Safeway Butiker Har Drabbats Av Kort Skumma Attacker

141

Safeway Stores Have Been Hit By Card Skimming Attacks

Om du har kollat på Safeway i Kalifornien och Colorado nyligen, kanske du vill kolla dina bankkonton: supermarket-kedjan har erkänt att det är utredande kort skumma attacker på flera av sina butiker i dessa stater.

Krebs på Säkerhet rapporter som finansiella institut som undersöker en serie av attacker som verkar ha tagit fördel av äventyras kreditkort terminaler i Safeway butiker. Så långt, det verkar som särskilda körfält var riktade i butiker, men för närvarande Safeway har inte meddelat vilka av dess grenar är drabbade. Krebs har dock påpeka att hans källor talar om för honom attackerna verkar vara kopplade till Arvada, Barrträd, Denver Englewood, Lakewood, Castro Valley och Menlo Park.

Kanske mer oroande är det faktum att det är en bluff kan inte isoleras till stormarknadskedja. En Safeway talesperson heter Brian Dowling berättade Krebs att “detta är inte unikt för vårt företag, och vi förstår har några andra återförsäljare kan ha varit mer påtagligt påverkas.” Det är oklart vilka återförsäljare som han hänvisar till, tänkte att det är tänkt att de attacker som kan ha inträffat sedan början av September.

Även om det är oklart hur attackerna kan ha ägt rum, de processer som är inblandade måste ha varit genomarbetade. För att få kortet data och PINs, brottslingar måste ha fysisk tillgång till maskinerna vid en viss tidpunkt. Ja, Krebs resonerar att “skumma incidenter med kassan körfält i butiker i allmänhet innebär någon på insidan vid de berörda återförsäljare.”

Under tiden har råd förblir densamma: att vara försiktig med misstänkta betalar poäng, betala med kreditkort där du kan, och varna din bank så snart som du upptäcker någon otillåten aktivitet på dina konton.

Sponsrade

[Krebs på Säkerhet]

Bild av Thomas Hawk under Creative Commons-licensen