøpere av den Sovjetiske biler-cars, når bilen etter at den er sluppet ut fra anlegget, var det nødvendig å behandle mot korrosjon (ellers vil de rot med en forferdelig fart) og stram mutterne, som bestemte seg for ikke å arbeide dolt-arbeidere. Ville en slik praksis med en sang i en bestemt retning — all elektronikk må fungere og umiddelbart.

Autonomi

ZUK Z1 det er vanskelig å sammenligne med andre smarttelefon “head”: av standarder for lang levetid modeller av helten vår for sterk (selv bemerkelsesverdig hastighet Highscreen Boost 3 til gamle Snapdragon fortsatt å danse og danse), og uvanlig for en “marathon” Full HD-skjerm. Men av standarder for populære phablets det er a priori mer bevæpnet med sin 4100 mAh batteri mot et gjennomsnitt på 3000 mAh.

ZUK Z1

Bruk (lysstyrke 200 CD/m2)

Varigheten av arbeidet

Video fra et minnekort

11 timer og 10 minutter

Spillet

5 timer og 30 minutter

Å lese

14 timer og 15 minutter

Og selv med de ulempene i forhold Z1 er fortsatt holder bra i sammenligningen med Samsung Galaxy Note 5 og effektivt AMOLED-skjerm, vår helt ikke streik i en skitt personen, og mindre kraftig Acer Liquid Z630 når de samme 4000 mAh batteri varer ikke lenger så, til eierne av vår smarttelefon plutselig ønsket å endre for nettbrett som kjører MediaTek MT6753. Ikke for å si at Snapdragon 805 oppfører seg tilstrekkelig i standby-modus — i løpet av uken, inkludert Wi-Fi, og aldri på skjermen og synkronisere smarttelefonen er utladet til null, bare liggende på bordet. Men under belastning kvalitet fire Krait-kjerner spiser moderat mengde energi, og det gleder.

Продолжительность работы в смешанной нагрузке (тест PCMark, 200 кд/м2, минут)
Varigheten av blandet arbeidsmengde tester (PCMark, 200 CD/m2, min)

Konkurrenter

ZUK Z1

Highscreen Boost 3

Xiaomi Redmi Note 3

 


Operativsystemet

Android 5.1 Kjærlighet På Pinne

Android 5.1 Kjærlighet På Pinne

Android 5.1 Kjærlighet På Pinne

Skjermen

5.5 tommer, 1920×1080, IPS 401 ppi

5 tommer, 1920 x 1080, IPS, 441 ppi

5.5 tommer, 1920×1080, IPS 401 ppi

Prosessor

Qualcomm Snapdragon 805 MSM8974AC, 2,5 GHz (4 kjerner, Krait)

MediaTek MT6753 1,3 GHz (8 kjerner, Cortex-A53)

MediaTek MT6795 2,0 GHz (8 kjerner, Cortex-A53)

Grafikk

Adreno 330

Mali-T720

PowerVR G6200

Operative minne

3 GB

2 GB

3 GB

Permanent minne

64 GB

16 GB

32 GB

Lenke

4G (LTE Katt.4) , 3G, Wi-Fi 802.11 (IEEE 802.11 b/g/n/ac), Bluetooth 4.1, GPS, GLONASS

4G (LTE Katt.4), 3G, Wi-Fi 802.11 (IEEE 802.11 b/g/n), Bluetooth 4.0, GPS

4G (LTE Katt.4) , 3G, Wi-Fi 802.11 (IEEE 802.11 b/g/n/ac), Bluetooth 4.1, GPS, GLONASS

Kamera

13 MP viktigste med autofokus, video 1920×1080, foran 8 MP

13 MP viktigste med autofokus, video 1920×1080, front — 5 MP

13 MP viktigste med autofokus, video 1920×1080, front — 5 MP

Batteri

ikke-flyttbare 4100 mAh

basic — 6000 mAh, flyttbare

ekstra — 3000 mAh, flyttbare

ikke flyttbare 4000 mAh

Størrelser

156x77x8,9 mm

141×71,4×13,9 mm (base batteri)

141×71,4×9 mm (ekstra batteri)

150x76x8,65 mm

Vekt

175 g

200 g (base batteri)

140 g (ekstra batteri)

164 g

Prisen på tidspunktet for publisering

22 000 rubler

20 000 rubler

18 000 rubler

Pris i henhold til pris.NO

Sitat:ZUK Z128011

Sitat:Highscreen Øke 328011

Sitat:Xiaomi Redmi Merk 328011

Konklusjoner

Når munken synger bedre enn de fleste legfolk, det blir enda mer populære enn lei med sukkerholdig pop-stjerne. Når smarttelefonen er opprettet med tydelige hint om at “vi vil ikke senke Hicks — vi Lenovo spesiell enhet!” — og med den etterspørselen blir større.

La oss ikke bli hengt opp på bilde av i dag, kan ikke skryte av venner, kan de si, “jeg kjøpte en Zuke!”, men mer nylig, den samme sympatiske smil forårsaket og bærbare Lenovo, for eksempel. Sterpitsja-sljubitsja, som tilfellet var med andre merker.

Og i Generelt — alt i denne smarttelefonen er god har ingenting å gjøre med Lenovo. Høy kvalitet visning, sjeldne fullblods-core Qualcomm-prosessor i stedet for MediaTek konsumvarer, en virkelig kul selv-kontroll (uten “pogorelogo” kostnad på Intel eller pengeutpressing Helio X10), og en rimelig pris, forresten. Fordi Lenovo og Huawei har lang stroilas hodet fra sin steepness, og med det har mistet verdi og pris merkelapper.

Du kommer til å le, men det viktigste ulempene av smarttelefonen også stammer fra det faktum at det har ingen direkte relasjon til Lenovo. Det er der Kinesiske ingeniører, utviklere ZUK innført firmware Cyanogen OS, noe som kameraet fungerer vel ikke optimalt? Hvorfor den internasjonale versjonen av smarttelefonen Kyrillisk skrift standard strukket i bredden — sikkert for de mange års erfaring med leveranser av mobiltelefoner i Russland det var umulig å sikre normal lokalisering av smarttelefon bare som standard?

Gutta fra ZUK rette er opprørt og sier at alle prestasjoner og mangler i den nye modellen er det bare på sin egen samvittighet. Og med den tilnærming “oss med en kraftig økonomiske telefon — og gresset ikke vokser, hans herske over glitches seg selv”, den Kinesiske og russiske markedene har avlet en hær av produsenter, som selv vi, korrekturlesere, ute av stand til å huske.

Igjen, bare for å være klar i trekanten av “kvalitet på skjerm / strøm / utholdenhet” smarttelefon overraskende god å diskutere med ham, bortsett fra at de nevnte Galaxy Note 3. Men firmware trenger flere polske og stygg oppførsel bak kamera — justere til minst VIBE S1.

Ellers krisen helt ZUK fast inne i det Kinesiske markedet, og da han risikerer “kollaps” som det var med smarttelefoner i-Mate og Qtek, som var “som HTC, men ikke HTC.” Så vi ønsker de unge oppstart for å gjenta suksessen fra Panasonic, som er et datterselskap merkevare av Matsushita ble grunnlaget for alle Japanske selskaper. I navnet på Lenovo, Motorola, og prisen revolusjon i mobiltelefoner!

ZUK Z1

Fordeler:

Ulemper:

+ Stor utholdenhet

Vanskelig kontrollen for kameraet, lave bilde-og videokvalitet i mørket

+ Svært høy (av standarder for klassen) ytelsesnivået

Mindre feil i lokalisering og innhold av firmware

+ Lyse høy kvalitet visning