Activision Blizzard enligt Uppgift Förvärvar MLG i E-Sport Tryck

114

Activision Blizzard Reportedly Acquires MLG in E-Sports Push

Det verkar som Call of Duty och World of Warcraft hitmaker Activision Blizzard har förvärvat Major League Gaming (MLG) – en av de största inom e-sport-företag i USA. Beskedet kommer via Esports Observatör, en hemsida som påstår sig ha dokument som är kopplade till affären. Det sägs att Activision Blizzard har förvärvat majoriteten av MLG: s tillgångar för $46 miljoner.

Detta omfattar även Activision Blizzard att ta ansvar för en del av MLG: s skulder. Spekulationer bland aktieägarna har lett till en övertygelse om att det mesta av pengarna från försäljningen av företagets tillgångar kommer att resultera i att betala av sina skulder, lämna lite för dem. Även, en av grundarna och VD Sundance DiGiovanni har ersatts med Greg Chisholm, organisationen ex-CFO.

(Se även: PlayStation Plus League för E-Sport för att Starta i Paris Games Week)

En gång i tiden, MLG var den största e-sport företag i USA men var en krympling med betydande skuld, vilket resulterade i flera skuldfinansiering omgångar. Dessutom, det har förlorat sig på Call of Duty Pro League konkurrent ESL. Intressant dock, MLG grundare Mike Sepso lämnade företaget i oktober 2015, för att gå med Activision Blizzards nya e-sport division.

Detta är inte Activision Blizzards första e-sport förvärv. Under 2013 köpte IGN Pro League som det gick att stänga, återanvända sina anställda för att stödja Blizzards spel med mobil och på webben. Men i det här fallet, om det inte är säkert vad Activision Blizzard planerar att göra med MLG eller dess personal.

Det markerar en rörelse från en utgivare att gå utanför sin kärnverksamhet för att göra spel. I slutet av förra året, Electronic Arts meddelade en e-sport division att ledas av EA Sports-chefen Peter Moore.

Ladda ner Prylar 360 app för Android och iOS för att hålla dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna, produkt
recensioner och exklusiva erbjudanden på populära mobiler.