Nokia E90 jämfört med iPhone 6s Plus på video

221

På den YouTube-kanal som heter Inspektör Smartphone publicerat en intressant video som jämför en modern smartphone iPhone 6s Plus och den legendariska Nokia E90 Communicator.

Minns Nokia E90 tillhörde raden av enheter som kallas Nokia communicator — horisontella vikbar med en hårdvara QWERTY-tangentbord. Det släpptes 2007, vid en tid då det var möjligt att hes att argumentera på forum om fördelarna med Android än iPhone, och om en enhet utan pekskärm, kan du ringa Communicator eller den största, vad han förtjänar att vara patetisk smartphone. 2007 var också ett år av lanseringen av den första iPhone, samtidigt som den första offentliga versionen av Android som infördes under 2008.

Nokia E90 som kör Symbian OS 9.2 (S60 3rd Edition FP1), utrustade med två icke-touch-skärmar med en diagonal på 4 tum och 2.2, liksom sådana avancerade funktioner som GPS, kamera på 3,2 megapixel med autofokus och FM-radio. Det kostar ungefär 1200 US-dollar.