Angivelig Utdødd Havet Slanger Oppdaget Utenfor Kysten av Australia

748

Supposedly Extinct Sea Snakes Spotted Off the Coast of Australia

Ingen har sett en viss arter av sea snake i mer enn 15 år, med stadige bekymringer for at de har dødd. Så tenk overraskelse for forskerne når de oppdaget et par av disse unnvikende havet slanger utenfor kysten av Vest-Australia.

Den Australske kort nosed sea snake (Aipysurus apraefrontalis) ble offisielt oppført som Kritisk Truet tilbake i 2010, men disse vannlevende skapninger forsvunnet fra deres naturlige habitater i Ashmore Rev i Timor-Havet en gang mellom 1998 og 2002. Gitt den fullstendige mangel på observasjoner siden den gang, naturvernere fryktet at de var permanent borte; siste sighting viser de fortsatt rundt.

Oppdagelsen av det akvatiske slanger ble bekreftet etter en Western Australia Parker og Dyreliv Offiser, Gi Griffin, sendt bilder av et par av slanger tatt på Ningaloo Reef å ARC Centre of Excellence for Coral Reef Studier ved James Cook University. Resultatene av den påfølgende analysen vises nå i den nyeste utgaven av Biologiske Bevaring.

Supposedly Extinct Sea Snakes Spotted Off the Coast of Australia

Spennende, et par slanger ble det frieri, som antyder at de er medlemmer av en hekkebestand. Disse skapningene er klassifisert som marine hydrophiines, noe som betyr at de er sanne havet slanger; de lever utelukkende i vannet, er aggressiv, og gi live-fødsel til avkom.

I ennå flere gode nyheter, forskere laget en annen uventet oppdagelse når de har funnet en stor bestand av den sjeldne blad-skalert sea snake (Aipysurus foliosquama) som bor i sjøgress senger av Shark Bay. Slanger ble oppdaget om 1,056 miles (1,700 km) sør for slanger’ eneste kjente voksested på Ashmore Reef.

Sponset

– Dette funnet er veldig spennende, vi får en ny sjanse til å beskytte disse to endemiske Western Australian havet slangearter,” bemerket studie hovedforfatter Blanche D’Anastasi i en pressemelding. “Men for å lykkes i å beskytte dem, vil vi ha behov for å overvåke bestander samt gjennomføre forskning på forståelse av biologi og truslene de står overfor.”

Supposedly Extinct Sea Snakes Spotted Off the Coast of Australia

Forskerne er ikke helt sikker på hvorfor sea snake bestander er på tilbakegang, men tråling kan ha noe med det å gjøre. Som forskerne skriver i sin studie:

De fleste havet slanger ble samlet inn fra demersal reke trål bifangst undersøkelser, som indikerer at disse artene er sårbare for demersal trål utstyr. Likevel, forsvinningen av disse to artene fra Ashmore Reef (som falt sammen med extirpations av minst tre andre sea snake arter) kan ikke legges til trålfiske og forbli uforklart.

Følgelig, naturvernere vil behovet for å identifisere de viktigste truslene mot disse to artene hvis effektiv bevaring strategier er å bli implementert.

Les hele studien på Biologiske Bevaring: “Nye utvalg og habitat-poster for truet Australske havet slanger øke utfordringene for bevaring“.

E-post forfatteren på george@gizmodo.com og følg ham på @dvorsky. Alle bilder ved å Gi Griffin, W. A. Dept. Parker og Dyreliv