De Rare Manier waarop de Permanente (Niet Lopen), en op de Roltrappen Helpt Mensen sneller

118

The Weird Way That Standing (Not Walking) on Escalators Helps Move People More Quickly

Het is de gouden regel van de druk op de roltrappen: aan de ene kant, lopen op de andere. Maar de passagiers de roltrap in een van Londen ‘ s drukste metrostations werden onlangs geconfronteerd met een rare regel: Iedereen moet staan. De ambtenaren beweren dat het maken stations efficiënter worden uitgevoerd. Maar hoe?

De hoofd-smakken logica werd in detail uitgelegd door De Voogd dit weekend. Ik geef toe, het is nog niet helemaal zin om mij, maar er is de achterliggende gedachte.

Transport for London is het zien van record-hoge aantallen passagiers, die leidt tot sommige stations (met name de oudere, meer verouderde) overspoeld raken met de organen tijdens de spits. Roltrappen natuurlijk het maken van knelpunten bij al die mensen zijn geperst in een smallere paden, dus je zou denken dat het zou verbeteren congestie voor het sneller bewegende mensen om te gaan en glijden langs de langzamer bewegende mensen.

Maar nee! Eigenlijk komt het neer op twee factoren: hoeveel trappen passagiers moet beklimmen (of dalen), en hoeveel passagiers uiteindelijk te proberen. Als er te veel mensen proberen om te lopen lange roltrappen, eindigt het maken van de congestie nog erger. Neem het Londense metrostation Holborn station en de 77-voet roltrap:

Een studie uit 2002 van de roltrap van de capaciteit op de Ondergrondse gevonden dat op machines zoals die in Holborn, met een verticale hoogte van 24 meter, slechts 40% zou zelfs maar te overwegen. Door het aanmoedigen van hun voorkeur, TfL effectief helften van de capaciteit van de roltrap in vraag, en zorgt voor aanzienlijk meer crowding hieronder vertragen iedereen neer. Wanneer u voor de typische eisen voor een halo van de persoonlijke ruimte die er nog zijn, zelfs voor de meest ongeremde forensen—een verschijnsel beschreven door de ‘crowd control’ – goeroe Dr. John J Fruin als “de menselijke ellips”, wat betekent dat ze grotendeels niet bereid om op te staan met iemand die direct naast of op de eerste stap in het voor-of achter—de theoretische capaciteit van de roltrap helften weer. Waarlijk, het was het proberen waard om trek een beetje terug van die verspilde ruimte.

Extra data-modellering bleek juist: Als iedereen beweegt met dezelfde snelheid (lopen op de roltrap, dan niet lopen op de roltrap), 31 meer mensen zou kunnen krijgen op de roltrap elke minuut.

Gesponsord

Overtuigd? Zelfs als het zou kunnen werken, in theorie, de echte uitdaging is om de hectische passagiers met je eens. Japan heeft ingesteld een soortgelijk beleid heet “Don’ t Lopen, te Staan Waar Je Wilt.” De London experiment was, in feite, geïnspireerd door Hong Kong, waar het bericht van de passagiers was die zich het beste was voor de veiligheid. Het systeem beweerde te zien een afname in ongevallen (blijkbaar een heleboel mensen raken ernstig gewond elk jaar door een andere snel bewegende mensen in de metro?). Maar wat voor boodschap zou werken in Londen? TfL is nog niet zeker.

Tijdens een drie weken durende proef, Londen moest station werknemers uit te roepen op Holborn passagiers te staan, maar ze hebben grotere plannen als het experiment definitief:

De leuning en de trede van de roltrap een andere kleur en een stevig paar voeten versieren de linkerkant van de stappen. In plaats van de werkelijke mensen, een hologram klantenservice medewerkers om mensen eraan herinneren om op te staan beide zijden.

Hoewel ik zou kunnen kopen van de veiligheid argument, denk ik niet dat dit zou ever ever ever ever gebeuren in New York City. Het serieus gek klinkt om iemand te hebben die daar staan te “maken” mensen staan, hologram of mens. Ik bedoel, ZE KUNNEN JE NIET STOPPEN met LOPEN, toch? Het zou kunnen werken in andere landen, maar dit is Amerika.

[De Beschermer]

Foto door Ged Carroll