Hot Nye BunsenLabs Linux Lindrer Smerten av Tap CrunchBang

156

Hot New BunsenLabs Linux Eases Pain of CrunchBang Loss

BunsenLabs Linux gjør en bang-up jobb med å plukke opp der CrunchBang Linux slapp.

Utvikler Philip Newborough pensjonert den populære minimalistiske distro tidligere i år. I en verden av funksjonsrike operativsystemer og oppsvulmet Linux distroer, han følte hans CrunchBang alternativ serveres ikke lenger hensikt.

BunsenLabs er en av tre CrunchBang erstatninger som etterligner lett, men svært funksjonell OS. CrunchBang++ og CrunchBang-Monara er de to andre.

BunsenLabs Linux er basert på Debian, Jessie, og fortsetter å kjøre en svært konfigurerbar Openbox vindu manager som skrivebordet. Den gjeldende versjonen er versjon 8.2, kodenavn Hydrogen. Release candidate-versjon 1 ble utgitt tidligere i år.

Hvis du har en tendens til å avinstallere programmer du aldri bruker i din nåværende OS, du er en god kandidat til å prøve ut dette minimalistisk computing plattform. Det har den daglige programmene du trenger, og du kan legge til alt som er savnet fra sin egen programvare oppbevaringssted, og Debian pakken-tv.

Skjelettet Utseendet og Følelsen

BunsenLabs Linux er langt fra å være pysete eller ubevist. Det fungerer godt. Det bør-det er basert på en solid avstamning.

Dette gjenfødt CrunchBang er det resultat av en dyktig fellesskap av utviklere som samlet bak vekkelse. Utviklerne ser ut til å være godt skolert i hva som er gjort CrunchBang Linux så beundret.

BunsenLabs screen shot
BunsenLabs Linux har kjent minimalistisk utseende og følelsen av satt på sidelinjen CrunchBang distro.

Mange av de forhåndsinstallerte applikasjoner bruker GTK+ widget toolkit. Lys og minimal design er forbedret med Tint2 Linux panel/oppgavelinjen på toppen av skjermen.

Panelet bar har et system brett, en oppgave liste, battery monitor og en klokke på høyre side. En grafisk configuration tool gjør det lett å tilpasse.

Panelet bar på venstre viser en rakett for standard Mozilla Firefox nettleser, Thunar filbehandling og terminal-vinduet. Baren fungerer også som en dock for å åpne programmer. Det mangler appleter for å kjøre på bar, men.

BunsenLabs har en fin prosedyre for endring av virtuelle skrivebord. Den midtre delen av panelet bar er faktisk to langstrakte knapper som fungerer som virtuelt arbeidsområde switcher. Det er forhåndskonfigurert for to stasjonære pc-er. Du kan ikke legge til mer. Du klikker på den ene eller den andre til å endre virtuelle arbeidsrom.

Minimal, men Funksjonelle

Jeg var en stor fan av CrunchBang år siden da jeg gått over til Linux OS. Erfaring overbeviste meg om at jeg kunne stole på Linux som et full-time OS erstatning til Microsoft Windows. Jeg til slutt venstre CrunchBang bak for andre skrivebordet valg, men jeg ble aldri skuffet over ytelsen.

BunsenLabs Linux mangler ved design av en meny-knappen på venstre side av panelet. I stedet, du kan aktivere en praktisk pop-out-menyen ved å høyreklikke hvor som helst på skrivebordet.

Du kan pryde skrivebordet landskap med et par Conky konfigurasjoner. Et system monitor Conky skjermen er prepositioned i øvre høyre kvadrant av skjermen.

Standard Conky viser grunnleggende system informasjon på øverste halvdel og en liste over noen dusin hurtigtaster. Denne funksjonaliteten er svært lik funksjon-tasten snarveier i andre operativsystemer.

Inkludert Programvare

En minimalistisk OS er ikke alltid en god inngangsport for nye Linux-brukere. Det kan ikke være et godt valg for å opprettholde mange arbeidsoppgaver og multitasking. Det er definitivt tilfelle med BunsenLabs Linux. Jeg kan absolutt få grunnleggende databehandling gjort oppgavene, men ved hjelp av denne distro langsiktig for uken testet jeg det ble kjedelig og noen ganger frustrerende.

For vanlige brukere, denne typen av OS er ikke brukervennlig ut av boksen. Det tilbyr en minimal meny av installert programvare. Dette er helt akseptabelt med filosofi i minimalistisk design, men utformingen gjør innføre begrensninger på hvordan du bruker dette distro.

Jeg kan arbeide enkelt med en standard nettleser. Jeg var glad for å finne min arbeidshest Geany IDE editor installert som bare tekst editor. VLC media player er også et svært godt valg for den medfølgende programvaren verktøy.

Andre sammen titler er det Steinbit search utility, Gnome Arkiv Manager og htop oppgave manager. Det er alt du får i Tilbehør kategori. De få inkludert programmer som er nyttige, men den listen er veldig kort. For eksempel, du får Mirage Image Viewer og Xfce 4 Screenshooter for å fange skjermen bilder.

Også inkludert er Linux stifter som LibreOffice suite, Google Docs, Gnumeric Regneark, Kalkulator og Evince PDF viewer. Ett ekstra programvare alternativet er tilgjengelig. Flere kategorier har installasjons-skript for å installere et sett av ekstra programmer.

For eksempel, du kan gjøre en one-klikk installasjon av GIMP, Blender, Inkscape, Mandelbulber, Viewnior Skjermbilder og Scrot ScreenShooter. Du kan også installere tre separate multimedia verktøy.

Bottom Line

BunsenLabs Linux er en vellykket gjenoppfinnelse av den nedlagte CrunchBang Linux-distro. Den nyeste RC1 versjon 8.2 edition er et plettfritt og funksjonelle OS. Det har en balanse av minimalistisk design og evnen til å utvide programvaren base for å legge til funksjonalitet.

Dens grå og sort tema bakgrunnsbilder etterlater mye å være ønsket. En sprut av farge ville ikke hindre minimal vise eller ytelse, og farge tilbehør vil gå en lang vei til å gjøre BunsenLabs Linux visuelt tiltalende.

Det nye team av utviklere har gjort en god jobb med å plukke opp bitene av det som ble CrunchBang Linux. BunsenLabs Linux er ikke alle som er ideell for distro, men de som begjærer ytelse over bloat og fancy funksjoner vil finne sin komfort sone her.

Ønsker å Foreslå en Gjennomgang?

Er det en Linux-program eller distro du ønsker å foreslå for evaluering? Noe du liker eller ønsker å få vite?

Vennligst

e-dine ideer til meg, og jeg vil vurdere dem for en fremtidig Linux Plukker og Panner kolonne.

Og bruk Talkback-funksjonen nedenfor til å legge til kommentarer!

Jack M. Germain har skrevet om informasjonsteknologi siden de tidlige dager av Apple II, og PC-en. Han har fortsatt sin originale IBM-PC-Jr og et par andre eldre DOS-og Windows-bokser. Han forlot shareware-programmer bak for åpen kildekode verden av Linux-skrivebordet. Han kjører flere versjoner av Windows-og Linux-Operativsystemer, og ofte ikke kan bestemme om du vil ta hans nettbrett, mini-pc eller smarttelefon med Android i stedet for å bruke sin stasjonære eller bærbare pc-utstyr. Du kan få kontakt med ham på
Google+.