Firefox Uppdateringen Ger 64-Bit-Klient för Windows, Strängare Skydd mot Spårning

126

Mozilla har uppdaterat sin Firefox klienter för Windows, Mac, Linux och Android till version 43, och lagt till en rad nya funktioner. Windows-klienten innehåller nu en 64-bitars version, medan alla versioner kan nu välja en strikt blocklist för att stärka den nya funktion för spårningsskydd i Privat Surfning – infördes i och med Firefox 42. Firefox för Android, å andra sidan, får förbättringar till kurslitteratur, hjälpmedel och mycket mer.

Mozilla, som redan har en 64-bitars version av Firefox klienten på Mac och Linux, meddelade på tisdagen att det är att släppa en 64-bitars version av webbläsare på Windows. Den nya versionen, som fungerar på Windows 7 eller högre version, bör erbjuda ett snabbare utförande och bättre säkerhet. I allmänhet kommer det att vara snabbare, eftersom det kan få tillgång till hårdvara register och instruktioner snabbare än någonsin tidigare.

En 32-bitars-versionen av klienten kan bara använda 4 gb adressutrymme, vilket säkert inte är tillräckligt bra för att hantera stora webbapplikationer. Som vårt beroende av moln-baserade tjänster fortsätter att växa, och vi fortsätter att se en ökad spridning av 64-bitars hårdvara och mjukvara för både PC och mobila sfären, och 32-bitars version skulle bli föråldrad teknik i kommande åren.

Mozilla noteras att 64-bitars version av Firefox för Windows erbjuder för närvarande begränsat stöd för plugins. Detta, i sin tur, skulle kunna göra några webbplatser som behöver plugins för att fungera oförenligt när du provat på den nya webbläsaren.

Andra tillägg är möjligheten att använda Privat Surfning funktionen för att blockera ett bredare utbud av Webb-trackers. Webbläsaren nu erbjuder användare en möjlighet att blockera ytterligare spår med en “strikt”. Bolagets blogginlägg beskriver, “Ett grundläggande skydd lista är på som standard i Privat Surfning med spårningsskydd och det skyddar mot många ad, analytics och sociala trackers. Om du vill ha ett ökat skydd från att spåra, Firefox låter dig nu välja en strikt (‘strict’ skydd blocklist som kommer att blockera ytterligare innehåll trackers, så som det ofta finns i video -, foto-och bädda innehåll. Att välja den här listan kommer med en avvägning eftersom Koppla bort har fått rapporter från användare av vissa webbplatser inte fungerar som de ska och i vissa fall bli obrukbar, när detta strikt (‘strict’ lista används.”

Den andra stora tillägg i Firefox 43-klient för Windows, Mac och Linux är förmågan att välja din sökmotor från adressfältet (Mozilla gillar att kalla det Awesome Bar).

Firefox för Android har uppdaterats till version 43, erbjuder nu möjligheten att ha fliken ljud indikatorer. Användare kommer nu att kunna veta vilka flikar som producerar ljud. Funktionen rullas ut till desktop klient nyligen med Firefox v42. Dessutom kan användare nu markera som läst/oläst artiklar i reading list avsnitt. Företaget säger att Firefox klient har också fått en del förbättringar när bläddra, zooma, och sammanhangsberoende menyn i Talkback skärmläsare. Användare kan också inkludera URL-adressen för den webbsida som de är när de delar sms: a.

Ladda ner Prylar 360 app för Android och iOS för att hålla dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna, produkt
recensioner och exklusiva erbjudanden på populära mobiler.